platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Blu Scandinavia i Göteborg nyinvigs

Efter mer än tre års renovering är det dags att nyinviga Radisson Blu Scandinavia och Göteborg får ännu en mötesplats för nöje, möten, affärer och allt däremellan.

"Nu har alla bitar kommit på plats i en fantastisk helhet. Jag känner mig helt trygg med att lägga ribban högt. Vår vision är att bli världens bästa skandinaviska hotellupplevelse för både internationella och nationella gäster," säger hotelldirektör Jessica Rivle.

Hotellets historia är som en spegel av sin samtid. Karuselldörrarna öppnades 1986 och det nya hotellet landade perfekt i åttiotalets framtidsoptimism. Under ett drygt årtionde korsades business, pleasure, politik och rockmusik i den enorma ljusgården där prominenta gäster ofta sågs skymta förbi: Madonna, Rolling Stones, U2, Dolly Parton, president George Bush, Backstreet Boys och Håkan Hellström är några exempel på celebriteter vars ande fortfarande svävar i lokalerna.

2016 gick startskottet för den storsatsning som nu genomförts. Med Fastighets AB Balder som fastighetsägare togs beslut om en totalrenovering från topp till tå. Varenda kvadratmeter (av sammanlagt 27 517) granskades och gavs nytt liv av arkitekter och inredare. Allt för att återge flaggskeppet sin forna glans.

"Vi är väldigt nöjda med hur arbetet har förlöpt och framförallt det fina resultatet. Det är viktigt för Göteborg att kunna erbjuda hotell på den höga nivå där Radisson Blu Scandinavia nu befinner sig,” säger Erik Selin, vd på Balder.

Nya Radisson Blu Scandinavia invigs officiellt måndag 8 april, men redan fredag 5 april blir det fest med 800 gäster och ett fullspäckat program med extra allt i form av mat, dryck och underhållning - allt under temat "The New Sound of Scandinavia". Det härliga ljudet av glada människor som trivs tillsammans, alltså.

Att beskriva allt som skett bakom byggställningar och presenningar på Södra Hamngatan 59 låter sig inte göras i en enkel pressrelease. Men här kommer en kortversion av de tio viktigaste ingredienserna i förnyelsen.

 

1. Designen

Det övergripande designkonceptet bygger på mötet mellan det bästa från nu och då. Fina ursprungsmaterial som marmor, mässing, koppar och masurbjörk kompletteras med mer samtida uttryck, stil och färgsättning. I linje med hotellets namn är profilen tydligt skandinavisk med eleganta möbler och detaljer i alla utrymmen. Sobert moderna armaturer sätter stämningen, medan de exklusiva kristallkronorna från 1986 glittrar nypolerade och festliga.

 

2. Rummen

Samtliga 355 hotellrum har helrenoverats och fått ny design i tre olika koncept som speglar varsin epok: Vogue är sofistikerat i rosa, ljusgrått och koppar. Vintage är stilfullt i mörkare toner som grått, brunt och mässing. Vivid är färgstarkt och lekfullt i blått, grönt, turkos och silver. Alla rum är inredda med designmöbler från de bästa svenska och internationella producenterna. Det enda som inte bytts ut är dörrarna i ljudisolerad och brandsäker masurbjörk. Standardrummen är de största i Göteborg, minimum 30 kvadratmeter. Titta på bilden, där ser ni hur ett modernt hotellrum ska vara utrustat med många elkontakter och dessutom tre USB-ingångar var på båda sidor av sängen. Men så var ju också Radisson första hotellkedjan i världen som erbjöd fri wi-fi.

 

3. Sviterna

Med hela 38 sviter är hotellet bra för gäster med behov av rejält utrymme. De större sviterna ligger på våning 4-5. De flesta är inredda i konceptet Vintage, sobert elegant i dämpad färgskala med vackra material. Juvelen i kronan är den berömda Kungasviten som varit hem för många celebriteter genom åren. Med sina 160 kvadratmeter är det en av de största sviterna i Göteborg med kök, matsal, två vardagsrum, flera toaletter, dusch, bastu, walk-in closet och sovrum med en 240 cm bred kingsize-säng. Sviterna är flexibla och kan användas för exklusivare möten och privata tillställningar. Flera av sviterna har möblerad balkong med utsikt.

 

4. Den dynamiska lobbyn

Redan några meter innanför entrédörrarna slås man av den närmast enorma ljusgården med sin unika rymd. Det är i dessa publika ytor som förvandlingen märks tydligast för de flesta gäster. Hela lobbyområdet är mer anpassat för olika typer av sällskap och sittningar. Det ska kännas enkelt och bekvämt att komma hit, och när alla är välkomna uppstår det sköna mötet mellan internationellt och lokalt. Själva receptionen har flyttats närmare entrén och fått en mer välkomnande utformning och den stora baren bjuder in till umgänge och samspel.

 

5. Arbetsplatser för alla

Arbetslivet har förändrats totalt det senaste årtiondena. I många yrken är det inte ens nödvändigt med en egen arbetsplats. Digitaliseringen ger möjlighet till större frihet att arbeta när och var som passar bäst - som till exempel i en soft hotellmiljö med fritt wifi och gott kaffe. I renoveringen har vi lagt stor vikt vid att skapa ytor och platser som passar sig för jobb och möten, både i lobbydelen och på det tillbyggda planet över entrén. Där ligger vår executive lounge, en elegant och bekväm arbetsmiljö med all tänkbar service.

 

6. Mötesplatser för alla

Vårt hotell har alltid varit en mötesplats. I renoveringen har vi lagt ännu mer krut på att underlätta och föra människor samman i möten. Förutom konferensanläggningen finns Terrassen och hela lobbyområdet med tillhörande ytor, allt med stor rymd och perfekta möjligheter till skräddarsydda och sociala events.

 

7. Konferens i alla storlekar

Blir det 10 eller 1000 deltagare på konferensen? Inga problem. Hotellets moderna konferensavdelning kan erbjuda 15 olika mötesrum i storlek från 27 till 410 kvadratmeter. Perfekt för allt från det lilla intima mötet till stora produktlanseringar och stämmor. Den stora bankettsalen rymmer upp till 480 bekvämt sittande gäster och den luftiga lobbyn kan ta emot hela 1000 personer. Alla möteslokaler har genomgått samma omsorgsfulla förnyelse, och tekniken är såklart ’top notch’.

 

8. Två nya restauranger

Hotellets restaurang är en klassisk mötesplats där allt utom läget är nytt - från inredning och möbler till internationell meny och kök. Den stora nyheten är dock ’Noot Nordik Kitchen’, en helt ny restaurang på det nordvästra hörnet av huset. Här erbjuds modern ’casual dining’ utan stroppig uppnäsa eller fantasipriser. Det ska självklart vara gott, men man ska känna sig bekväm och ha råd att komma tillbaka till någon av de 92 platserna med bästa läget i stan.

 

9. Hagabadet

Anrika Hagabadet har etablerat sig i hotellets källarplan, där 1600-talets murade stenvalv förvandlats till en ångande och bubblande oas med yoga, gym och spaupplevelser långt utöver det ordinära - som den unika Göteborgsduschen där vattnet regnar på tvären. Alla hotellgäster har fri tillgång till yoga och träning i gymmet som är öppet dygnet runt.

 

10. Nytt yttre i ny stadsdel

Det är inte bara inuti som hotellet blivit som nytt. Även exteriören har fått en rejäl ansiktslyftning, dock utan att röra den klassiska rosa granitfasaden. Genom att bygga in de tidigare utomhusarkaderna har det stora hotellet blivit ännu lite större med inbjudande fönster från golv till tak i entréplanet. Nya butiker är på ingång, och kvarteret blir en del i den stora omvandlingen i hela stadsdelen Fredstan, som rustas upp för att bli trevlig att vistas i även under kvällstid.