platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
En tidigare munk, en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt

VAD har en före detta munk, en spelutvecklare och en självutnämnd ”tekniknörd” gemensamt? Jo, de är alla talare på IMEX i Frankfurt, som genomförs 21–23 maj.

Det finns fler än 250 gratis kunskapsssessioner på både engelska och tyska som genomförs under de tre dagarna av mässan plus EduMonday, en eftermiddag dedikerad till personlig utveckling, som äger rum dagen före IMEX öppnar.

Betydelsen av mindfulness i talanghanteringsprocesser undersöks av Jan Esswein, en gång munk och nu Tysklands mest lästa författare inom ämnet mindfulness. Hans session The mindfulness code: four improvements for a new quality of work kommer att bjuda på tips om hur du använder mindfulness för att förbättra medarbetarkommunikation, samarbete och kreativitet.

Mångfald och inkludering är ett så hett ämne både inom eventindustrin och i övriga världen, och utgör idag en integrerad del av många kunskapssessioner på IMEX i Frankfurt i år. Exempelvis kommer experter från Association of Destination Management Executives International att utforska kulturella skillnader och deras inverkan på destinationshantering, gräva in i kulturella nyanser samt visa upp forskningen som idag ses i ett bredare globalt drag.

På samma sätt kommer den chefstränaren Melissa Lamson att vidarebefordra de bästa praxis- och kommunikationsmodellerna hon har utvecklat med globala tungviktare som 3M, LinkedIn, SAP och Siemens. Här får vi ta del av branschens bästa praxis om hur man ska vara en inkluderande ledare.

Arrangemangets roll för att stödja universell design, mångfald och inkludering kommer att lyftas upp och fram av Events Industry Council Redesigning inclusive events by overcoming unconscious bias - där planerare kan avslöja sin omedvetna bias och lära sig praktiska sätt att utforma ebents för att vara mer välkomnande för alla.

Emotionellt engagemang i eventdesign utforskas av experter, inklusive James Morgan, grundare av Event Tech Lab. James Morgan kommer att diskutera rollen och vikten av att aktivera känslor genom bra eventdesign i sin session: Emotional triggers, attendee participation and positive memories.

Separat får vi också hörs om Cvents forskning  om att hjälpa planerare: Inside the mind of the event attendee, med data som beskriver inte bara de skillnader som varje region står inför, men också skillnaderna i generationsbehov och några oväntade nätverksegenskaper.

Också nytt för i år: Red Lab är med på mässan där experter från utanför eventssektorn kommer att leverera nya perspektiv. Sigurd Ringstad, affärsutvecklare från spelbaserad inlärningsplattform Kahoot, förenar dig med facilitator Majbritt Sandberg från RedLab för att dela med sig av fördelarna med social inlärning för att öka teamarbete och innovation i social inlärning i programmet: Social learning: Connect. Share. Learn. En annan session som sannolikt kommer att dra en stor publik kommer att fokusera på att samarbeta för hållbarhet. Samarbetet ligger fast i hjärtat av What a waste! Finding solutions for world problems, med hjälp av co-creation - en session levererad av Laure Berment från Too Good To Go, världens nummer ettapp för att ta hand om matavfall.

Teknologi - och hur man hanterar informationsöverbelastning - kommer att toppa agendan i Meet the geeks - technology trends to enhance your skills in the 21st century där självutnämnde tekniknörden och grundaren av Canvas Planner kommer att visa planerare hur man kan dra nytta av dagens innovationer. De delar också med sig av sin visdom om hur man använder teknik för att skapa en balanserad balans mellan arbete och liv.

Som vanligt erbjuder IMEX alla deltagare GRATIS utbildningar som är utformade i fler än 10 spår, inkluderande affärsverktyg, kreativt lärande, forskning och trender, hållbarhet och hälsa som inkluderar välbefinnande - allt fördjupar sig i de aktuella frågorna och utmaningarna som planerare står inför.

Slutligen kan deltagare också lära sig det senaste inom teknik och erfarenhetsbegrepp vid mässans nya Discovery Zone. Detta speciellt kurerade område kommer att packas med utbildning och erfarenheter för att bygga upp fantasi och kreativitet hos evenemangsplanerare och utställare samt hjälpe dem att ifrågasätta det konventionella och inspireras att utforska nya tillvägagångssätt.

Det fullständiga IMEX-utbildningsprogrammet är nu live - och gratis - och kan hittas här. https://portal.imex-frankfurt.com/events.php

IMEX i Frankfurt äger rum 21-23 maj 2019. Registreringen till utställningen är gratis och öppen för alla som arbetar i möten, evenemang och incentiveresor.

 

Bilden: Läringsmöjligheter som ger nya perspektiv från, inom och utanför branschen. Foto: IMEX