platsannonser
Sigtunahöjden söker
Inhouse sales & booking.
nyheter
många stjärnor på plats
Summer Design Week i Stockholm
bjuder in till designfest.
hotellnytt
Hotellikonen gör comeback
– Raffles Singapore öppnar igen.
Skapa kreativa möten
Elite Hotel satsar stort
på konferens i höga kusten.
forskning skapar möten
Tio miljoner
till forskning om hjärnans utveckling.
nya jobb
Easyfairs
stärker sin säljorganisation.
nytt jobb
Ny vd utsedd
för Meet in Reykjavík - Reykjavík Convention Bureau.
hotellnytt
Stordalen köper finsk lyxhotellkedja
nu totalt över 200 hotell.
möten och affärer
Claes Berglund
köper kongressbolaget Reachem.
nytt jobb
Oscar Durling
till Nobis Hotel Stockholm.
innovativ utveckling
Wikimania i Stockholm 14-18 augusti.
1000 deltagare från 40 länder.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt Hospitality Management-program på Restaurang- och hotellhögskolan

Hospitaliy Management-programmet är en ny utbildning som startar höstterminen 2019 på Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet. Programmet är inriktat på ledarskap och styrning i besöksnäringen, som svar på en växande nationell och global efterfrågan.

”Vi har haft de stora aktörerna inom branschen som bollplank, lyssnat på vilken kompetens de efterfrågar när vi planerade programmet”, säger Mats Carlbäck, lektor och programansvarig.

Förutom från forskningen och näringslivet har Mats Carlbäck och hans kolleger tagit in synpunkter från studenter och alumner. Dessutom har Handelshögskolan vid Örebro universitet, en framträdande roll och kommer att hålla kurser i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och styrning av ett företag.

Besöksnäringen växer i Sverige och globalt. Efterfrågan på medarbetare med utbildning inom ledning, styrning och ledarskap är stor.

”Vi arrangerar en rekryteringsmässa varje år med utställare från ledande företag inom hotell- och restaurangbranschen samt övriga besöksnäringen som alla vill rekrytera våra studenter direkt efter att de har tagit examen”, säger Mats Carlbäck.

Utbildning på Campus Grythyttan vid Örebro universitet ger studenterna en vetenskaplig grund, med undervisning i teorier, metoder och kritiskt tänkande. Studenterna tränas genom hela utbildningen i att arbeta med kreativa utvecklingsprojekt tillsammans med aktörer inom branschen. Studenterna kommer kontinuerligt att få möta näringslivet i sina projektarbeten och genom gästföreläsare. Det är detta som studenterna möter i Grythyttan.

”En akademisk utbildning ger utvecklingsmöjligheter för den som vill göra karriär eller läsa vidare. Vi lägger stor vikt vid de teorier och strategier som behövs för att leda och kontrollera ett företag mot bättre effektivitet och tydliga hållbarhetsmål”, säger Mats Carlbäck.

Programmet Hospitality Management är ett treårigt program som omfattar 180 högskolepoäng och leder till en filosofie kandidatexamen med måltidskunskap och värdskap som huvudområde. Studierna är förlagda på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan och startar höstterminen 2019.

Foto: Jan-Peter Lahall