platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Vårdnäs Stiftsgård vinner miljöpris

Vårdnäs Stiftsgård tilldelas priset som Årets miljöföretag 2018 före bjässar som Scandic, Choice och Elite Hotels. ”Fantastiskt roligt att vårt arbete för klimat och miljö uppmärksammas! Det betyder att vi faktiskt uträttar viktiga saker varje dag, och att vi kan sätta in det i ett sammanhang och göra en begriplig berättelse som går fram och berör”, säger stiftsgårdschef Jonas Ridderström.

Det är Linköpings miljönätverk som sedan fler år tillbaka delar ut priser till företag som uppfyller höga miljömål i sitt arbete. Nätverket bildades år 2010 och består av ca 30 företag och organisationer.

”Det roliga är att många av de som finns i nätverket är våra kunder, så detta är verkligen ett kvitto på att de är nöjda med oss”, säger Jonas Ridderström.

 

I motiveringen står bland annat:

 

”Årets vinnare har stora mål och en tydlig vision om att ta hand om vår planet. Hotellet visar stor vilja att göra sin verksamhet mer hållbar samt att inspirera och motivera sina gäster att minska sin miljöpåverkan. Med smarta knep som att erbjuda grönsaker och frukt efter säsong, minska matsvinn genom små tallrikar i frukostbuffén och placera kött och fisk sist i bufféordningen visar hotellet att många små initiativ kan göra stor skillnad. De har även större mål som att installera fler solceller och att till 2025 bli fossilfria. Gästerna erbjuds även naturturism och lämnar hotellet med insikten om att naturen inte bara är viktig att värna om, utan att den även värnar om oss!”