platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
9-11 november 2021
IMEX i nytt digitalt samarbete med Smyle
hela nya programmet kommer i april.
opinion
A statement by AnnaMaria Ruffini, SITE Global Past President
about the current pandemic and the role of the industry associations.
framgångsrika möten
Riksidrottsmötet 2019
vinnare av Destination Jönköpings event- och mötespris.
ny affärsstrategi
Workman Event ny partner till Stockholmsmässan
för mattentreprenad och eventproduktion.
11 500 kvadratmeter
Svenska Hus och kontorsaktören Helio
inleder ett samarbete kring K6 i Malmö.
forskning skapar möten
Framtidens affärsmöten:
fler sinnen involverade, mer trovärdiga och autentiska upplevelser.
Malmö Arena och Baltiska Hallen
Malmö får innebandy-VM
7-15 december 2024.
Minus 24 procent
2020 ett mörkt år
för Västerås besöksnäring.
efter ett år i styrelsen
Martin Roos
ny ordförande i Svensk Liv.e
hotellnytt
Villa Dagmar öppnar i maj
- en doft av Italien i Stockholms trendigaste stadsdel
RSS
rss_icon
Länkar
Vårdnäs Stiftsgård vinner miljöpris

Vårdnäs Stiftsgård tilldelas priset som Årets miljöföretag 2018 före bjässar som Scandic, Choice och Elite Hotels. ”Fantastiskt roligt att vårt arbete för klimat och miljö uppmärksammas! Det betyder att vi faktiskt uträttar viktiga saker varje dag, och att vi kan sätta in det i ett sammanhang och göra en begriplig berättelse som går fram och berör”, säger stiftsgårdschef Jonas Ridderström.

Det är Linköpings miljönätverk som sedan fler år tillbaka delar ut priser till företag som uppfyller höga miljömål i sitt arbete. Nätverket bildades år 2010 och består av ca 30 företag och organisationer.

”Det roliga är att många av de som finns i nätverket är våra kunder, så detta är verkligen ett kvitto på att de är nöjda med oss”, säger Jonas Ridderström.

 

I motiveringen står bland annat:

 

”Årets vinnare har stora mål och en tydlig vision om att ta hand om vår planet. Hotellet visar stor vilja att göra sin verksamhet mer hållbar samt att inspirera och motivera sina gäster att minska sin miljöpåverkan. Med smarta knep som att erbjuda grönsaker och frukt efter säsong, minska matsvinn genom små tallrikar i frukostbuffén och placera kött och fisk sist i bufféordningen visar hotellet att många små initiativ kan göra stor skillnad. De har även större mål som att installera fler solceller och att till 2025 bli fossilfria. Gästerna erbjuds även naturturism och lämnar hotellet med insikten om att naturen inte bara är viktig att värna om, utan att den även värnar om oss!”