platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
RSS
rss_icon
Länkar
Restaurang Tekniska by Pontus erhåller KRAV-certifiering

Pontus Frithiofs restaurang Tekniska by Pontus som öppnade för ett år sedan på Tekniska museet kan nu stoltsera med KRAV-certifieringens stjärna. Det innebär att restaurangens råvaror uppfyller KRAVs regler och kontrolleras varje år, vilket garanterar gott för miljön och hälsan.

Tekniska museets restaurang Tekniska by Pontus, som öppnade för ett år sedan, har ett väl genomarbetat matkoncept där utgångspunkterna är framtid, innovation och hållbarhet. Bakom satsningen står krögaren och entreprenören Pontus Frithiof och Nordrest. Nu har restaurangen KRAV-certifierats med en stjärna, som visar att 25 procent av restaurangens råvaror är godkända enligt KRAVs regler och att de årligen kontrolleras.

"Vi är väldigt stolta över att våra ansträngningar i vårt hållbarhetsarbete ger resultat. Genom fler godkända ekologiska, miljömärkta och närproducerade råvaror ger vi våra gäster möjligheten att göra miljösmarta val. Dessutom kan vi minska vår och våra leverantörers miljöpåverkan i alla produktionsled. KRAV-märkningen visar att vi är på rätt väg, och vår ambition är att få fler stjärnor. Ett besök hos oss ska vara inspirerande, innovativt och ge en god restaurangupplevelse, både för miljön och hälsan", säger krögaren Pontus Frithiof.

Hållbarhet är det genomgående temat och i restaurangen kan besökare välja bland många alternativ med det gröna i fokus. Gästerna får också ta del av hållbarhetsarbetet genom matavfallstationen, där allt som kastas vägs innan det går till avfallskvarnen, och därefter vidare till samarbetspartnern e.on som gör allt till biobränsle. Matavfallet som inte använts hamnar i restaurangens mullmaskin, som förvandlar allt till mull som gästerna får ta med sig hem och kan använda till plantering.

Köksmästaren Alexander Genberg erbjuder varje dag restaurangens gäster flera goda alternativ så som vegansk buffé, en fiskrätt, en kötträtt, pasta och plättar, allt med rabatterade priser för barn. Råvarorna och menyn följer säsongerna och lokala KRAV-produkter är prioriterade. I fikautbudet finns goda bakverk, smörgåsar och nyttig brain food varje dag.

"I köket pågår ständiga experiment med nya metoder och användningsområden för att ta vara på allt, på så sätt har vi nästan ett helt slutet kretslopp med miljön i fokus. KRAV-certifieringen visar att det är möjligt att göra vällagad och god mat med omtanke för vår värld", säger Alexander Genberg.