platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
133 000 hotellnätter utvärderade
Egencia presenterar de 100 bästa affärshotellen 2020
enligt deras kunder. Sju svenska hotell är med.
nytt jobb
Aliki Krantz - hotelldirektören som hittat hem:
”På Park Inn by Radisson Stockholm Solna finns allt jag brinner för”
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
RSS
rss_icon
Länkar
Parabere Forum Malmö 2018 en av fem i final på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”

Parabere Forum Malmö 2018 är med som en av fem finalister på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”.

”Extra roligt då de lyfter fram nomineringarna med motiveringen ’Event of the Year’ recognises outstanding culinary experiences that have taken place between 1 Oct 2017 and 30 Sept 2018”, säger Sofie Broomé, på Tourism in Skåne.

”På forumet som arrangerades i Malmö 3–4 mars 2018 hade vi anlitat en mataktör för varje fika och måltid – de som levererade maten var Rude Food, Yalla Trappan, Söderberg & Sara, Susanna Bill, MJ’s/Frida Nilsson och Marie Skogström.”

Världens främsta kvinnor inom gastronomi samlades för att delta i Parabere Forum – en kongress om jämlikhet, mångfald och inkludering i den gastronomiska världen.

Under två dagar var det deltagare från trettio olika länder, däribland Australien, Japan, Mexiko och Polen, som samlades på Palladium i Malmö kring temat, ”Edible cities”. Under kongressen diskuterades trender som påverkar hela kedjan, från jordbruk till konsument, som analyserades med målet att finna vägar för att möta våra framtida behov av mat.

Det var debatter och föreläsningar med opinionsledare, mataktivister, internationella forskare, matproducenter och toppkockar från fem kontinenter som fyllde dagarna. Fokus var att fånga upp kvinnors syn på centrala frågor kopplade till mat, för att på så sätt främja en hållbar och jämlik samhällsutveckling, med starkare tillväxt och sociala framsteg.

Huvudtalare var bland andra Anne-Sophie Pic, den enda kvinnliga franska kock som under de senaste femtio åren mottagit tre Michelinstjärnor. 2011 blev hon dessutom korad ”Världens bästa kvinnliga kock” av The World’s 50 Best Restaurants.

Från Colombia kom Leonor Espinosa som 2017 blev utnämnd till den bästa kvinnliga kocken i Latinamerika av ”The World’s 50 Best Restaurants”.

En av de få manliga talarna är René Redzepi, grundare och delägare i den världsberömda restaurangen Noma i Köpenhamn.

Från Skåne kom Christina Merker-Siesjö från Yalla Trappan och Edith Salminen från Gro’up.

 

Bilden: Från Parabere 2018 i Malmö.