nyheter
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
SM i matlagning
Stort intresse för Årets Kock 2020
– ansökningarna har gått upp med över 10 procent.
RSS
rss_icon
Länkar
Parabere Forum Malmö 2018 en av fem i final på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”

Parabere Forum Malmö 2018 är med som en av fem finalister på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”.

”Extra roligt då de lyfter fram nomineringarna med motiveringen ’Event of the Year’ recognises outstanding culinary experiences that have taken place between 1 Oct 2017 and 30 Sept 2018”, säger Sofie Broomé, på Tourism in Skåne.

”På forumet som arrangerades i Malmö 3–4 mars 2018 hade vi anlitat en mataktör för varje fika och måltid – de som levererade maten var Rude Food, Yalla Trappan, Söderberg & Sara, Susanna Bill, MJ’s/Frida Nilsson och Marie Skogström.”

Världens främsta kvinnor inom gastronomi samlades för att delta i Parabere Forum – en kongress om jämlikhet, mångfald och inkludering i den gastronomiska världen.

Under två dagar var det deltagare från trettio olika länder, däribland Australien, Japan, Mexiko och Polen, som samlades på Palladium i Malmö kring temat, ”Edible cities”. Under kongressen diskuterades trender som påverkar hela kedjan, från jordbruk till konsument, som analyserades med målet att finna vägar för att möta våra framtida behov av mat.

Det var debatter och föreläsningar med opinionsledare, mataktivister, internationella forskare, matproducenter och toppkockar från fem kontinenter som fyllde dagarna. Fokus var att fånga upp kvinnors syn på centrala frågor kopplade till mat, för att på så sätt främja en hållbar och jämlik samhällsutveckling, med starkare tillväxt och sociala framsteg.

Huvudtalare var bland andra Anne-Sophie Pic, den enda kvinnliga franska kock som under de senaste femtio åren mottagit tre Michelinstjärnor. 2011 blev hon dessutom korad ”Världens bästa kvinnliga kock” av The World’s 50 Best Restaurants.

Från Colombia kom Leonor Espinosa som 2017 blev utnämnd till den bästa kvinnliga kocken i Latinamerika av ”The World’s 50 Best Restaurants”.

En av de få manliga talarna är René Redzepi, grundare och delägare i den världsberömda restaurangen Noma i Köpenhamn.

Från Skåne kom Christina Merker-Siesjö från Yalla Trappan och Edith Salminen från Gro’up.

 

Bilden: Från Parabere 2018 i Malmö.