platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
mat och möten
Sigtunahöjden
sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling.

500 hotell kan tvingas stänga
på grund av Thomas Cooks konkurs.
17-18 oktober i Malmö
Honungs”champagne”
och närproducerat kan ge utländska besökare unika matminnen.
Fredag den 15 november
Talarfestivalen
återigen i Malmö, nu på Turning Torso.
+4,5%
En bra sommar
för besöksnäringen i Uppsala.
Ny bok
Därför blir mötena på jobbet allt fler
dominoeffekter skapar möteskedjor.
14 november
Han fick Wallenbergpriset för sin KL-träforskning
– deltar under Svenskt Träs seminarium i november.
hotellnytt
Nordic Choices förvärv av Kämp Collection Hotels slutfört
Stordalen vill utöka i Helsingfors med 2000 hotellrum.
Award winner again!
Göteborg
är Europas smartaste stad.
kunskapsöverföring
Lund får internationell konferens
om delningsekonomi i städer.
RSS
rss_icon
Länkar
Parabere Forum Malmö 2018 en av fem i final på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”

Parabere Forum Malmö 2018 är med som en av fem finalister på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”.

”Extra roligt då de lyfter fram nomineringarna med motiveringen ’Event of the Year’ recognises outstanding culinary experiences that have taken place between 1 Oct 2017 and 30 Sept 2018”, säger Sofie Broomé, på Tourism in Skåne.

”På forumet som arrangerades i Malmö 3–4 mars 2018 hade vi anlitat en mataktör för varje fika och måltid – de som levererade maten var Rude Food, Yalla Trappan, Söderberg & Sara, Susanna Bill, MJ’s/Frida Nilsson och Marie Skogström.”

Världens främsta kvinnor inom gastronomi samlades för att delta i Parabere Forum – en kongress om jämlikhet, mångfald och inkludering i den gastronomiska världen.

Under två dagar var det deltagare från trettio olika länder, däribland Australien, Japan, Mexiko och Polen, som samlades på Palladium i Malmö kring temat, ”Edible cities”. Under kongressen diskuterades trender som påverkar hela kedjan, från jordbruk till konsument, som analyserades med målet att finna vägar för att möta våra framtida behov av mat.

Det var debatter och föreläsningar med opinionsledare, mataktivister, internationella forskare, matproducenter och toppkockar från fem kontinenter som fyllde dagarna. Fokus var att fånga upp kvinnors syn på centrala frågor kopplade till mat, för att på så sätt främja en hållbar och jämlik samhällsutveckling, med starkare tillväxt och sociala framsteg.

Huvudtalare var bland andra Anne-Sophie Pic, den enda kvinnliga franska kock som under de senaste femtio åren mottagit tre Michelinstjärnor. 2011 blev hon dessutom korad ”Världens bästa kvinnliga kock” av The World’s 50 Best Restaurants.

Från Colombia kom Leonor Espinosa som 2017 blev utnämnd till den bästa kvinnliga kocken i Latinamerika av ”The World’s 50 Best Restaurants”.

En av de få manliga talarna är René Redzepi, grundare och delägare i den världsberömda restaurangen Noma i Köpenhamn.

Från Skåne kom Christina Merker-Siesjö från Yalla Trappan och Edith Salminen från Gro’up.

 

Bilden: Från Parabere 2018 i Malmö.