platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter

500 hotell kan tvingas stänga
på grund av Thomas Cooks konkurs.
17-18 oktober i Malmö
Honungs”champagne”
och närproducerat kan ge utländska besökare unika matminnen.
Fredag den 15 november
Talarfestivalen
återigen i Malmö, nu på Turning Torso.
+4,5%
En bra sommar
för besöksnäringen i Uppsala.
Ny bok
Därför blir mötena på jobbet allt fler
dominoeffekter skapar möteskedjor.
14 november
Han fick Wallenbergpriset för sin KL-träforskning
– deltar under Svenskt Träs seminarium i november.
hotellnytt
Nordic Choices förvärv av Kämp Collection Hotels slutfört
Stordalen vill utöka i Helsingfors med 2000 hotellrum.
Award winner again!
Göteborg
är Europas smartaste stad.
kunskapsöverföring
Lund får internationell konferens
om delningsekonomi i städer.
flygnytt
Finnair fortsätter att expandera:
Ny daglig rutt till Haneda i Tokyo.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotell Kristina i Sigtuna är vinnare av Ekoutmaningen 2018

Ekoutmaningen ska bidra till ett ökat utbud och konsumtion av ekologiska, miljömärkta, klimatsmarta och etiska livsmedel i både offentliga och privata miljöer. Ekoutmaningen startades i Sigtuna 2014 av Ekomatcentrum, Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden och Sigtuna kommun. Syftet är att synliggöra det ekologiska utbudet i restauranger och caféer samt i kommunens livsmedelsbutiker.

Hotell Kristina är stolt vinnare av Ekoutmaningen 2018 i kategorin hotell och konferens!

– Vi började redan för snart 20 år sedan med ekologiskt och närproducerat. Sedan ett par år tillbaka har vi till och med dubbla KRAV-märken, vilket innebär att minst 50 procent av allt du äter och dricker hos oss är ekologiskt. Men vi nöjer oss inte med det utan strävar hela tiden efter att inhandla mer ekologiska råvaror. I dagsläget är hela 68 procent av allt vi serverar ekologiskt vilket vi är oerhört glada och stolta över, säger Tobias Strömberg, köksmästare på Hotell Kristina.

Hotell Kristina kallar sig för ett ”Art-eco” hotell där kultur och hållbarhet löper som en röd tråd genom hela anläggningen.

– Anledningen till att Hotell Kristina strävar efter att ha en stor andel ekologiskt ekologiskt är att vi vill servera våra gäster råvaror som vi är stolta över. Vi vill inte att våra gäster och vår personal ska äta besprutad mat, vi vill vara säkra på att det kött som vi serverar är från djur som hanteras med omtanke och respekt, vi värnar också om haven och har bara MSC-märkt fisk på menyn säger Pernilla Olsen, vd och ägare.

 

Bilden: Tobias Strömberg, köksmästare och Pernilla Olsen, ägare och vd, Hotell Kristina.