platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotell Kristina i Sigtuna är vinnare av Ekoutmaningen 2018

Ekoutmaningen ska bidra till ett ökat utbud och konsumtion av ekologiska, miljömärkta, klimatsmarta och etiska livsmedel i både offentliga och privata miljöer. Ekoutmaningen startades i Sigtuna 2014 av Ekomatcentrum, Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden och Sigtuna kommun. Syftet är att synliggöra det ekologiska utbudet i restauranger och caféer samt i kommunens livsmedelsbutiker.

Hotell Kristina är stolt vinnare av Ekoutmaningen 2018 i kategorin hotell och konferens!

– Vi började redan för snart 20 år sedan med ekologiskt och närproducerat. Sedan ett par år tillbaka har vi till och med dubbla KRAV-märken, vilket innebär att minst 50 procent av allt du äter och dricker hos oss är ekologiskt. Men vi nöjer oss inte med det utan strävar hela tiden efter att inhandla mer ekologiska råvaror. I dagsläget är hela 68 procent av allt vi serverar ekologiskt vilket vi är oerhört glada och stolta över, säger Tobias Strömberg, köksmästare på Hotell Kristina.

Hotell Kristina kallar sig för ett ”Art-eco” hotell där kultur och hållbarhet löper som en röd tråd genom hela anläggningen.

– Anledningen till att Hotell Kristina strävar efter att ha en stor andel ekologiskt ekologiskt är att vi vill servera våra gäster råvaror som vi är stolta över. Vi vill inte att våra gäster och vår personal ska äta besprutad mat, vi vill vara säkra på att det kött som vi serverar är från djur som hanteras med omtanke och respekt, vi värnar också om haven och har bara MSC-märkt fisk på menyn säger Pernilla Olsen, vd och ägare.

 

Bilden: Tobias Strömberg, köksmästare och Pernilla Olsen, ägare och vd, Hotell Kristina.