platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
omvärldsanalys
Sveriges största varumärken
förlorar över 100 miljarder SEK i värde.
72 procent bokat
Stark orderingång på Stockholmsmässan
inför 2022.
på nytt jobb
Scandic växlar upp
rekryteringstakten i Dalarna.
RSS
rss_icon
Länkar
Kända matprofiler på Sthlm Food & Wines scener

Nästa fredag, 9 november, går startskottet för årets Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan. Under tre dagar kommer besökarna att erbjudas spännande provsmakningar av mat, vin och övrig dryck. Dessutom finns många av Sveriges mest framstående mat- och dryckesprofiler på plats.

 

Några av scenhöjdpunkterna på Sthlm Food & Wine:

Frida Ronge är köksmästare och kreativ ledare för restaurang Tak och Unn i Stockholm. På Allt om Mat:s scen kommer hon att bjuda besökarna på asiatiska smaker. Maten serveras också i Allt om Mat:s pop up-restaurang. (9 november, 14.20–14.45, Allt om mat-scenen)

Mattias Kristiansson är en av Sveriges största vegoprofiler och grundare av tidningen VEGO. Nu är han aktuell med sin egen matbibel ”Det veganska köket. 1700 recept från växtriket”. (10 november, 12.15–12.45, SMAK-scenen)

Zeina Mourtada (Zeinas Kitchen) känd matbloggare, tv-kock och kokboksförfattare lagar recept från Mellanöstern. Kom och smaka på Kisir, turkisk bulgursallad med granatäppelsirap. (10 november, 17.15–17.45, Allt om Mat-scenen)

Kocken och kokboksförfattaren Tommy Myllymäki lagar och bjuder på fänkål- och musselsoppa ur nya boken ”Soppa, potage & buljong”. (9 november, 14.00–15.30, Allt om mat-scenen)

Här visar Tareq Taylor hur du lagar middagsmat på enklaste vis genom att laga all mat på en plåt. Upplägget fungerar dessutom lika bra vardag som fest. Rätterna präglas av Tareqs sunda och smakrika måltidstänk: bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras med kryddor från hela världen och blir till läckra middagar. (11 november, 13.30–14.00, Food & Wine-scenen)

På Sthlm Food & Wine samlas flera av våra största matbloggare och bjuder på god mat och inspiration. Här träffar besökarna bland andra Gustav Johansson @jävligtgott, Julia Tuvesson @tuvessonskan och Fanny Lindkvist @lesscarbs (Matbloggarna, C15:39)

I år intar köket.se och Bonnier Fakta Sthlm Food & Wine. På plats i montern finns matprofiler som Paolo Roberto, Per Morberg, Jennie, Walldén, My Feldt och Sveriges mästerkocksvinnare 2018, Erik Hammar, som alla kommer att inspirera, bjuda på smakprover och signera sina kokböcker. (C12:51)

Sthlm Food & Wine är Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck. Här samlas cirka 200 utställare och över 35 000 besökare.

Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här: www.sthlmfoodandwine.se

Sthlm Food & Wine äger rum 9-11 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan. Läs mer: www.alltforhalsan.se

 

Bilden: Jennie Walldén, My Feldt, Paolo Roberto och Tareq Taylor gästar alla Sthlm Food & Wine. Foto: Anna Huerta, Linda Lomelino, Magnus Skoglöf och Peter Carlsson