platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny nationell konferens om kretsloppsodling och Food Tech som framtidsnäring

Den 5 december samlas aktörer från hela Sverige i Härnösand för att diskutera framtidens livsmedelsindustri. Hur ska vi producera våra livsmedel på ett hållbart och effektivt sätt i framtiden? Förutom föreläsningar innehåller programmet ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.

Livsmedelsbranschen står inför stora utmaningar och behöver hitta nya produktionstekniker för att bli mer hållbar. Utmaningarna innebär samtidigt stora möjligheter att skapa tillväxt, sysselsättning, forskning och utveckling.

– Food Tech är en mycket intressant framtidsnäring för oss här i Västernorrland. Vi vill skapa ett nationellt centrum för forskning, utveckling och innovation inom Food Tech och produktionsområden för kretsloppsodlingar, säger Anneli Kuusisto, utvecklingsstrateg på Härnösands kommun.

Till konferensen kommer Food Valley of Bjuv som gör en liknande satsning i södra Sverige. Några av de andra aktörerna som delar med sig av sina erfarenheter är Business Sweden, Macklean, som bland annat gjort Gotlands och Västernorrlands livsmedelsstrategier, samt de nationella nätverken Refarm och Swedish Surplus Energy Collaboration, SSEC.

– Den nationella livsmedelsstrategin är tydlig. Den ska ge fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Våra medlemmar har flera jättespännande projekt på gång för att bygga upp en svensk livsmedelsindustri av fisk och grönsaker i Sverige, säger Håkan Sandin, programledare för SSEC.

Konferensen den 5 december äger rum på Västernorrlands museum och är en del av både Peckas Naturodlingars Vinnovaprojekt med KTH och Härnösands kommuns förstudie med Region Västernorrland om Framtidens Livsmedelsindustri.

 

Bilden: Programmet innehåller ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.