platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
Nytt jobb
Sophie Ahlin
har tagit över Clarion Collection Hotel Temperance.
Fler än 2300 deltagare
Cvent Connect Europe
handlar om mångfald, jämställdhet och inkludering.
5 oktober 2022
Nick Shackleton-Jones:
Hur man skapar en arbetsplatskultur vid L&D-evenemang.
19 oktober, Stockholm
Årets största mötesplats
om hotell och hotellfastigheter.
2 december 2022
eComExpo gör endags transport- och energikonferens i Göteborg:
”Vi måste synka myndigheternas arbete för en fossilfri transportnäring
SmartBygd Event
Digitala lösningar och innovationer
visas på mässa i Dorotea.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny nationell konferens om kretsloppsodling och Food Tech som framtidsnäring

Den 5 december samlas aktörer från hela Sverige i Härnösand för att diskutera framtidens livsmedelsindustri. Hur ska vi producera våra livsmedel på ett hållbart och effektivt sätt i framtiden? Förutom föreläsningar innehåller programmet ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.

Livsmedelsbranschen står inför stora utmaningar och behöver hitta nya produktionstekniker för att bli mer hållbar. Utmaningarna innebär samtidigt stora möjligheter att skapa tillväxt, sysselsättning, forskning och utveckling.

– Food Tech är en mycket intressant framtidsnäring för oss här i Västernorrland. Vi vill skapa ett nationellt centrum för forskning, utveckling och innovation inom Food Tech och produktionsområden för kretsloppsodlingar, säger Anneli Kuusisto, utvecklingsstrateg på Härnösands kommun.

Till konferensen kommer Food Valley of Bjuv som gör en liknande satsning i södra Sverige. Några av de andra aktörerna som delar med sig av sina erfarenheter är Business Sweden, Macklean, som bland annat gjort Gotlands och Västernorrlands livsmedelsstrategier, samt de nationella nätverken Refarm och Swedish Surplus Energy Collaboration, SSEC.

– Den nationella livsmedelsstrategin är tydlig. Den ska ge fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Våra medlemmar har flera jättespännande projekt på gång för att bygga upp en svensk livsmedelsindustri av fisk och grönsaker i Sverige, säger Håkan Sandin, programledare för SSEC.

Konferensen den 5 december äger rum på Västernorrlands museum och är en del av både Peckas Naturodlingars Vinnovaprojekt med KTH och Härnösands kommuns förstudie med Region Västernorrland om Framtidens Livsmedelsindustri.

 

Bilden: Programmet innehåller ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.