platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
17-18 maj 2022
A Sustainable Tomorrow och Cradlenet
inleder samarbete med Nordic Sustainability Expo.
100 000 kronor
Vasaloppet
vinner Stora Turismpriset 2021.
4 december 2021
Internationella lärarkonferensen researchED
kommer till Haninge - med fokus på forskning och skola.
IMEX 30 nov - 2 dec
Trenderna inom evenemangsteknik
ökar engagemanget i ROI-investeringen.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny nationell konferens om kretsloppsodling och Food Tech som framtidsnäring

Den 5 december samlas aktörer från hela Sverige i Härnösand för att diskutera framtidens livsmedelsindustri. Hur ska vi producera våra livsmedel på ett hållbart och effektivt sätt i framtiden? Förutom föreläsningar innehåller programmet ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.

Livsmedelsbranschen står inför stora utmaningar och behöver hitta nya produktionstekniker för att bli mer hållbar. Utmaningarna innebär samtidigt stora möjligheter att skapa tillväxt, sysselsättning, forskning och utveckling.

– Food Tech är en mycket intressant framtidsnäring för oss här i Västernorrland. Vi vill skapa ett nationellt centrum för forskning, utveckling och innovation inom Food Tech och produktionsområden för kretsloppsodlingar, säger Anneli Kuusisto, utvecklingsstrateg på Härnösands kommun.

Till konferensen kommer Food Valley of Bjuv som gör en liknande satsning i södra Sverige. Några av de andra aktörerna som delar med sig av sina erfarenheter är Business Sweden, Macklean, som bland annat gjort Gotlands och Västernorrlands livsmedelsstrategier, samt de nationella nätverken Refarm och Swedish Surplus Energy Collaboration, SSEC.

– Den nationella livsmedelsstrategin är tydlig. Den ska ge fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Våra medlemmar har flera jättespännande projekt på gång för att bygga upp en svensk livsmedelsindustri av fisk och grönsaker i Sverige, säger Håkan Sandin, programledare för SSEC.

Konferensen den 5 december äger rum på Västernorrlands museum och är en del av både Peckas Naturodlingars Vinnovaprojekt med KTH och Härnösands kommuns förstudie med Region Västernorrland om Framtidens Livsmedelsindustri.

 

Bilden: Programmet innehåller ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.