platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
hotellnytt
Egencia presenterar
de 100 bästa affärsresehotellen 2019 – Sex svenska hotell med på topplistan.
nytt jobb
Patric Sjöberg
lämnar Stockholmsmässan i maj 2019.
globalt nätverk
Göteborg
vill bli Sveriges första Unesco City of Literature.
mötesakademin
Spännande samarbete
Mellan Vår Gård och House of Sparks.
hotellnytt
Passion Manager Sophia Allerth
förverkligar Stordalens kultur på Stockholms största hotell.
forskning skapar möten
110 miljoner
till biologiska läkemedel.
ökad hållbarhet
Uniaden:
Resan mot ännu ett miljömärkt event.
flygindustrin
Världens säkraste flygbolag
2019 utsedda.
hotellnytt
Fem arkitektkontor tävlar
om att gestalta Svenska Mässans fjärde torn.
Strategi
Nederländska Kongress & Turistbyrån
stänger sitt kontor i Stockholm.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny nationell konferens om kretsloppsodling och Food Tech som framtidsnäring

Den 5 december samlas aktörer från hela Sverige i Härnösand för att diskutera framtidens livsmedelsindustri. Hur ska vi producera våra livsmedel på ett hållbart och effektivt sätt i framtiden? Förutom föreläsningar innehåller programmet ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.

Livsmedelsbranschen står inför stora utmaningar och behöver hitta nya produktionstekniker för att bli mer hållbar. Utmaningarna innebär samtidigt stora möjligheter att skapa tillväxt, sysselsättning, forskning och utveckling.

– Food Tech är en mycket intressant framtidsnäring för oss här i Västernorrland. Vi vill skapa ett nationellt centrum för forskning, utveckling och innovation inom Food Tech och produktionsområden för kretsloppsodlingar, säger Anneli Kuusisto, utvecklingsstrateg på Härnösands kommun.

Till konferensen kommer Food Valley of Bjuv som gör en liknande satsning i södra Sverige. Några av de andra aktörerna som delar med sig av sina erfarenheter är Business Sweden, Macklean, som bland annat gjort Gotlands och Västernorrlands livsmedelsstrategier, samt de nationella nätverken Refarm och Swedish Surplus Energy Collaboration, SSEC.

– Den nationella livsmedelsstrategin är tydlig. Den ska ge fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Våra medlemmar har flera jättespännande projekt på gång för att bygga upp en svensk livsmedelsindustri av fisk och grönsaker i Sverige, säger Håkan Sandin, programledare för SSEC.

Konferensen den 5 december äger rum på Västernorrlands museum och är en del av både Peckas Naturodlingars Vinnovaprojekt med KTH och Härnösands kommuns förstudie med Region Västernorrland om Framtidens Livsmedelsindustri.

 

Bilden: Programmet innehåller ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.