nyheter
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
Events skapar möten
Flera internationella mästerskap
stärker Malmö som evenemangsstad.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny nationell konferens om kretsloppsodling och Food Tech som framtidsnäring

Den 5 december samlas aktörer från hela Sverige i Härnösand för att diskutera framtidens livsmedelsindustri. Hur ska vi producera våra livsmedel på ett hållbart och effektivt sätt i framtiden? Förutom föreläsningar innehåller programmet ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.

Livsmedelsbranschen står inför stora utmaningar och behöver hitta nya produktionstekniker för att bli mer hållbar. Utmaningarna innebär samtidigt stora möjligheter att skapa tillväxt, sysselsättning, forskning och utveckling.

– Food Tech är en mycket intressant framtidsnäring för oss här i Västernorrland. Vi vill skapa ett nationellt centrum för forskning, utveckling och innovation inom Food Tech och produktionsområden för kretsloppsodlingar, säger Anneli Kuusisto, utvecklingsstrateg på Härnösands kommun.

Till konferensen kommer Food Valley of Bjuv som gör en liknande satsning i södra Sverige. Några av de andra aktörerna som delar med sig av sina erfarenheter är Business Sweden, Macklean, som bland annat gjort Gotlands och Västernorrlands livsmedelsstrategier, samt de nationella nätverken Refarm och Swedish Surplus Energy Collaboration, SSEC.

– Den nationella livsmedelsstrategin är tydlig. Den ska ge fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Våra medlemmar har flera jättespännande projekt på gång för att bygga upp en svensk livsmedelsindustri av fisk och grönsaker i Sverige, säger Håkan Sandin, programledare för SSEC.

Konferensen den 5 december äger rum på Västernorrlands museum och är en del av både Peckas Naturodlingars Vinnovaprojekt med KTH och Härnösands kommuns förstudie med Region Västernorrland om Framtidens Livsmedelsindustri.

 

Bilden: Programmet innehåller ett studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker.