platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Steningevik och Sigtunahöjden till europafinalen i Copper skillet

IACC:s Kocktävling Copper Skillet är en publikvänlig matlagningstävling för kockar inom mötesindustrin. Kockarna lagar en huvudrätt med basråvaror och protein (till exempel kött, kyckling, fisk/skaldjur) som finns i en hemlig råvarukorg, på endast 30 minuter.

I juni månad avgjordes den Svenska uttagningstävlingen och Sigtuna vann både junior- och seniorklass i hård konkurrens med kockar från övriga IACC Sverige. 
Nu är det dags för våra duktiga kockar att tävla i IACC-Europafinalen, som går av stapeln lördagen den 6 oktober norr om Lissabon på resorten Dolce Campo Real. Nio kockar från olika europeiska länder är med.

Vinnarna i den europeiska finalen representerar IACC Europa i världsfinalen och tävlar mot kockar från övriga IACC:s världsdelar, America och Asia-Pacific, i Toronto, Kanada april 2019.

Den populära tävlingen Copper Skillet arrangerades första gången 2004 för att uppmärksamma den höga kvaliteten hos de bästa kockarna från IACCs medlemsanläggningar runt om i världen. Tävlingen lyfter och uppmärksammar också kockarnas bidrag till IACCs mål om att leverera extraordinära konferensupplevelser. Sigtunas kockar bidrar stort tillframgången.

Tävlande i seniorklassen är Emil Jonsson som arbetar på Steningevik Konferens. Han är 27 år och har arbetat som kock i 10 år. Emil har under åren samlat erfarenheter från restauranger i Stockholm bland andra Oaxen, Shibumi och Proviant, men även hunnit med en sejour i Schweiz. 
Emil tycker extra mycket om att jobba med grönsaker för att det finns så oändligt mycket att välja mellan och att tillagningssätten är många.

– Grönsaker går att fermentera, röka, långkoka  och det går att använda hela råvaran utan att få svinn, säger Emil och fortsätter, ”Jag ser verkligen fram mot att få åka till Portugal och tävla. Det ska bli kul att få träffa kollegor från hela Europa och dela erfarenheter. Tiden fram till tävlingen går till att planera och provlaga olika rätter. Jag åker till Portugal för att vinna!”

Tävlande i juniorklassen är Niclas Jansson som är Köksmästare på Sigtunahöjden och har erfarenhet från restauranger, hotell och mötesanläggningar sedan 2011. Niclas har precis fyllt 26 år, har tidigare tävlat i Copper Skillet och i år blev det en efterlängtad seger, sista året som junior.

Utmärkande för Niclas matlagning är hans stora intresse för närproducerat och att skapa en minnesvärd upplevelse för gästen. Han utvecklar hela tiden upplevelsen och vill vara med och fortsätta driva på den växande matdestinationen Sigtuna, nu senast med Sigtunahöjdens senaste satsning, Restaurang Skog. Där kommer Niclas bjuda på matupplevelser med mycket inspiration som kommer från den kringliggande naturen.

– Att få åka till Lissabon och tävla känns otroligt roligt och utmanande. Jag brinner för att laga mat och är en riktig tävlingsmänniska, så jag ser verkligen framemot att få stå där den 6:e oktober, säger Niclas, och fortsätter, “Jag gillar att jobba med mat ifrån havet så jag hoppas såklart på att få möjligheten att jobba med fisk och skaldjur. Målet med tävlingen är ju såklart att vinna och jag har en bra känsla inför uppgiften. Det var ett tag sedan en representant från Sverige vann Europafinalen så nu är det väl dags att vi tar hem det här.”


Bilden: Niclas Jansson, Köksmästare på Sigtunahöjden.