platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
tuffa tider
Svenska Mässans förlust 278 miljoner för 2020.
omsättningen sjönk med 60 procent.
största resemässan
Matka Nordic Travel Fair
flyttas till januari 2022.
22-24 september
Den internationella vävmässan
i Halmstad flyttas fram till 2022.
9-11 november 2021
IMEX i nytt digitalt samarbete med Smyle
hela nya programmet kommer i april.
opinion
A statement by AnnaMaria Ruffini, SITE Global Past President
about the current pandemic and the role of the industry associations.
framgångsrika möten
Riksidrottsmötet 2019
vinnare av Destination Jönköpings event- och mötespris.
ny affärsstrategi
Workman Event ny partner till Stockholmsmässan
för mattentreprenad och eventproduktion.
11 500 kvadratmeter
Svenska Hus och kontorsaktören Helio
inleder ett samarbete kring K6 i Malmö.
forskning skapar möten
Framtidens affärsmöten:
fler sinnen involverade, mer trovärdiga och autentiska upplevelser.
Malmö Arena och Baltiska Hallen
Malmö får innebandy-VM
7-15 december 2024.
RSS
rss_icon
Länkar
Tekniska by Pontus är nominerad till ”Årets Kulturrestaurang”

Tekniska museets restaurang Tekniska by Pontus öppnades för snart ett år sedan och är ett matkoncept där framtid, innovation och hållbarhet är utgångspunkterna. Bakom satsningen står krögaren och entreprenören Pontus Frithiof och Nordrest. Nu är restaurangen nominerad i Restauranggalan 2018 i kategorin ”Årets Kulturrestaurang”. Kategorin hyllar restaurangkoncept som skapar möjlighet till både kulinariska och kulturella upplevelser.

– Vi är väldigt glada över nomineringen. Tekniska by Pontus är ett roligt och viktigt uppdrag för oss, då gästerna främst är barn och unga som behöver bra energi för bra idéer. Nomineringen är ett kvitto på att det vi gör är rätt – innovativt, inspirerande och en god restaurangupplevelse, både för miljön och hälsan, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare.

Hållbarhet är det genomgående temat och i restaurangen bjuds besökare på en meny där det gröna står i centrum. Besökare får också ta del av matlagningsprocessen och hållbarhetsarbetet genom matavfallstationen, där allt som kastas vägs och slutligen förvandlas till mull, som gästerna får ta med sig hem och använda till plantering.

Varje dag bjuder köksmästare Alexander Genberg gästerna på en vegansk buffé, en fiskrätt, en kötträtt, pasta och plättar med rabatterade priser för barn. Råvarorna följer säsongerna och lokala råvaror är prioriterade. Det finns även en à la cartemeny som varierar eftersäsong och ett caféutbud med fikabröd, smörgåsar och nyttigt brain food under hela dagarna.

Restauranggalan, som firar tio år, arrangeras av branschtidningen RS (Restauranger & Storkök) i samarbete med SKF (Svenska Kockars Förening), Gastronomi Sverige, Chaîne de Rotisseur, Sveriges Bästa Bord, Restaurang- och Hotellhögskolan, Örebro Universitet, EkoKockar och Restaurangakademien. Galan hålls måndagen den 22 oktober på Cirkus i Stockholm.

Pontus Group grundades 2002 av Pontus Frithiof och består idag av de helägda verksamheterna Pontus in the Air, Monstro och American Express Lounge by Pontus på Stockholm-Arlanda Terminal 5. I DN-skrapan finns verksamheterna: Atelier 23, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus samt Catering by Pontus inklusive Foodtruck by Pontus, som drivs av bolaget Pontus Frithiof City Venues. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt, Nordrest och Modis restauranger, där delar de på ansvaret för servering ombord på MTR Express tåg mellan Stockholm – Göteborg, Pontus in the Park, Pocket Solna, Pocket by Pontus i Arenastaden, Tekniska by Pontus på Tekniska museet samt Vinterträdgården by Pontus.

Pontus Frithiof är inte enbart kock och krögare, utan även en sann entreprenör och anhängare av förändring och förnyelse. Samtidigt håller han hårt i sitt företags grundläggande värden: kvalitet, omtanke, personlighet, humor och en nypa flärd. En Pontus-upplevelse ska innehålla allt detta, och såklart riktigt god mat!

Pontus Frithiof mottog 2003 Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Kokboken Pontus by the Book belönades 2006 med priset för bästa kokboksdesign vid Gourmand World Cookbook Awards samt ett silverägg i kategorin Design 2005.

 

Bilden: Pontus Frithiof på Tekniska by Pontus