platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
digital utveckling
Venue4you
Den första globala, skräddarsydda bokningsplattformen av mäss- och kongressanläggningar.
Good News
Tyskland runt
med regionaltåg för 67 kronor.
möten och affärer
Umeå Congress
får uppdraget att leverera event och studioproduktion åt Akademiska Hus.
hotellnytt
Scandic Oceanhamnen öppnar idag
– hållbarhet i fokus.
Mässnytt
Nordic Live Expo AB
lanserar Nordic Mobility Conference & Expo på Kistamässan den 3-4 maj 2023.

Rekryteringsevent arrangeras i Västerås
för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare.
nytt jobb
Anna Westerberg
blir ny Hotelldirektör för Yasuragi.
flygnytt
Arlanda
återöppnar terminal fyra.
Mässor skapar möten
Succé
på första samlade mötesplatsen inom hållbarhet.
flygindustrin
Emirates finkammar världen
efter kabinpersonal – besöker trettio städer under sex veckor.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtuna fortsätter att hålla fanan högt på Copper Skillet

Den 19 juni samlades 14 kockar från IACCs medlemsanlänningar på Skogshem & Wijk för att tävla om den åtråvärda vinsten i Svenska Copper Skillet. Vinnarna i de två tävlingsklasserna får äran att tävla i den europeiska finalen som äger rum i Lissabon i oktober 2018.

Anläggningarna i Sigtuna presterade i topp och tog hem inte mindre än 5 av 6 pallplatser. Niclas Jansson från Sigtunahöjden tog hem segern i juniorklassen, Michael Andersson från Steningevik knep andraplatsen och Jonathan Hammar från Sigtunahöjden tog tredjeplatsen. I den seniora klassen vann Emil Jonsson från Steningevik och Sofie Lidén från Sigtunahöjden kom trea.

Niclas Jansson från Sigtunahöjden vann den lokala juryns hjärta med sin smörstekta röding med havskräfta, vit sparris, jordärtskocka och fänkål. Juryns motivering löd "En modern ungdomlig uppläggning, med väl hanterade råvaror i en krispig kreation."

Emil Jonsson från Steningevik tog hem segern med halstrad röding med havskräftstjärtar, pak choiknyte med fänkål, vit sparris, purjolök samt grönsaksbuljong med enoki-svamp. Juryn motiverade vinsten med "En vacker rätt med harmoniska smaker, där Asien framträder i all sin ödmjukhet. En rätt där alla grundsmaker finns med och är väl balanserad. Perfekt hanterade råvaror." Emil och Niclas ser båda mycket fram emot Europafinalen i Lissabon senare i höst.

Kockarna började med fem minuters mellanrum, och hade under tävlingen tillgång till grundläggande skafferivaror tillsammans med en "hemlig box" av protein och andra färska råvaror och mejeriprodukter. De fick 15 minuter att planera sin rätt, 5 minuter att skriva ner ett recept och 30 minuter att tillaga och lägga sin maträtt.

För femte året i rad tävlade deltagarna i två olika kategorier. I juniorklassen deltar kockar under 26 år. Både vinnaren i den juniora och seniora klassen går nu vidare till den europeiska finalen som hålls i Lissabon i oktober. Den juniora och seniora vinnaren i Europafinalen åker sedan och tävlar i internationella Copper Skillet i Toronto, Kanada under våren 2019 där den 15e vinnaren av Copper Skillet koras.

Den populära tävlingen Copper Skillet arrangerades första gången 2004 för att uppmärksamma konstnärskapet och den höga kvaliteten hos de bästa kockarna från IACCs medlemsanläggningar runtom världen. Tävlingen lyfter och uppmärksammar också kockarnas bidrag till IACCs mål om att leverera extraordinära konferensupplevelser.