platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtuna fortsätter att hålla fanan högt på Copper Skillet

Den 19 juni samlades 14 kockar från IACCs medlemsanlänningar på Skogshem & Wijk för att tävla om den åtråvärda vinsten i Svenska Copper Skillet. Vinnarna i de två tävlingsklasserna får äran att tävla i den europeiska finalen som äger rum i Lissabon i oktober 2018.

Anläggningarna i Sigtuna presterade i topp och tog hem inte mindre än 5 av 6 pallplatser. Niclas Jansson från Sigtunahöjden tog hem segern i juniorklassen, Michael Andersson från Steningevik knep andraplatsen och Jonathan Hammar från Sigtunahöjden tog tredjeplatsen. I den seniora klassen vann Emil Jonsson från Steningevik och Sofie Lidén från Sigtunahöjden kom trea.

Niclas Jansson från Sigtunahöjden vann den lokala juryns hjärta med sin smörstekta röding med havskräfta, vit sparris, jordärtskocka och fänkål. Juryns motivering löd "En modern ungdomlig uppläggning, med väl hanterade råvaror i en krispig kreation."

Emil Jonsson från Steningevik tog hem segern med halstrad röding med havskräftstjärtar, pak choiknyte med fänkål, vit sparris, purjolök samt grönsaksbuljong med enoki-svamp. Juryn motiverade vinsten med "En vacker rätt med harmoniska smaker, där Asien framträder i all sin ödmjukhet. En rätt där alla grundsmaker finns med och är väl balanserad. Perfekt hanterade råvaror." Emil och Niclas ser båda mycket fram emot Europafinalen i Lissabon senare i höst.

Kockarna började med fem minuters mellanrum, och hade under tävlingen tillgång till grundläggande skafferivaror tillsammans med en "hemlig box" av protein och andra färska råvaror och mejeriprodukter. De fick 15 minuter att planera sin rätt, 5 minuter att skriva ner ett recept och 30 minuter att tillaga och lägga sin maträtt.

För femte året i rad tävlade deltagarna i två olika kategorier. I juniorklassen deltar kockar under 26 år. Både vinnaren i den juniora och seniora klassen går nu vidare till den europeiska finalen som hålls i Lissabon i oktober. Den juniora och seniora vinnaren i Europafinalen åker sedan och tävlar i internationella Copper Skillet i Toronto, Kanada under våren 2019 där den 15e vinnaren av Copper Skillet koras.

Den populära tävlingen Copper Skillet arrangerades första gången 2004 för att uppmärksamma konstnärskapet och den höga kvaliteten hos de bästa kockarna från IACCs medlemsanläggningar runtom världen. Tävlingen lyfter och uppmärksammar också kockarnas bidrag till IACCs mål om att leverera extraordinära konferensupplevelser.