platsannonser
nyheter
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
nytt jobb
Martin Åkesson
Ny vd på Radisson Blu Hotel, Malmö
nytt jobb
Magnus Prössel
ny Head Chef på Radisson Blu Malmö.
innovationer prisas
De vann Svenska Mötespriset 2019
Årets Mötesplats – Thoresta Herrgård, Bro.
Sverige med i världstoppen
Nya ICCA-statistiken välkomnar Färöarna in på listan
Sverige på fin 14:e plats.
utvecklingsinitiativ
Tillsammans tar nu Stockholms Clarion Hotel
upp kampen mot droger.
nytt jobb
Marie Louise Alderlid
ny Account Manager på Radisson Hotel Group.
nya uppdrag
Meetx vinner ramavtal med KTH,
Chalmers och Folkhälsomyndigheten – och expanderar.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu skapas den svenska menyn till Bocuse d´Or Europe

SEBASTIAN Gibrand med sin coach Tommy Myllymäki tävlar för Sverige i Bocuse d´Or världens mest prestigefyllda tävling för kockar.

Första stopp blir Bocuse d´Or Europe i Turin den 11–12 juni som ska säkra platsen till Bocuse d´Or i Lyon 2019, Kock-VM. Bland de 20 nationer som tävlar i Bocuse d´Or Euorpe går de tio främsta vidare till VM i Lyon 2019. Men för det svenska teamet är siktet ställt mycket högre än så:

– Vårt mål är pallen. Min coach Tommy Myllymäki vill vinna lika mycket som jag och med min envishet, passion och mitt engagemang i kombination med Tommys erfarenhet har vi vad som krävs, säger Sebastian Gibrand.

Gibrand och Myllymäki tränar redan för fullt i upplagningsköket på Ulriksdals Värdshus. Nu ska de båda rätterna bestämmas, förfinas, tillagas, förfinas och lagas upp igen. När menyn är helt satt är det tidsupplagning som gäller. På fem timmar och 35 minuter ska de tävlande tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik.

I Bocuse d´Or är det alltid den godaste maten som vinner. Den ska också tillagas med den högsta tekniken. Känslan för smak är därmed avgörande för att hamna på pallplats bland Europas och världens bästa kockar.

Juryn lägger dessutom stor vikt vid den nationella kopplingen i val av produkter/råvaror, matlagningstekniker, presentation, val av kryddor och örter.

– Att få representera Sverige internationellt är en dröm som nu förverkligas. Med stöd från Gastronomi Sverige och all erfarenhet som teamet i svenska Bocuse dOr har ska vi skapa världens godaste mat, säger Sebastian Gibrand.

Han är ursprungligen från Helsingborg, men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan år 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d´Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Råvarorna som Sebastian Gibrand ska jobba med: Tallrikspresentation: 800 g ost – Blue mountain Pasture Castelmango DOP och 32 ägg á 60 g/st. Fatpresentationen: Piemontese nötköttfilé, kalvbräss och San Andrea risottoris.

 

Bilden: Coach Tommy Myllymäki tillsammans med Sebastian Gibrand som är Sveriges representant i Bocuse d´Or Europe. Foto: Viktor Fremling.