platsannonser
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
växande turism
Ökad kryssningstrafik till Malmö
Nio fartyg till Malmö i år.
hotellindustri i förändring
Var femte svensk
vill ha hotellrum med kök.
kunskapsstatistik
UIA placerar Sydkorea och Seoul
högst upp på listan för första gången någonsin.
hotell
Elite Hotels
är tilltänkt operatör för kulturhushotellet i Skellefteå.
events kapar möten
Nytt stort ridsportevenemang
till Stockholm 2019.
på nytt jobb
Jessica Norberg
ny hotelldirektör på Haymarket by Scandic.
Hotellnytt
Scandic tecknar avtal
för nytt hotell i Helsingfors.
Umeå
Konferens med fokus på glädje i matematiken
lockar 800 deltagare från 49 länder.
möten skapar events
Estlands största vetenskapliga kongress någonsin,
EGOS, öppnar idag.
events skapar möten
Halmstad står som värdstad
för SM-veckan 2020.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu skapas den svenska menyn till Bocuse d´Or Europe

SEBASTIAN Gibrand med sin coach Tommy Myllymäki tävlar för Sverige i Bocuse d´Or världens mest prestigefyllda tävling för kockar.

Första stopp blir Bocuse d´Or Europe i Turin den 11–12 juni som ska säkra platsen till Bocuse d´Or i Lyon 2019, Kock-VM. Bland de 20 nationer som tävlar i Bocuse d´Or Euorpe går de tio främsta vidare till VM i Lyon 2019. Men för det svenska teamet är siktet ställt mycket högre än så:

– Vårt mål är pallen. Min coach Tommy Myllymäki vill vinna lika mycket som jag och med min envishet, passion och mitt engagemang i kombination med Tommys erfarenhet har vi vad som krävs, säger Sebastian Gibrand.

Gibrand och Myllymäki tränar redan för fullt i upplagningsköket på Ulriksdals Värdshus. Nu ska de båda rätterna bestämmas, förfinas, tillagas, förfinas och lagas upp igen. När menyn är helt satt är det tidsupplagning som gäller. På fem timmar och 35 minuter ska de tävlande tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik.

I Bocuse d´Or är det alltid den godaste maten som vinner. Den ska också tillagas med den högsta tekniken. Känslan för smak är därmed avgörande för att hamna på pallplats bland Europas och världens bästa kockar.

Juryn lägger dessutom stor vikt vid den nationella kopplingen i val av produkter/råvaror, matlagningstekniker, presentation, val av kryddor och örter.

– Att få representera Sverige internationellt är en dröm som nu förverkligas. Med stöd från Gastronomi Sverige och all erfarenhet som teamet i svenska Bocuse dOr har ska vi skapa världens godaste mat, säger Sebastian Gibrand.

Han är ursprungligen från Helsingborg, men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan år 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d´Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Råvarorna som Sebastian Gibrand ska jobba med: Tallrikspresentation: 800 g ost – Blue mountain Pasture Castelmango DOP och 32 ägg á 60 g/st. Fatpresentationen: Piemontese nötköttfilé, kalvbräss och San Andrea risottoris.

 

Bilden: Coach Tommy Myllymäki tillsammans med Sebastian Gibrand som är Sveriges representant i Bocuse d´Or Europe. Foto: Viktor Fremling.