Warning: getimagesize(images/images_news/matlagning_på_ysbxx.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/header_news.php on line 51
Meetings International - Your First Meetings Management Magazine
platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
hotellnytt
Egencia presenterar
de 100 bästa affärsresehotellen 2019 – Sex svenska hotell med på topplistan.
nytt jobb
Patric Sjöberg
lämnar Stockholmsmässan i maj 2019.
globalt nätverk
Göteborg
vill bli Sveriges första Unesco City of Literature.
mötesakademin
Spännande samarbete
Mellan Vår Gård och House of Sparks.
hotellnytt
Passion Manager Sophia Allerth
förverkligar Stordalens kultur på Stockholms största hotell.
forskning skapar möten
110 miljoner
till biologiska läkemedel.
ökad hållbarhet
Uniaden:
Resan mot ännu ett miljömärkt event.
flygindustrin
Världens säkraste flygbolag
2019 utsedda.
hotellnytt
Fem arkitektkontor tävlar
om att gestalta Svenska Mässans fjärde torn.
Strategi
Nederländska Kongress & Turistbyrån
stänger sitt kontor i Stockholm.
RSS
rss_icon
Länkar

Warning: getimagesize(images/images_news/matlagning_på_ysbxx.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/news.php on line 58
Ystad Saltsjöbad i stark medvind
Sedan ägarbytet i maj 2007 har den positiva utvecklingen gott fort på Ystad Saltsjöbad/YSB. Ett nytt utvecklingskoncept med inriktning på en betydligt högre servicenivå och mer genomtänkt design i hela inredningen, placerar hotellet allt högre på listan över intressanta resmål inte bara i regionen och Sverige, utan har också öppnat dörrarna till Danmark som nu svarar för tio procent av omsättningen. Omsättningen har sedan övertagandet ökat med nära 80 procent.

I fjol vann Ystad Saltsjöbad/YSB både tillväxtpriset och utsågs till bästa företag i regionen. Den unga ägargruppen har en offensiv vision när det gäller att ta marknadsandelar samt att vinna gästernas hjärtan. Den danska marknaden bearbetas som en del av hemmamarknaden genom satsningar på media, mässor och med nya säljare. Gästernas omdömen har blivit så positiva att man redan kan prata om att det blir allt fler ambassadörer för hotellet. Det fantastiska läget på stranden och Österlens mat- och kulturtraditioner är starka säljargument som tillsammans med ett ungt internationellt företagande tar YSB allt högre på bokningsföretagens listor. YSB är också medlemmar i flera internationella nätverk i mötesindustrin som MPI (Meeting Professionals International med 25 000 medlemmar i hela världen) och SITE (Society of Incentive Travel Executives), nätverk där man som företag också är professionellt aktiv.

 

Matlagning för företag och privatgäster

Nu tar YSB ytterligare ett steg in i den gastronomiska världen med en stor satsning på matlagningskurser för företag och privata gäster. En köksstudio har skapats tänkt för grupper på upp till 30 personer där gästerna tillsammans med hotellets välmeriterade kockar får laga sin egen middag efter att först ha besökt leverantörer som exempelvis Raskarums kyckling och Vilhelmdals gårdsmejeri och flera andra lokala matproducenter. I matlagningsstudion finns väl tilltagna ytor för alla nivåer av lärlingar att öka sina kunskaper. Två nya vinrum förstärker matstudion som dessutom har utsikt över terrassen, havet och horisonten.

 

Boat House

Knappt 50 meter ifrån hotellet ligger en avskild, fristående byggnad med öppen brasa och bastu. Här kan grupper upp till 16 personer mötas och ha egen kock. Tanken är att ledningsgrupper och mindre sällskap ska kunna skräddarsy sin heldag här och bara tio meter från stranden. Inredningen är i Newportanda med rustika inslag av skinnsoffor och skiffergolv.

 

Blackpool

Två nya utomhuspooler invigs i mitten av februari. De har stora trädäck att sitta och sola på samt havsutsikt året runt. Poolerna håller cirka 38 graders värme, är så kallade infinity-pooler och ligger i direkt anslutning till spa-avdelningen.

 

Foto: Några av de första deltagarna i Matrundan, vars matlagningsdel genomförs i den nya matstudion på YSB. Här i stark koncentration lyssnande på köksmästaren Joakim Vollmer.