platsannonser
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
växande turism
Ökad kryssningstrafik till Malmö
Nio fartyg till Malmö i år.
hotellindustri i förändring
Var femte svensk
vill ha hotellrum med kök.
kunskapsstatistik
UIA placerar Sydkorea och Seoul
högst upp på listan för första gången någonsin.
hotell
Elite Hotels
är tilltänkt operatör för kulturhushotellet i Skellefteå.
events kapar möten
Nytt stort ridsportevenemang
till Stockholm 2019.
på nytt jobb
Jessica Norberg
ny hotelldirektör på Haymarket by Scandic.
Hotellnytt
Scandic tecknar avtal
för nytt hotell i Helsingfors.
Umeå
Konferens med fokus på glädje i matematiken
lockar 800 deltagare från 49 länder.
möten skapar events
Estlands största vetenskapliga kongress någonsin,
EGOS, öppnar idag.
events skapar möten
Halmstad står som värdstad
för SM-veckan 2020.
RSS
rss_icon
Länkar
Choice Hotels skapar ny organisation med hållbarhet i fokus

Syftet med den nya organisationen är att fortsätta utveckla matupplevelsen för hotellgästerna och att ligga i framkant vad gäller hållbarhet.

Avdelningen ska ledas av Fredrik Blomberg som får titeln Director of Food & Beverage.

En tredjedel av Nordic Choice Hotels omsättning kommer från mat och dryck. Området är centralt för dagens resenärer och är i en konstant förändring.

– Vi ska inte bara erbjuda våra gäster bra upplevelser i våra restauranger. Vi ska etablera oss som platsen varifrån nordiska matupplevelser inom hotellbranschen skapas och utvecklas, Katalin Paldeak, Chief Operating Officer för Nordic Choice Hotels.

Fredrik Blomberg har sedan år 2013 lett arbetet med att etablera Clarion Hotel Post med restaurangerna Norda och Vrå.

– Han har en svåröverträffad kompetens som vi tar tillvara på i alla våra sex verksamhetsländer och i samtliga av våra hotellkedjor, säger Katalin Paldeak.

Fredrik Blomberg har en bakgrund som restauratör och restaurangföretagare i Spanien.

Den nya organisationen bemannas med åtta personer som har fokus på mat- och dryckesutveckling samt affärsutveckling.

– Min ambition är att jag tillsammans med mitt team ska ta vår F&B-verksamhet till helt nya nivåer där vi sätter fokus på hur vi kan förena de bästa smakkombinationerna med ett hållbarhetstänk. Vi ska vara bäst på att ge våra gäster den godaste maten som de kan äta med gott samvete, säger Fredrik Blomberg.

Ett viktigt område som också prioriteras är att höja yrkets status. Idag toppar kockyrket arbetsförmedlingens lista över de främsta bristyrkena. För att säkra tillgången till arbetskraft och dessutom fortsätta att utveckla yrket kommer stor möda att läggas på hur yrket kan göras mer attraktivt.

– Vill man ha ett kreativt yrke, med möjlighet att resa, uppleva nya kulturer, träffa människor och om man dessutom älskar mat och dryck så finns det ingen bättre bransch. Vi behöver bli bättre ambassadörer för yrket, säger Fredrik Blomberg.

Fredrik Blomberg tillträder sin nya position den 1 september.

 

Bilden: Fredrik Blomberg.