nyheter
förflytta och förädla kunskap
Europas största konferens
inom högre utbildning till Göteborg.
PCO-kunskap
Samarbete
ska leda till fler kongresser i Jönköping.
mat och möten
Gastronomi Sverige Commis Award 2020
- vinnare Thilda Mårtensson.
flygnytt
Peab lägger ner driften
Ängelholm Helsingborg Airport tills vidare.
Omställning
Så blir Bokmässan 2020
ställs om till en digital bildningshubb.
framtiden kommer närmare
Eskilstuna kongresshus
står klart 2026.
stor utbyggnad på G
Chalmers Konferens & Restauranger
tar över Universeums restaurang- och eventverksamhet.
DEBATT
Dags att ge mässbranschen förutsättning
att fortsätta skapa värde för näringslivet.
Handelskammarens pris
Philippe Longchamps
är Sveriges bästa lärare 2020.
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga gård blir med bakficka

Ölkafé, festvåning och mikrobryggeri. Mötesmöjligheter i avskildhet. Men även friluftsaktiviteter, lek och en gårdsbutik.

Det gamla vattenverket vid Kottlasjön på Lidingö väcks till liv igen i regi av Högberga gård. Ombyggnad pågår och planen är att öppna i slutet av maj.

När Lidingö stads tomtaktiebolag sökte idéer för verksamhet i det gamla vattenverket strömmade förslagen in. Högberga gårds tankar om ”en busig plats för alla” vann upphandlingen.

Sedan beslutet togs har renovering och ombyggnad pågått, med syfte att bevara ursprungskänslan och skapa en restaurang med genuin hantverksprägel. Också namnet blir kvar: Vattenverket, Högberga Bakficka.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Vi får en avslappnad bakficka där vi kan ta ut svängarna åt ett lite busigare håll. Det blir samma kvalitet på mat och dryck, men i annan tappning. Här blir det sju sorters kakor, mustiga långkok och mikrobryggd lager. Målet är att skapa Lidingös skönaste häng, säger Johan Hjort, vd för och ägare av Högberga gård.

 

Bilden: Johan Hjort vid Vattenverket, Högberga Bakficka.