nyheter
Säkerhet
Internationella CPTED
organisationens kongress 2021 till Helsingborg.
Hide and Seek
Högskolan Kristianstad
nominerad till Stora Kommunikationspriset.
hållbar stadsutveckling
Avsiktsförklaring mellan Johanneberg Science Park
och Landvetter Södra Utveckling AB.
hotellnytt
Första Radisson Individuals i Baltikum
öppnar sina dörrar i Tallinn.
nytt jobb
Anna Wallén
ny näringspolitisk chef på Visita.
Börjar 7 maj
Kändistätt på Lund Hotel Music tour
visas på egna YouTube-kanalen.
hotellnytt
Countryside Hotels:
70-plussare bokar weekends i maj.
skapar engagemang
Facilitatorhuset
utbildade 1600 deltagare på digitala möten.
skapar långsiktig samverkan
Stockholm utvecklar mötesindustrin
med 1,3 miljoner.
ökad säkerhet
Skånska Möten ingår avtal med StaySafe Hospitality
för att Covid-19 certifiera sina medlemsanläggningar.
RSS
rss_icon
Länkar
Ola Wallin från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen

Igår avgjordes Nordiska Mästerskapen i Herning i Danmark och kocken Ola Wallin från SK Mat & Människor tog hem segern.

Nordiska Kockars Förening arrangerar den årliga tävlingen där kockar från de nordiska länderna tävlar i tre kategorier.

Ola Wallin representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior. Han hade sex timmar på sig att utifrån en förutbestämd råvarukorg att laga förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer.

Segermenyn

Förrätt: Hälleflundra och havskräfta med ingefära.

Huvudrätt: Pepparglaserad biff med tillbehör.

Dessert: Choklad, mandel och äpple.

Ola Wallin är sedan ett år med i Svenska Kocklandslaget och nästa stora tävling blir VM i Luxemburg.

Bilden: Emma Ziemann (tredje plats i kategorin Servis), Ola Wallin (vinnare i kategorin Senior) och Desiree Jaks (vinnare i kategorin Junior).