platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Ola Wallin från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen

Igår avgjordes Nordiska Mästerskapen i Herning i Danmark och kocken Ola Wallin från SK Mat & Människor tog hem segern.

Nordiska Kockars Förening arrangerar den årliga tävlingen där kockar från de nordiska länderna tävlar i tre kategorier.

Ola Wallin representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior. Han hade sex timmar på sig att utifrån en förutbestämd råvarukorg att laga förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer.

Segermenyn

Förrätt: Hälleflundra och havskräfta med ingefära.

Huvudrätt: Pepparglaserad biff med tillbehör.

Dessert: Choklad, mandel och äpple.

Ola Wallin är sedan ett år med i Svenska Kocklandslaget och nästa stora tävling blir VM i Luxemburg.

Bilden: Emma Ziemann (tredje plats i kategorin Servis), Ola Wallin (vinnare i kategorin Senior) och Desiree Jaks (vinnare i kategorin Junior).