Efter en omfattande renovering öppnar restaurangen Noi idag på Norrmalmstorg i Stockholm. Visionen för krogen, som tidigare huserade Caina, är att skapa en elegant och intim miljö med plats för drygt 70 gäster.
Maten är signerad av kockarna Peder Andreasen, Christian Attlefelt och Filip Poon med gastronomisk vägledning från Stefano Catenacci.
På menyn finns influenser från hela Europa och det erbjuds rätter som löjrom med mandelpotatischips, grillad bläckfisk, halstrad tonfisk på saltsten, rostade betor med friterad getost och knaperstekt ankbröst.
Noi har också fått en bar, dj-utrymme, bågformade middagsbås och två chambre séparées.
Enligt Morsi Khaled, vd för Nobis Hotel, har de sedan öppningen av hotellet kallat loungen för Stockholms vardagsrum.
– Det är en naturlig förlängning av konceptet att presentera Stockholms matsal i form av Noi. Det är en lyxig, avslappnad och stämningsfull miljö.
Alla delar av restaurangen är specialritade av arkitekter från Wingårdhs. Materialvalen i matsalen är genomgående naturliga och tonerna går i cognac, saffransgul och mörkgrön.
– Vi har arbetat på att addera en avslappnad mystik, och det har vi gjort genom dova kulörer och uteslutande exklusiva materialval, säger Sara Helder, inredningsarkitekt hos Wingårdhs.
Foto: Peo Bengtsson