platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Snabb tillväxt
IACC
får 63 nya medlemmar i Danmark.
forskning skapar möten
Vetenskapsrådet ger pengar
till forskarskola för lärare i idrott och hälsa.
prisbelönta
Hotell Kristina i Sigtuna
är vinnare av Ekoutmaningen 2018.
forskning skapar möten
Köpenhamn får globalt forskningscenter
mot antibiotikaresistens.
events skapar möten
Åre 2019 ISO-certifierade som hållbart event
Förväntas få 700 miljoner TV-tittare och locka 120 000 besökare.
innovationsfrämjare
Idag invigs Comfort Hotel Kista
och sänder Sveriges längst Businesspodd.
samordning och långsiktighet
Kreativa industrin växlar upp
med ny organisation.
Awardswinning
Göteborg toppar världsranking
i hållbarhet för tredje året.
Events skapar möten
​Para-EM i bordtennis
till Helsingborg 2019.
hotellnytt
Massivt engagemang för att namnge Mölndalshotell
Det nya namnet är Quality Hotel The Weaver.
RSS
rss_icon
Länkar
Mischa Billing lyfter smakupplevelsen hos Sheraton Stockholm Hotel.

Sheraton Stockholm Hotel nysatsar när det gäller matupplevelsen under olika slags möten och samarbetar med Mischa Billing, sommelier och smakexpert.

Konceptet är en del av Sheraton Paired där mat och dryck kombineras till innovativa smakupplevelser. Menyerna omfattar ett brett utbud av trerättersmenyer och bufféer anpassade till konferens- och mötesgäster. Fokus blir det internationella köket med en twist och noggrant matchande drycker.

Med sin gedigna kunskap om kombinationen mat och dryck har Mischa Billing tillsammans med Sheratons executive chef Fréderic Bertuit komponerat sex trerättersmenyer och fem bufféer inklusive drycker särskilt framtagna för hotellets mötesgäster.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan bland våra gäster och kunder när det gäller genomtänkta matkoncept för konferenser, möten och evenemang. Maten är idag ett viktigt inslag för ett lyckat event, precis som många andra komponenter, säger Lars van der Most, General Manager för Sheraton Stockholm Hotel.

Sheraton Paired matchar maträtter med premiumdrycker i innovativa kombinationer, vilket ger gästerna möjlighet att utöka och uppleva smaker på ett nytt sätt, samtidigt som de lär känna det lokala köket.

För att knyta an till Sheratons internationella företagskultur har de nya pairing-menyerna influenser från USA, Indien, Asien, Sverige och Medelhavet. De går att få både dagtid och kvällstid, allt för att passa olika typer av möten.

– Det viktiga med en bra pairing är just hur mat och dryck samspelar och därigenom skapar oväntade smakupplevelser. När vi har skapat menyerna har vi utgått från rena men karaktäristiska smaker från olika länders matkulturer och lyft fram dem genom noga utvalda drycker, både vin, öl och alkoholfria alternativ, säger Mischa Billing som även är lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan på Campus Grythyttan, Örebro Universitet.

 

 

Bilden: Mischa Billing och Sheratons kökschef Fréderic Bertuit.