platsannonser
Sigtunahöjden söker
Inhouse sales & booking.
nyheter
många stjärnor på plats
Summer Design Week i Stockholm
bjuder in till designfest.
hotellnytt
Hotellikonen gör comeback
– Raffles Singapore öppnar igen.
Skapa kreativa möten
Elite Hotel satsar stort
på konferens i höga kusten.
forskning skapar möten
Tio miljoner
till forskning om hjärnans utveckling.
nya jobb
Easyfairs
stärker sin säljorganisation.
nytt jobb
Ny vd utsedd
för Meet in Reykjavík - Reykjavík Convention Bureau.
hotellnytt
Stordalen köper finsk lyxhotellkedja
nu totalt över 200 hotell.
möten och affärer
Claes Berglund
köper kongressbolaget Reachem.
nytt jobb
Oscar Durling
till Nobis Hotel Stockholm.
innovativ utveckling
Wikimania i Stockholm 14-18 augusti.
1000 deltagare från 40 länder.
RSS
rss_icon
Länkar
Mischa Billing lyfter smakupplevelsen hos Sheraton Stockholm Hotel.

Sheraton Stockholm Hotel nysatsar när det gäller matupplevelsen under olika slags möten och samarbetar med Mischa Billing, sommelier och smakexpert.

Konceptet är en del av Sheraton Paired där mat och dryck kombineras till innovativa smakupplevelser. Menyerna omfattar ett brett utbud av trerättersmenyer och bufféer anpassade till konferens- och mötesgäster. Fokus blir det internationella köket med en twist och noggrant matchande drycker.

Med sin gedigna kunskap om kombinationen mat och dryck har Mischa Billing tillsammans med Sheratons executive chef Fréderic Bertuit komponerat sex trerättersmenyer och fem bufféer inklusive drycker särskilt framtagna för hotellets mötesgäster.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan bland våra gäster och kunder när det gäller genomtänkta matkoncept för konferenser, möten och evenemang. Maten är idag ett viktigt inslag för ett lyckat event, precis som många andra komponenter, säger Lars van der Most, General Manager för Sheraton Stockholm Hotel.

Sheraton Paired matchar maträtter med premiumdrycker i innovativa kombinationer, vilket ger gästerna möjlighet att utöka och uppleva smaker på ett nytt sätt, samtidigt som de lär känna det lokala köket.

För att knyta an till Sheratons internationella företagskultur har de nya pairing-menyerna influenser från USA, Indien, Asien, Sverige och Medelhavet. De går att få både dagtid och kvällstid, allt för att passa olika typer av möten.

– Det viktiga med en bra pairing är just hur mat och dryck samspelar och därigenom skapar oväntade smakupplevelser. När vi har skapat menyerna har vi utgått från rena men karaktäristiska smaker från olika länders matkulturer och lyft fram dem genom noga utvalda drycker, både vin, öl och alkoholfria alternativ, säger Mischa Billing som även är lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan på Campus Grythyttan, Örebro Universitet.

 

 

Bilden: Mischa Billing och Sheratons kökschef Fréderic Bertuit.