nyheter
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
Press stop
ACTE, Corporate Travel Executives
har gått i konkurs.
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
33o miljoner jobb
European Cities Marketing
kräver en öppen och permanent dialog mellan europeiska institutioner och lokala destinationer.
RSS
rss_icon
Länkar
Forenom köper StayAt – blir Sveriges största kedja för lägenhetshotell

Hotellkedjan Forenom köper hela StayAt med 700 hotellägenheter i Stockholm, Malmö och Lund. Affären stärker Forenoms tillväxtstrategi att bli norra Europas största förmedlare av hotellägenheter till företag.

Forenom har tecknat avtal om att köpa hela StayAt HotelApart AB, med fem lägenhetshotell i Stockholm, Malmö och Lund. StayAt omsatte 119 miljoner kronor 2017 och i affären ingår totalt 700 hotellägenheter, inklusive StayAts kommande hotell i Malmö. Det är Forenoms femte förvärv på tolv månader.

– StayAt är Sveriges ledande lägenhetshotellkedja med hög gästnöjdhet och starka kundrelationer. Förvärvet stärker Forenoms position som nordisk marknadsledare på boenden åt företagskunder och stärker möjligheten till fortsatt tillväxt i Sverige genom att locka ännu fler gäster, säger Forenom Sveriges vd Mats-Erik Lidström.

Allt fler företag arbetar projektbaserat, vilket ökar efterfrågan av långtidsboende. Samtidigt skapar den svenska bostadsbristen ett behov av hotellägenheter och fristående möblerade lägenheter, inte minst i Stockholm och Skåne.

– Vi är mycket glada över att ansluta oss till Forenomfamiljen, där vår gemensamma produkt kan fortsätta växa. Tillsammans kommer vi kunna hjälpa våra kunder ännu bättre genom att erbjuda bästa möjliga service. Vi ser fram emot alla möjligheter som ligger framför oss, säger StayAts vd Daniel Stendahl.

Forenom och StayAt är specialiserade på att erbjuda alternativ till traditionellt hotellboende. Båda kedjorna hyr ut hotellägenheter och fristående möblerade lägenheter åt företag inom bland annat IT-sektorn, åt forskningsintensiva företag och konsultföretag. Forenom har dessutom en stark ställning på boendemarknaden för anställda inom tillverknings- och byggsektorn. Såväl Forenom som StayAt erbjuder lösningar för långtidsboende åt företagskunder som vill kunna välja mellan flera olika boenden och samtidigt leva ett vanligt och socialt liv när de inte är hemma.

– Forenom hjälper företag och deras anställda att hitta boenden för kortare och längre perioder och fungerar som ett smörjmedel både på bostads- och arbetsmarknaden. Vi ser till att våra gäster känner sig som hemma, även när de är borta, säger Mats-Erik Lidström.

I november 2017 öppnade Forenom sitt nya flaggskeppshotell Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, med 205 rum. I fjol blev Forenom även marknadsledare i Norge genom förvärvet av lägenhetsföretaget Oslo Apartments. Dessutom utökades portföljen i Finland med flera lägenhetshotell och fristående lägenheter. Forenom arbetar dessutom för att växa organiskt genom sina två nyöppnade kontor i Malmö och Göteborg.

Förvärvet träder i kraft den 1 mars i år. StayAts hotell kommer att byta namn till Forenom före sommaren. Förvärvet innebär att Forenom består av sju hotell i Sverige med över 900 rum, plus 350 fristående lägenheter. Totalt i Norden får Forenom 17 hotell i större städer.

Fakta Forenom: Forenom hyr ut tillfälliga boenden till företag och privatpersoner. Kedjan erbjuder rum i lägenhetshotell eller vandrarhem – men även möblerade lägenheter – för både kort och lång tid. Framför allt erbjuder Forenom lösningar för tillfällig arbetskraft från andra delar av landet eller världen – och ser till att bostadsbristen inte försvårar företags möjlighet att rekrytera.

• Nordisk marknadsledare för lägenhetshotell och företagsbostäder sett till nettoomsättning och antal rum.

• Finns i Sverige, Finland, Norge och Danmark med 25 lokalkontor och över 400 anställda.

• Erbjuder 5 000 lägenheter och rum i lägenhetshotell och vandrarhem liksom fristående lägenheter.

• I alla Forenoms lägenheter och rum finns kök.

• Omsatte 77 miljoner euro 2017.

• I Sverige finns Forenom i Flemingsberg, Bromma, Solna, Malmö, Norrköping och Linköping.

• Investeringsbolaget CapMan gjorde 2016 en betydande investering i Forenom, vilket förväntas accelerera Forenoms tillväxt- och utvecklingsmöjligheter internationellt.

• Etablerades i Helsingfors år 2000.

Fakta StayAt: StayAt är Sveriges ledande lägenhetshotellkedja, och har 600 lägenheter i fyra hotell i Bromma, Kista och Lund. Ytterligare ett hotell med 100 lägenheter öppnar i Malmö 2019. StayAt omsatte 119 miljoner kronor 2017. Företagets gäster är framför allt svenska och internationella specialister som arbetar på konsult- och utbildningsintensiva företag, som erbjuds boende i både längre och kortare perioder. De som nu säljer förvärvade StayAt 2010. StayAt är känt för kvalitet, proaktiv konceptutveckling och hög gästnöjdhet.