platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
hållbarhet i fokus
Högberga Gård går för nollvision mot matsvinn
- ny kompostmaskin gör alla till återvinnare.
hotellnytt
Clarion Collection
Hotel Packhuset är årets lyckligaste hotell.
strukturomvandling
BIG Travel skippar privatresorna
satsar fullt ut på affärsresor.
magiskt
Toppmodern renovering av 1600-talsslott:
Grohe i samarbete med Kåseholms slott
omvärldsanalys
Mindpark expanderar i Malmö
flyttar in i Slagthuset med Internetstiftelsen.
forskning skapar möten
Första spadtaget
för nytt internationellt innovationskluster i Mölndal.
I Örby nära Kinna
Två Skyttlar
blir del av Countryside Hotels.
hållbarhet i fokus
Clarion Hotel Stockholm
först ut med egen Sustainability Manager.
Konferensen
”Framtidens Idrotts- & Fritidsanläggningar”
pågår 27-28 januari i Stockholm.
ny mötesplats
Riksbanken
vill att BIS etablerar en innovationshubb i Sverige.
RSS
rss_icon
Länkar
Koks på Färöarna behåller Michelin-stjärnan

Restaurang KOKS, som tilldelades Färöarnas första Michelin-stjärna förra året, har behållit sin stjärna.

Krogen har flyttat från Kirkjubøur strax söder om huvudstaden till en ny plats i Leynvatn. Enligt kocken Poul Andrias Ziska skapade flytten en känsla av osäkerhet före tillkännagivandet.

– Vi är oerhört lättade, säger Poul Andrias. Vi hade en liten rädsla för att flytten skulle kunna innebära att vi skulle kunna förlora stjärnan.

Att bli tilldelad en Michelin-stjärna förra året resulterade i ett ökat intresse och betydligt fler reservationer. Nu hoppas Koks på en liknande effekt i år.

Årets huvudfokus för medarbetarna hos Koks blir att att arbeta sig in i sin nya miljö i en gammal artonhundratalsbondgård i Leynavatns mest avlägsna dal.

De har lite tid på sig. I april öppnar Koks för den här säsongen.

 

Bild: Kock Poul Andrias Ziska och sommelier Karin Visth framför Koks i Leynavatn.