nyheter
hotellindustri i förändring
Var femte svensk
vill ha hotellrum med kök.
kunskapsstatistik
UIA placerar Sydkorea och Seoul
högst upp på listan för första gången någonsin.
hotell
Elite Hotels
är tilltänkt operatör för kulturhushotellet i Skellefteå.
events kapar möten
Nytt stort ridsportevenemang
till Stockholm 2019.
på nytt jobb
Jessica Norberg
ny hotelldirektör på Haymarket by Scandic.
Hotellnytt
Scandic tecknar avtal
för nytt hotell i Helsingfors.
Umeå
Konferens med fokus på glädje i matematiken
lockar 800 deltagare från 49 länder.
möten skapar events
Estlands största vetenskapliga kongress någonsin,
EGOS, öppnar idag.
events skapar möten
Halmstad står som värdstad
för SM-veckan 2020.
Möten är kunskapsöverföring
Stockholm
värd för världens största AI-konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Koks på Färöarna behåller Michelin-stjärnan

Restaurang KOKS, som tilldelades Färöarnas första Michelin-stjärna förra året, har behållit sin stjärna.

Krogen har flyttat från Kirkjubøur strax söder om huvudstaden till en ny plats i Leynvatn. Enligt kocken Poul Andrias Ziska skapade flytten en känsla av osäkerhet före tillkännagivandet.

– Vi är oerhört lättade, säger Poul Andrias. Vi hade en liten rädsla för att flytten skulle kunna innebära att vi skulle kunna förlora stjärnan.

Att bli tilldelad en Michelin-stjärna förra året resulterade i ett ökat intresse och betydligt fler reservationer. Nu hoppas Koks på en liknande effekt i år.

Årets huvudfokus för medarbetarna hos Koks blir att att arbeta sig in i sin nya miljö i en gammal artonhundratalsbondgård i Leynavatns mest avlägsna dal.

De har lite tid på sig. I april öppnar Koks för den här säsongen.

 

Bild: Kock Poul Andrias Ziska och sommelier Karin Visth framför Koks i Leynavatn.