platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
PRESSTOP
IMEX i Frankfurt 2021
ställs in.
hotellnytt
Scandic Arlandastad slår upp dörrarna
med mötesarenan Scandinavian XPO som granne.
RSS
rss_icon
Länkar
Koks på Färöarna behåller Michelin-stjärnan

Restaurang KOKS, som tilldelades Färöarnas första Michelin-stjärna förra året, har behållit sin stjärna.

Krogen har flyttat från Kirkjubøur strax söder om huvudstaden till en ny plats i Leynvatn. Enligt kocken Poul Andrias Ziska skapade flytten en känsla av osäkerhet före tillkännagivandet.

– Vi är oerhört lättade, säger Poul Andrias. Vi hade en liten rädsla för att flytten skulle kunna innebära att vi skulle kunna förlora stjärnan.

Att bli tilldelad en Michelin-stjärna förra året resulterade i ett ökat intresse och betydligt fler reservationer. Nu hoppas Koks på en liknande effekt i år.

Årets huvudfokus för medarbetarna hos Koks blir att att arbeta sig in i sin nya miljö i en gammal artonhundratalsbondgård i Leynavatns mest avlägsna dal.

De har lite tid på sig. I april öppnar Koks för den här säsongen.

 

Bild: Kock Poul Andrias Ziska och sommelier Karin Visth framför Koks i Leynavatn.