Restaurang KOKS, som tilldelades Färöarnas första Michelin-stjärna förra året, har behållit sin stjärna.
Krogen har flyttat från Kirkjubøur strax söder om huvudstaden till en ny plats i Leynvatn. Enligt kocken Poul Andrias Ziska skapade flytten en känsla av osäkerhet före tillkännagivandet.
– Vi är oerhört lättade, säger Poul Andrias. Vi hade en liten rädsla för att flytten skulle kunna innebära att vi skulle kunna förlora stjärnan.
Att bli tilldelad en Michelin-stjärna förra året resulterade i ett ökat intresse och betydligt fler reservationer. Nu hoppas Koks på en liknande effekt i år.
Årets huvudfokus för medarbetarna hos Koks blir att att arbeta sig in i sin nya miljö i en gammal artonhundratalsbondgård i Leynavatns mest avlägsna dal.
De har lite tid på sig. I april öppnar Koks för den här säsongen.
Bild: Kock Poul Andrias Ziska och sommelier Karin Visth framför Koks i Leynavatn.