platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
events skapar möten
Åre 2019 ISO-certifierade som hållbart event
Förväntas få 700 miljoner TV-tittare och locka 120 000 besökare.
innovationsfrämjare
Idag invigs Comfort Hotel Kista
och sänder Sveriges längst Businesspodd.
samordning och långsiktighet
Kreativa industrin växlar upp
med ny organisation.
Awardswinning
Göteborg toppar världsranking
i hållbarhet för tredje året.
Events skapar möten
​Para-EM i bordtennis
till Helsingborg 2019.
hotellnytt
Massivt engagemang för att namnge Mölndalshotell
Det nya namnet är Quality Hotel The Weaver.
nytt jobb
Peter Hales är ny F&B Manager
på Stockholm City Conference Centre
hotellnytt
Klart med Scandic i Kirunas nya centrum
– bygger Kirunas första skybar.
sustainability
Göteborgs Kulturkalas
är årets hållbara event.
omvärldsanalys
Ny analys om Sydsveriges ekonomi
“Malmö är den nya lärdomsstaden och nytt skånskt rekord i investeringar”
RSS
rss_icon
Länkar
Koks på Färöarna behåller Michelin-stjärnan

Restaurang KOKS, som tilldelades Färöarnas första Michelin-stjärna förra året, har behållit sin stjärna.

Krogen har flyttat från Kirkjubøur strax söder om huvudstaden till en ny plats i Leynvatn. Enligt kocken Poul Andrias Ziska skapade flytten en känsla av osäkerhet före tillkännagivandet.

– Vi är oerhört lättade, säger Poul Andrias. Vi hade en liten rädsla för att flytten skulle kunna innebära att vi skulle kunna förlora stjärnan.

Att bli tilldelad en Michelin-stjärna förra året resulterade i ett ökat intresse och betydligt fler reservationer. Nu hoppas Koks på en liknande effekt i år.

Årets huvudfokus för medarbetarna hos Koks blir att att arbeta sig in i sin nya miljö i en gammal artonhundratalsbondgård i Leynavatns mest avlägsna dal.

De har lite tid på sig. I april öppnar Koks för den här säsongen.

 

Bild: Kock Poul Andrias Ziska och sommelier Karin Visth framför Koks i Leynavatn.