platsannonser
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
växande turism
Ökad kryssningstrafik till Malmö
Nio fartyg till Malmö i år.
hotellindustri i förändring
Var femte svensk
vill ha hotellrum med kök.
kunskapsstatistik
UIA placerar Sydkorea och Seoul
högst upp på listan för första gången någonsin.
hotell
Elite Hotels
är tilltänkt operatör för kulturhushotellet i Skellefteå.
events kapar möten
Nytt stort ridsportevenemang
till Stockholm 2019.
på nytt jobb
Jessica Norberg
ny hotelldirektör på Haymarket by Scandic.
Hotellnytt
Scandic tecknar avtal
för nytt hotell i Helsingfors.
Umeå
Konferens med fokus på glädje i matematiken
lockar 800 deltagare från 49 länder.
möten skapar events
Estlands största vetenskapliga kongress någonsin,
EGOS, öppnar idag.
events skapar möten
Halmstad står som värdstad
för SM-veckan 2020.
RSS
rss_icon
Länkar
Pontus Frithiof satsar på generös och näringsrik frukost för affärsresenärer

I takt med att företagsresandet ökar lanserar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof nya frukostmenyer för MTR Express förstaklasspassagerare, 1 klass Plus. Enligt en studie visas att en variationsrik, nyttig och god frukost värderas högt av affärsresenärerna. Satsningen är ytterligare ett steg i Pontus Groups strategi om att skapa bra mat för många med ett hållbart koncept och gröna val i fokus.

Sedan MTR Express start i mars 2015 har Pontus Frithiof tillsammans med partnern Thomas Dahlstedt, Nordrest, serverat de medvetna tågresenärerna mat och dryck ombord för MTR Express Café och 1 klass. Tillsammans med MTR Express delar de visionen om att erbjuda världens bästa tågupplevelse, där mat- och dryckesutbudet är en avgörande del.

Under 2017 ökade företagsresandet med hela 102 procent, vilket visar att MTR Express har lyckats attrahera affärssegmentet. För att möta efterfrågan och utveckla förstaklassprodukten, utöver lägsta pris, bästa punktlighet och högsta service, gjordes grundläggande studier i affärsresenärernas vanor och önskemål. Variationsrik, hälsosam och god frukost står högt i kurs enligt studien om morgonavgångarna.

– För dagens medvetna resenärer som väljer tåg framför andra kommunikationsmedel känns det extra roligt att kunna erbjuda ett bredare urval av hållbara och näringsrika frukostalternativ. Vårt mål och vision är att förhöja upplevelsen för människor som är på väg, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

De nya frukostmenyerna i 1 klass Plus består av tre roterande menyer:

Kallrökt lax, syrade morötter, rostade sesamfrön och alfagroddar på dansk kavring. Färsk frukt så som ananas, blåbär och honungsmelon. En bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

Spritsad färskost med kummin, quinoa och krasse på danskt rågbröd. Färsk frukt så som vindruvor, jordgubbar och honungsmelon samt en bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

Skinka, ägg, finhackade picklade grönsaker, rostad lök och krasse på kavring. Färsk frukt så som skivad ananas, blåbär och apelsin samt en bägare med grekisk yoghurt och rårörda bär och granola.

Nordrest är Sveriges uppstickare inom restaurangbranschen och som består av varumärken som MODIS företagsrestauranger, Burger & Lobster, 39Wäst, The Bay, Docklands, Skolcater och Mersmak, Region Gävleborg samt MTR Express Café och 1 klass tillsammans med Pontus Group. Totalt omsätter Nordrest drygt 500 mkr.
http://www.nordrest.se

MTR Express – MTR är en del av den Hongkong-baserade MTR-koncernen och bedriver sedan mars 2015 snabbtågstrafik på sträckan Stockholm-Göteborg. MTR Express har i snitt över 10 procentenheters högre punktlighet än konkurrerande snabbtåg och har en kundnöjdhet på rekordhöga 92 procent tack vare sin omtalade service och kvalitet. Trafiken körs med nytillverkade Schweiz-byggda snabbtåg. http://mtrexpress.se

---------------------------------------------------------------------------------------------Pontus Group grundades 2002 av Pontus Frithiof och består idag av verksamheterna Pocket City, Pontus in the Park i Solna (inkl. Pocket Solna), Pocket by Pontus i Arenastaden, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Atelier 23, Pontus in the Air, Monstro samt American Express Lounge by Pontus på Stockholm-Arlanda Terminal 5, Tekniska by Pontus, Vinterträdgården by Pontus, Catering från Pontus samt all mat- och dryck på MTR Express.

 

Pontus Frithiof är inte enbart kock och krögare, utan även en sann entreprenör och anhängare av förändring och förnyelse. Samtidigt håller han hårt i sitt företags grundläggande värden: kvalitet, omtanke, personlighet, humor och en nypa flärd. En Pontusupplevelse ska innehålla allt detta och - såklart! - riktigt god mat.