platsannonser
Destination Halmstad
söker en projektledare till Halmstad Convention Bureau.
Projektledare
till Akademikonferens SLU i Uppsala.
Uppsala Konsert & Kongress
söker medarbetare till konferensavdelningen!
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
vår gemensamma framtid
A Sustainable Tomorrow
ökar takten på hållbarhetsarbetet i Helsingborgsregionen.
stora events
Bandyfinalen den 22-23 mars 2019
på Studenternas – Fem finaler spelas i Uppsala.
hållbarhet
Clarion Hotel Sign
installerar Stockholms största hotell-solcellsanläggning.
nytt jobb
Elite Hotels
satsar på Göteborg med topprekrytering.
omvärldsanalys
Storstäder mest innovativa
– visar ny statistik.
flygnytt
Nya delen av avgångshallen
på Bromma Stockholm Airport öppnad.
safety & Security
PwC:s storsatsning inom cybersäkerhet
- 24 nya medarbetare inför hösten.
Nytt jobb
Christian Woronka
ny vd för Vienna Convention Bureau.
Omvärldsanalys
10:e kongressen för Europeiska FACEnetwork
kommer till Kristianstad 10-12 oktober.
strategisk utveckling
Trollhättan tar över ordförandeskapet
för Swedish Network of Convention Bureaus.
RSS
rss_icon
Länkar
Pontus Frithiof satsar på generös och näringsrik frukost för affärsresenärer

I takt med att företagsresandet ökar lanserar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof nya frukostmenyer för MTR Express förstaklasspassagerare, 1 klass Plus. Enligt en studie visas att en variationsrik, nyttig och god frukost värderas högt av affärsresenärerna. Satsningen är ytterligare ett steg i Pontus Groups strategi om att skapa bra mat för många med ett hållbart koncept och gröna val i fokus.

Sedan MTR Express start i mars 2015 har Pontus Frithiof tillsammans med partnern Thomas Dahlstedt, Nordrest, serverat de medvetna tågresenärerna mat och dryck ombord för MTR Express Café och 1 klass. Tillsammans med MTR Express delar de visionen om att erbjuda världens bästa tågupplevelse, där mat- och dryckesutbudet är en avgörande del.

Under 2017 ökade företagsresandet med hela 102 procent, vilket visar att MTR Express har lyckats attrahera affärssegmentet. För att möta efterfrågan och utveckla förstaklassprodukten, utöver lägsta pris, bästa punktlighet och högsta service, gjordes grundläggande studier i affärsresenärernas vanor och önskemål. Variationsrik, hälsosam och god frukost står högt i kurs enligt studien om morgonavgångarna.

– För dagens medvetna resenärer som väljer tåg framför andra kommunikationsmedel känns det extra roligt att kunna erbjuda ett bredare urval av hållbara och näringsrika frukostalternativ. Vårt mål och vision är att förhöja upplevelsen för människor som är på väg, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

De nya frukostmenyerna i 1 klass Plus består av tre roterande menyer:

Kallrökt lax, syrade morötter, rostade sesamfrön och alfagroddar på dansk kavring. Färsk frukt så som ananas, blåbär och honungsmelon. En bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

Spritsad färskost med kummin, quinoa och krasse på danskt rågbröd. Färsk frukt så som vindruvor, jordgubbar och honungsmelon samt en bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

Skinka, ägg, finhackade picklade grönsaker, rostad lök och krasse på kavring. Färsk frukt så som skivad ananas, blåbär och apelsin samt en bägare med grekisk yoghurt och rårörda bär och granola.

Nordrest är Sveriges uppstickare inom restaurangbranschen och som består av varumärken som MODIS företagsrestauranger, Burger & Lobster, 39Wäst, The Bay, Docklands, Skolcater och Mersmak, Region Gävleborg samt MTR Express Café och 1 klass tillsammans med Pontus Group. Totalt omsätter Nordrest drygt 500 mkr.
http://www.nordrest.se

MTR Express – MTR är en del av den Hongkong-baserade MTR-koncernen och bedriver sedan mars 2015 snabbtågstrafik på sträckan Stockholm-Göteborg. MTR Express har i snitt över 10 procentenheters högre punktlighet än konkurrerande snabbtåg och har en kundnöjdhet på rekordhöga 92 procent tack vare sin omtalade service och kvalitet. Trafiken körs med nytillverkade Schweiz-byggda snabbtåg. http://mtrexpress.se

---------------------------------------------------------------------------------------------Pontus Group grundades 2002 av Pontus Frithiof och består idag av verksamheterna Pocket City, Pontus in the Park i Solna (inkl. Pocket Solna), Pocket by Pontus i Arenastaden, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Atelier 23, Pontus in the Air, Monstro samt American Express Lounge by Pontus på Stockholm-Arlanda Terminal 5, Tekniska by Pontus, Vinterträdgården by Pontus, Catering från Pontus samt all mat- och dryck på MTR Express.

 

Pontus Frithiof är inte enbart kock och krögare, utan även en sann entreprenör och anhängare av förändring och förnyelse. Samtidigt håller han hårt i sitt företags grundläggande värden: kvalitet, omtanke, personlighet, humor och en nypa flärd. En Pontusupplevelse ska innehålla allt detta och - såklart! - riktigt god mat.