platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
event skapar möten
Sveriges snabbast växande sport
flyttar internationell tävling till Malmö,
hotellnytt
Scandic lanserar nytt hotellvarumärke
öppnar fem hotell som ska heta Scandic GO.
utvidgat uppdrag
Radissons Chef för Nordeuropa
blir också Senior Vice President i Storbritannien, Irland och Västeuropa.
Hållbarhet
Stockholmsmässan byter
bränsle och minskar sin klimatpåverkan.
Radar
Coronaviruset:
Hilton stänger 150 hotell med 33 000 rum.
mässor skapar möten
Fastighetsmässan firar tio år i Malmö
har ökat utställare med 218 procent och besökare med 410 procent.
innovativ utveckling
Blique by Nobis
låter Sveriges första professionella lägenhetstestare checka in.
Nytt rekordår
Gästnätterna i Halmstad ökar
över tre miljoner totalt för första gången.
Omvärldsanalys
Helsingborg skapar ny näringslivsstrategi
ska bli en av Europas mest innovativa städer.
nytt jobb
Kristofer Skoglund
Ny commercial director på Yasuragi.
RSS
rss_icon
Länkar
Matturism ska lyfta Sverige
I Morgon MÖTER jordbruksminister Eskil Erlandsson svensk turismindustri i matlandet Sveriges tecken. Då träffar han SHR, Sveriges Hotell och Restaurangföretagare, för att diskutera regeringens vision om matlandet och hur ett gott samarbete kan lyfta Sverige, inte bara på den kulinariska kartan utan också med fler jobb inom turismen, skriver Webfinanser. I år satsas 170 miljoner kronor på projektet.

– Om vi ska lyckas med visionen att bli Europas nya matland är det viktigt att alla människor som arbetar med mat och turism träffar varandra, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Sverige - det nya matlandet – är regeringens vision för att skapa fler jobb  genom att satsa på det som vi är bra på – mat och upplevelser. Det finns en stor potential i den svenska maten som regeringen vill använda för att öka tillväxten. Från jord till bord, från storkök till lyxkrog.

För att nå visionen arbetar regeringen också med att ta fram regelförenklingar och med särskilda matlandet-ambassadörer samt för en dialog med företagare som arbetar med mat och turism.