platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
hotellnytt
Succén med spektakulära pop-up hotellrum fortsätter
Berengia förvandlar hotellrum till stor upplevelse.
hotellnytt
Nyöppnade Ten Hotel
väljer BWH Hotel Group som hotellpartner.
Minst 70 konferenser
Konferensrusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar
– största konferensen räknar med över 2600 deltagare.
hotellnytt
Scandic
öppnar klimatneutralt hotell i Sundsvall 2024.
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
flygindustrin
Kina blockerar vissa flyg från USA
när försiktighetsåtgärderna vid Covid ökar.
Restriktionerna blir fler
eCarExpo på Friends Arena
4-6 februari ställs in.
Blir ny stiftelse
Oslofjord Convention Center får nytt ägande
Målet är att bli norra Europas bästa konferensanläggning.
RSS
rss_icon
Länkar
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund satsar på bistromeny med lokala råvaror

Ett träffsäkert team som delar kärleken till vällagad mat av säsongens smaker. Med de nya kökscheferna, Henrik Forsbrant och Patrik Persson, i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund fylls menyn av maträtter med lokala råvaror, mycket grönt och spännande smaksättningar.

– Som kockar är det härligt att laga mat på oxkött från Sjöbo, kyckling från Varmlösa och att kunna servera grönsaker från skånska odlingar.

De nya kökscheferna har lång erfarenhet från såväl fine dining-restauranger, skånska krogar och internationella kök och har tidigare jobbat på Brogatan, Hamnkrogen i Torekov, Hamnkrogen i Båstad, Stortorget i Lund och utomlands. Med långtidsbakad gris från Ugglarp, flankstek från Sjöbo, skånska jordärtskockor och betor och spicy black bean salsa och tomatbarbeque lockar de Lundaborna till en restaurang med både variation och smakmässig höjd.

– Kärnan i köket är att laga mat med kärlek och bra råvaror och vi ser att våra gäster uppskattar bistrokänslan, säger Henrik Forsbrant och utlovar rätter som kommer att möta nyfikenheten hos de som äter här ofta:

– Även våra dagliga lunchgäster ska kunna att äta något nytt och gott under hela veckan. För oss är det ett högt betyg att se när de, och även övriga lundabor, söker sig hit även på kvällar och helger.

Kockarna satsar på en meny med både smårätter och soppor förutom vegetariska och klassiska huvudrätter.

– Allt vi tillagar har influenser från de kök vi jobbat i. Jag tycker om utmaningen att få en traditionell rätt att lyfta smakmässigt och även att låta grönsaker vara i centrum, säger Patrik Persson som delar kollegans passion att kombinera hantverk och tänk från fransk bistro med lokala ingredienser.

Från hotellets foajé till baren och hela vägen in i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund samlas en blandning av hotellgäster, de som arbetar i närområdet och lokala lundabor.

–I våras firade vi tre år och det är härligt att fler och fler hittar hit. Vår restaurang passar för både affärsluncher, privata tillställningar och familjemiddagen. Här välkomnar vi både större tillställningar och sällskap men erbjuder även en intim miljö för en lördagsmiddag, säger hotelldirektör Anna Blomqvist.

Bilden: Henrik Forsbrant och Patrik Persson brillierar i köket på Park Inn i Lund