platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
flygnytt
Flybe
blir Virgin Connect.
sju gånger pengarna
​Malmöfestivalens turister
genererar 153 miljoner kronor till staden i turistekonomi.
FLygnytt
Finnair i nytt samarbete
med Fiji Airways.
18-19 november 2020
Ny heltäckande hi-techmötesplats
lanseras i Kista.
18-20 oktober
Borås
har RFSL-kongressen 2019
möten utvecklar sin stad
Uppsala Convention Bureau får utökade resurser
Kommunen vill värva fler möten och evenemang.
mat och möten
Sigtunahöjden
sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling.

500 hotell kan tvingas stänga
på grund av Thomas Cooks konkurs.
17-18 oktober i Malmö
Honungs”champagne”
och närproducerat kan ge utländska besökare unika matminnen.
Fredag den 15 november
Talarfestivalen
återigen i Malmö, nu på Turning Torso.
RSS
rss_icon
Länkar
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund satsar på bistromeny med lokala råvaror

Ett träffsäkert team som delar kärleken till vällagad mat av säsongens smaker. Med de nya kökscheferna, Henrik Forsbrant och Patrik Persson, i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund fylls menyn av maträtter med lokala råvaror, mycket grönt och spännande smaksättningar.

– Som kockar är det härligt att laga mat på oxkött från Sjöbo, kyckling från Varmlösa och att kunna servera grönsaker från skånska odlingar.

De nya kökscheferna har lång erfarenhet från såväl fine dining-restauranger, skånska krogar och internationella kök och har tidigare jobbat på Brogatan, Hamnkrogen i Torekov, Hamnkrogen i Båstad, Stortorget i Lund och utomlands. Med långtidsbakad gris från Ugglarp, flankstek från Sjöbo, skånska jordärtskockor och betor och spicy black bean salsa och tomatbarbeque lockar de Lundaborna till en restaurang med både variation och smakmässig höjd.

– Kärnan i köket är att laga mat med kärlek och bra råvaror och vi ser att våra gäster uppskattar bistrokänslan, säger Henrik Forsbrant och utlovar rätter som kommer att möta nyfikenheten hos de som äter här ofta:

– Även våra dagliga lunchgäster ska kunna att äta något nytt och gott under hela veckan. För oss är det ett högt betyg att se när de, och även övriga lundabor, söker sig hit även på kvällar och helger.

Kockarna satsar på en meny med både smårätter och soppor förutom vegetariska och klassiska huvudrätter.

– Allt vi tillagar har influenser från de kök vi jobbat i. Jag tycker om utmaningen att få en traditionell rätt att lyfta smakmässigt och även att låta grönsaker vara i centrum, säger Patrik Persson som delar kollegans passion att kombinera hantverk och tänk från fransk bistro med lokala ingredienser.

Från hotellets foajé till baren och hela vägen in i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund samlas en blandning av hotellgäster, de som arbetar i närområdet och lokala lundabor.

–I våras firade vi tre år och det är härligt att fler och fler hittar hit. Vår restaurang passar för både affärsluncher, privata tillställningar och familjemiddagen. Här välkomnar vi både större tillställningar och sällskap men erbjuder även en intim miljö för en lördagsmiddag, säger hotelldirektör Anna Blomqvist.

Bilden: Henrik Forsbrant och Patrik Persson brillierar i köket på Park Inn i Lund