nyheter
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
Press stop
ACTE, Corporate Travel Executives
har gått i konkurs.
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
33o miljoner jobb
European Cities Marketing
kräver en öppen och permanent dialog mellan europeiska institutioner och lokala destinationer.
RSS
rss_icon
Länkar
Kardiologernas toppmöte åter till London 2021 trots Brexit eller tack vare

European Society of Cardiology (ESC) meddelar att ESC-kongressen, världens största kongress för hjärtspecialister, återvänder till London år 2021 trots att Storbritanniens efter sin omröstning lämnar EU. Så nu är frågan är det tack vare Brexit eller trots Brexit som gäller?

ESC-beslutet visar naturligtvis ett stort förtroende för Londons ställning som en av världens viktigaste städer för kongresser och evenemang samt att det är ett ledande centrum för medicinsk forskning. När ESC senast var i London 2015 genererade den över 100 miljoner pund och lockade fler än 32 700 delegater från 140 länder.

De europeiska kardiologerna är engagerade i att utvidga gränserna för kardiovaskulär medicin. Beslutet att lägga kongressen i London kommer samtidigt som Londons borgmästare Sadiq Khan, antog den den nya strategin för "Healthy Streets Approach",  ett projekt som prioriterar hälsan inom transport- och planeringsbeslut och investerar 2,1 miljarder pund i att anpassa gatorna för att främja promenader, cykling och kollektivtrafik som prioriteras före privat bilkörning.

I en analys från borgmästarens kontor visar man att om varje Londonbo gick eller cyklade i 20 minuter om dagen skulle det spara hälso- och sjukvården 1,7 miljarder pund i behandlingskostnaderna under de kommande 25 åren samt resultera 16 400 färre fall av hjärtsjukdom.

Detta tillkännagivande gjordes under ett möte mellan Isabel Bardinet, ESC:s verkställande direktör, och borgmästaren i London, Sadiq Khan. I mötet deltog också flera ledande kardiologer, bland annat professor Kim Fox, professor i klinisk kardiologi och chef för National Heart and Lung Institute vid Imperial College London och professor Simon Ray, ordförande för det brittiska hjärt- och kärlsamfundet.

"Kardiovaskulär sjukdom är fortfarande världens största mördare, och European Society of Cardiology och dess medlemmar står i framkant av det viktiga slaget mot hjärtsjukdomar. Jag är glad över att London kommer att vara värd för så många av världens topphjärtsjukdomsspecialister från hela världen och som borgmästare är jag stolt över att vi investerar rekordmängder i ökad fysisk aktivitet och förhindrar hjärtsjukdom bland Londons. Vi känner alla till någon som har blivit direkt påverkad av hjärt-kärlsjukdomar, och jag vill att London ska vara världsledande när det gäller att förebygga hjärtproblem", säger Sadiq Khan, borgmästaren i London.

"ESC-kongressen är avsedd för att epandera gränserna för hjärt- och kärlsjukdomar så att människor kan leva längre och ha mer hälsosammare liv. I  i augusti 2021 kommer London att vara navet i denna kamp mot hjärtsjukdom, världens största mördare i dag, och vi är stolta över att vara med i en sådan dynamisk framåtriktad stad",  säger Isabel Bardinet, ESC:s verkställande direktör.

Borgmästarens utkast till den nya transportstrategin innehåller ambitiösa planer på att öka de fysiska aktiviteterna och förbättra hälsan Londons invånare under de kommande årtiondena. Det inkluderar att öka andelen människor som går, cyklar och använder kollektivtrafiken ska öka till 80 procent av alla resor resor år 2041, jämfört med de 64 procentsom gör detta idag.

"Att ESC-kongressen väljer att återvända till vår stad är verkligen ett stöd för borgmästarens plan att skapa bttre förutsättningar för att förbättra hälsan för Londons och samtidigt öka huvudstadens kompetens inom medicinsk forskning. Det här är också ett stort förtroende för stadens förmåga att organisera och vara värd för en högprofilerad, mycket storskalig kongress som följer på det otroligt framgångsrika 2015-eventet. Vi ser fram emot att välkomna alla deltagare till London och att spela en liten roll i de stora framsteg som de utan tvekan kommer att göra inom hjärt-kärlsvetenskapen", säger Tracy Halliwell, Director of Business Tourism and Major Events på London & Partners, som är Londons officiella Convention Bureau.

James Rees, vd för ExCeL London, sa:

"Vi är mycket glada över att ESC har valt att återvända till ExCeL och London för deras 2021-kongress. År 2015 var ESC:s användning av vår kongressanläggning ExCeL verkligen spektakulär, vilket resulterade i flera rekordbrytande evenemang. När kongressen återvänder, kommer ExCeL att ha en ny tunnelbanestation, Elisabeth-linjestation på plats, vilket gör det möjligt för deltagarna att få tillgång till resten av London på rekordtid. Internationella delegater kommer att kunna resa från Heathrow direkt till ExCeL på 43 minuter och nå West End på bara 15 minuter. Vi är stolta över att arbeta med ESC-laget för att leverera det jag är säker på kommer att bli en annan framgångsrik kongress och att välkomna alla sina delegater tillbaka till London år 2021", säger James Reed, vd för ExCel, London.

 

Bilden: London City Airport om liggerhelt nära ExCel-anläggningen.