platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
25-27 april 2023
Ny mötesplats
för järnvägsinvesteringar öppnar för miljardaffärer.
Idag händer det
Världens största entreprenörsnätverk
kommer till Sverige.
nytt jobb
Therese Johansson
ny hotelldirektör för Quality Hotel View i Hyllie.
10-11 september
Malmö blir värd
för sommarfinalen av League of Legends European Championships.
hotellnytt
Från 50 till över 300 medarbetare på några månader
- Jacy’z Hotel & Resort skapar arbetstillfällen.
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
RSS
rss_icon
Länkar
Downtown Camper Hotel Stockholm, uppmuntrar till äventyr och hållbar livsstil

Downtown Camper by Scandic är Scandics tredje signaturhotell i centrala Stockholm och erbjuder hotellupplevelser som förenar naturen och den urbana betongen. Hotellet är skapat för att bli den självklara utgångspunkten för tillresta resenärer som vill upptäcka det genuina Stockholm och en social mötesplats för stockholmaren som vill umgås med spontanitet, avslappning och gemenskap i fokus. Unikt för hotellet är bland annat en helt ny rumskategori med plats för upp till 12 personer. Hotellet öppnar den 1 september.

Downtown Camper är beläget vid Brunkebergstorg, hjärtat i staden men samtidigt ett av Stockholms mest urbana och outforskade kvarter. Hotellet skapar en perfekt utgångsplats för resenären som sömlöst växlar mellan arbete och fritid, aktivitet och avkoppling och som söker efter genuina upplevelser.

– Vi har skapat ett hotell som passar den nyfikne resenären eller stockholmaren som inte bara vill ha unika upplevelser, utan också vara med och skapa dem. Idag vill vi ha allt, både njuta av stillheten i naturen och bo i staden. Det här hotellet förenar de båda världarna, säger Jacob Dahlberg, hotelldirektör Downtown Camper.

Hotellet har en modern och lekfull interiör som hämtar inspiration från naturen och den hårda betongen i kvarteren intill. Downtown Camper har designats för att möjliggöra tillfällen för spontan interaktion och gemenskap, för kreativa möten och för avkoppling för den som vill slappna av och komma bort en stund. I den helt unika rumskategorin Camper Co-Living kan upp till 12 personer koppla samman flera rum runt en gemensam sällskapsyta och på så sätt skapa sig sin egen hotellupplevelse. Utöver det finns en stor andel connecting rooms för resenärer som reser i större sällskap.

I restaurang Campfire, där urkraften från elden är medelpunkten, kan gästerna samlas runt lägerelden och njuta av comfort food från hela världen. Menyn bygger på igenkänning från barndomsminnen, resor och årstidens växlingar. Det blir en meny där bland annat råvaror från den svenska skogen får samsas med fisk och skaldjur från medelhavet. Presenterade i olika inspiredande rätter.

Genom hotellets handplockade lifestyle concierge, australienaren Kristian Hell, erbjuds helt unika möjligheter att upptäcka Stockholm i samklang med en hållbar livsstil. Genom ett brett spektrum av samarbeten med lokala profiler och varumärken kan gäster och stockholmare dagligen ta del av en mängd aktiviteter både inuti och utanför hotellet, till exempel att låna kläder och utrustning för outdoor- aktiviteter, löpargrupper eller avkopplande aktiviteter i wellnessavdelningen,The Nest.

 

Fakta om Downtown Camper

• Hela husets bruttoyta är 29.554 kvm

• Hotellet har totalt tio våningar med gästrum samt ytterligare en våning med sociala ytor

 

Hotellinformation

• 494 hotellrum

• Nio sviter

• 16 Camper Co-Living-sviter för 6-12 personer med anslutande rum runt gemensamma sociala ytor

• Fem kreativa ytor för möten och event: Gameroom, lekfull miljö för upp till 40 personer, Cocoon, chambre separée med plats för 10 personer, Nightwood, biosalong med 25 platser, Boardroom, styrelserum med bord för 16 personer, Camper Lounge med sittgrupper för upp till 25 personer

• Restaurang, Campfire, med uteservering

• Campfire Bar

• The Nest, wellnessavdelning på taket med pool, upplevelseduschar, bastu och gym (från 1 december)

• Cocktail lounge (från 1 december)

• Lifestyle concierge

• In-room bartender (från 1 december)

• Shop

 

Partners och samarbeten

• Houdini – kläder till försäljning och utlåning

• Melker Kayaks – kajaker för utlåning

• Urskog – longboards och skateboards för utlåning

• ATR (And The Revolution) – cyklar för utlåning

• Lokalii – unika upplevelser med lokalbefolkningen

• Able Lounge – upplevelser för en hållbar livsstil

• Ssideline City Runclub – social löpträning i grupp

 

Om Scandics signaturhotell

Signaturhotellen marknadsförs under sitt eget hotellnamn med tillägget ”by Scandic” och präglas av sin unika historia, karaktär och ett annorlunda kunderbjudande. Hotellen är utformade som tydliga sociala mötesplatser med ambitionen att vara en lika naturlig träffpunkt för lokala som tillresande besökare. Med kollektionen av signaturhotell vill Scandic attrahera nya kunder och möta efterfrågan hos resenärer som söker unika hotellupplevelser.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------Om Scandic

Scandic är det största hotellföretaget i Norden med 15 000 medarbetare och med ett nätverk av drygt 230 hotell fördelat på cirka 45 000 hotellrum i drift eller under utveckling. Scandic Friends är Nordens största lojalitetsprogram inom hotellbranschen med två miljoner medlemmar. Ett ansvarsfullt företagande är en del av Scandics DNA och Scandic är vald till ‘best hotel brand’ i Norden (BDRC). Scandic är sedan 2 december 2015 noterat på Nasdaq

Stockholm. www.scandichotels.se