platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
600 deltagare
Stor kongress
inom mark- och exploatering till Borås 2020.
hotellnytt
Petter Stordalen
tar Comfort Hotel till Lund.
Sveriges bästa talare
Stora Talarpriset 2019
går till Charbél Gabro.
nytt jobb
Pointpeople växer
och satsar ännu mer på fjällvärlden.
hotellnytt
Medvind för Forenom
- Västra Hamnens första aparthotel öppnar som planerat.
GDS-Index
Göteborg toppar världsranking
i hållbarhet för fjärde året i rad.
105 400 badkar
Scandics nya hållbarhetsinitiativ
har sparat 17 miljoner liter vatten.
150 personer kommer
Stadsbyggnadsdagarna
väljer Borås som kongressort 2020.
Town Square Park
Mega-projektet i Dubai
når milstolpe idag fredag.
Framtiden på G
Svenska Mässans gestaltningstävling är avgjord
- Såhär ser vinnande förslaget av fjärde tornet ut.
RSS
rss_icon
Länkar
Guld till Victor Magdeburg på Högberga Gård

Victor Magdeburg från Högberga Gård tog hem segern i juniorklassen i Copper Skillet och får därmed representera Sverige i Europafinalen.

Den svenska vinnaren i juniorklassen av årets uttagning i kocktävlingen Copper Skillet 2017 blev 22-åriga Victor Magdeburg från Högberga Gård, Lidingö. Därmed får Victor representera Sverige i Europafinalen som äger rum den 23 september. Denna gång på ETC County Hall i London.

– Det känns helt fantastiskt att ta hem segern och naturligtvis ärofyllt att få representera Sverige i den europeiska semifinalen. Nu blir det fira, sedan ladda om, med målet inställt på att ta mig vidare till världsfinalen i Philadephia, säger Victor Magdeburg, kock på Högberga Gård och en del av Svenska Juniorkocklandslaget.

Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”mystery basket”

– Tanken bakom temat ligger väl i tiden med hur vi redan arbetar på Högberga Gård. Våra menyer ändras från dag till dag utifrån de råvaror som tilltalar oss mest. Känslan för smaker, tillredningsmetoder och upplägg tränas ständigt. Vi satsar stort på matupplevelsen och att nu Victor går och vinner tävlingen gör mig förstås mäkta stolt, säger Tommy Eriksson, Gastronomisk ledare på Högberga Gård som tillsammans med Victor tog OS-guld i höstas med regionallandslaget Stockholm Culinary Team.

 

Juryns motivering;

"Fantastiska tekniker, välbalanserade smaker och lika höga poäng som vinnaren i seniorklassen."

-------------------------------------------------------------------------------------------------Om Högberga Gård

Med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden, tronar Högberga Gård. Konferensanläggningen är centralt belägen på Lidingö och byggdes av konstmecenaten Klas Fåhraeus år 1911. Idag erbjuds extravaganta möten i form av konferens, bröllop, weekends och fester. Högberga Gård är både Svanenmärkt och +KlimatPositiv; medlem i Svenska Möten samt i IACC . I september år 2010 öppnade man Sveriges första toscanska vinfabrik och under våren 2016 slog man upp dörrarna till Högberga Havsspa.