platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Arne Jacobsens världsberömda designhotell förnyas

Världens första designhotell, Radisson Blu Royal Köpenhamn har påbörjat en omfattande ny renovering. Målet med den pågående renoveringen är att skapa en design i absolut toppklass som gästen påminns om genom varje lite del av vistelsen.

År 1960 designade den legendariska danska arkitekten Arne Jacobsen hela "Royal Hotel", numera känt som Radisson Blu Royal Hotel. Genom att bygga på arvet, återuppliva några av Arne Jacobsens mindre kända designklassiker och inkludera nya designelement, moderniseras den världsberömda ikonen nu inför framtiden.

“Vi är mycket stolta över vårt arv och ett unikt upprätthållande av design kantas av allt vi gör. Renoveringen är inspirerad av Arnes Jacobsens sätt att tillämpa design, med en perfekt kombination av funktion och sofistikation. Vi har siktet inställt på att återskapa en designpräglad gästupplevelse i världsklass som i varje bit är lika ikonisk som sitt original”, säger Tom Flanagan, Area Vice President Nordics of the Rezidor Hotel Group.

Ett handplockat team av prisade danska designers från Space Copenhagen och internationella talanger inom arkitektur tillsammans med projektledare orkestrerar hela projektet som involverar 260 rum, lobby, restaurang samt bar och hela mötes-och evenemangsdelen. Ett rum har dock behållits intakt genom renoveringen; det ikoniska rum 606 på sjätte våningen. Faktum är att rummet bevarats i exakt samma utförande som när det först designades av Arne Jacobsen 1960. För att undvika störande moment för gästerna kommer moderniseringen av hotellet att ske under 2017/2018 vilket låter gästerna fortsätta njuta av hotellet också under själva förnyelseprocessen.

”Vi vill differentiera oss gällande designen för att skapa en gästupplevelse där varje intryck spelar en viktig roll för helhetsupplevelsen. Vårt passionerade och självsäkra team är det bultande hjärtat i hotellet och de lämnar ingen känsla obesvarad eller detalj outredd. Vi vill att gästerna ska känna en exceptionell känsla vid ankomst och en tillhörighet med detta ikoniska landmärke,” förklarar Brian Gleeson, hotellchef på Radison Blu Royal Hotel.

Renoveringen av Royal Hotel reda i full gång och redan nu finns mötes- och eventytorna, med tio konferensrum varav fem styrelserum, redo att nyttjas av sina första gäster. Alla mötesrummen är såklart namngivna efter Arne Jacobssen formgivning så som ”Ägget” vilken faktiskt skapades just till Royal Hotel. Konsten som sitter på väggarna hittades i hotellets egna arkiv och har ramats in för att låta världen ta del av den skatt som Arne Jacobsen lämnat efter sig. Även mötesrummen har sin beskärda del av klassiska mästerverk i ”Svanstolen” som modererats aningen för att passa till de något högre styrelserumsborden.

”Framgångsrika möten är något vi vill ge till varje gäst hos oss och vi gör allt vad vi kan för att hjälpa dem att skapa enastående idéer och säkerställa att viktiga beslut fattas i hjärtat av Köpenhamn. Detta gör vi genom att tillhandahålla en skräddarsydd design och service i absolut toppklass i alla typer av element som inkluderas i mötesupplevelsen,” säger Gleeson.

Royal Hotel, idag känt som Radisson Blu Royal Hotel, var före sin tid i många avseenden när det öppnade på 60-talet. Det var Danmarks första skyskrapa och känd som världens första hotell i sitt slag och även det ända som designats av Arne Jacobsen, någonsin. Dessutom markerar hotellet en viktig start för Rezidor Hotel Group då det var det första hotellet som förvärvades av hotellgruppen. Idag har Rezidor Group mer än 480 hotell och resorts över hela Europa såväl som i mellanöstern och Afrika.

 

Foto - Rickard L. Eriksson.

----------------------------------------------------------------------------------------------Kortfakta om Radisson Blu Royal Hotel, Köpenhamn:

• Världens första uttalade designhotell, designat av Arne Jacobsen år 1960.

• 260 rum och sviter med 24-timmars roomservice.

• Stadens populäraste attraktioner inklusive Tivoli ligger med ett stenkast från hotellet.

• Mötes- och evenemangsdelen tar upp till 300 gäster I tio olika mötesrum.

• Hotellets fullutrustade fitness-center inkluderas också av ång- och torrbastu såväl som träningsklasser, personliga tränare och massage.

• Hotellet belönades som “Danmarks ledande hotell för business” av World Travel Awards 2016.

---------------------------------------------------------------------------------------------------Om Rezidor Hotel Group

Rezidor Hotel Group är en av världens mest dynamiska hotellkedjor och medlem i Carlson Rezidor Hotel Group. Koncernen har 480 hotell i drift och under utveckling med 105,000 rum, i över 80 länder.

Rezidor driver varumärkena Radisson Blu® och Park Inn by Radisson® i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), samt lojalitetsprogrammet Club CarlsonSM för frekventa hotellgäster. I början av 2014 lanserade Rezidor, tillsammans med Carlson, de nya varumärkena Radisson Red (Lifestyle Select) samt Quorvus Collection (lyx). Sedan 2016 äger Rezidor också 49% av prizeotel. Rezidor har ett branschledande program för ansvarsfullt företagande, och har blivit utsett till ett av världens mest etiska företag av den amerikanska tankesmedjan Ethisphere.

 

I november 2006 noterades Rezidor på Stockholmsbörsen. Majoritetsägare sedan december 2016 är HNA Tourism Group Co., Ltd., en del av HNA Group Co., Ltd., som är ett Fortune Global 500-företag verksamt inom sektorer som; flyg, turism, hotell, finans och onlinetjänster.

 

Rezidor Hotel Group och dess varumärken har 43,700 anställda i EMEA och har sitt huvudkontor i Bryssel, Belgien.