platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Bidding
Tre städer budar om Friidrotts-EM 2024
Göteborg en av de tre utvalda.
Hållbarhet på riktigt
Från ord till handling:
Nordic Choice Hotels tar bort all onödig engångsplast
Gastrolution of Skåne
Skånska mat- och dryckesevenemang
ska nå internationell världsklass.
mat och möten
Parabere Forum Malmö 2018
en av fem finalister på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”.
kunskapsöverföring
Sveriges största mötesarrangörer
till Umeå för Mötets Dag.
Bli en bättre ledare
Bok om ledarskap
hjälper dig att se mellanrummen som möjligheter.
omvärldsanalys
Svenska startups sökes
till gratisplatser på framtidsmässa.
omvärldsanalys
Kompetensutveckla
ditt företag på Industrimässorna.
hotellnytt
Quality Hotel The Box
tar hem priset som New Hotel of the Year.
hotellnytt
Egencia presenterar
de 100 bästa affärsresehotellen 2019 – Sex svenska hotell med på topplistan.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu har Fredrik tagit ut Svenska Kocklandslaget

– Jag är lugn och har en bra fingertoppskänsla, tror jag. Så beskriver Fredrik Andersson, 33, sina styrkor som nybliven lagledare för Svenska Kocklandslaget. Till vardags är han souschef på Gothia Towers, som dominerar kraftigt med hela fyra av tretton landslagsmedlemmar.

Utöver Fredrik själv ingår tre konditorer från Gothia Towers ochUpper House i det nybildade landslaget: Fredrik Borgskog, Kasper Kleihs och Kalle Bengtsson.

Dessutom är Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers, senior avisor. Han har tidigare haft en ledande roll i kocklandslaget under en mycket framgångsrik period, då Sverige bland annat erövrade fyra OS-guld.

Strax före påsk samlade Fredrik Andersson landslaget till den första upplagningen i Stockholm. Stämningen var mycket bra, berättar han:

– Det var väldigt kreativt och trevligt.

 

Hur känns det att vara ny lagledare?

– Roligt, förstås, och spännande att ta över rodret för något som varit så framgångsrikt under så många år.

Du var tidigare “vanlig” medlem i landslaget. Kan du använda den erfarenheten i din nya roll?

– Absolut! Det blir lättare och förstå och även planera för våra träningar – för jag vet ju vad vi hade kunnat göra bättre senast vi tävlade.

 

Hur tar man ut ett kocklandslag?

– Alla intresserade kunde ansöka. Sedan har vi tagit referenser, kallat till intervjuer och tagit ut landslaget.

 

Stommen i laget består av Gothia Towers-folk. Hur kommer det sig?

– Koncernen har stöttat utvecklingen, vilket gjort att många tävlingsduktiga konditorer och kockar sökt sig till Gothia Towers. Krister har såklart också haft en positiv effekt på det hela.

När börjar allvaret?

– I augusti väntar en friendly challenge med danskarna i Köpenhamn. Det stora målet är VM i Luxemburg nästa år.

 

Bilden: Svenska Kocklandslaget. Fredrik Andersson, längst fram, leder tolv framstående kockar och konditorer: Tommy Eriksson, Högberga Gård, Jimmi Eriksson, frilans, Andreas Printz, Görvälns Slott, Anders Karlsson, The Absolut Company, Daniel Haynes, Combination, Ola Wallin, SK Mat & Männniskor, Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Frida Bäcke, Vaaghals, Kasper Kleihs, Upper House, Sebastian Pettersson, Oaxen, Fredrik Borgskog, Upper House, Yvonne Rossbaum Sidoli, PR-manager.

 

Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot.