platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
Nytt jobb
Sophie Ahlin
har tagit över Clarion Collection Hotel Temperance.
Fler än 2300 deltagare
Cvent Connect Europe
handlar om mångfald, jämställdhet och inkludering.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu har Fredrik tagit ut Svenska Kocklandslaget

– Jag är lugn och har en bra fingertoppskänsla, tror jag. Så beskriver Fredrik Andersson, 33, sina styrkor som nybliven lagledare för Svenska Kocklandslaget. Till vardags är han souschef på Gothia Towers, som dominerar kraftigt med hela fyra av tretton landslagsmedlemmar.

Utöver Fredrik själv ingår tre konditorer från Gothia Towers ochUpper House i det nybildade landslaget: Fredrik Borgskog, Kasper Kleihs och Kalle Bengtsson.

Dessutom är Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers, senior avisor. Han har tidigare haft en ledande roll i kocklandslaget under en mycket framgångsrik period, då Sverige bland annat erövrade fyra OS-guld.

Strax före påsk samlade Fredrik Andersson landslaget till den första upplagningen i Stockholm. Stämningen var mycket bra, berättar han:

– Det var väldigt kreativt och trevligt.

 

Hur känns det att vara ny lagledare?

– Roligt, förstås, och spännande att ta över rodret för något som varit så framgångsrikt under så många år.

Du var tidigare “vanlig” medlem i landslaget. Kan du använda den erfarenheten i din nya roll?

– Absolut! Det blir lättare och förstå och även planera för våra träningar – för jag vet ju vad vi hade kunnat göra bättre senast vi tävlade.

 

Hur tar man ut ett kocklandslag?

– Alla intresserade kunde ansöka. Sedan har vi tagit referenser, kallat till intervjuer och tagit ut landslaget.

 

Stommen i laget består av Gothia Towers-folk. Hur kommer det sig?

– Koncernen har stöttat utvecklingen, vilket gjort att många tävlingsduktiga konditorer och kockar sökt sig till Gothia Towers. Krister har såklart också haft en positiv effekt på det hela.

När börjar allvaret?

– I augusti väntar en friendly challenge med danskarna i Köpenhamn. Det stora målet är VM i Luxemburg nästa år.

 

Bilden: Svenska Kocklandslaget. Fredrik Andersson, längst fram, leder tolv framstående kockar och konditorer: Tommy Eriksson, Högberga Gård, Jimmi Eriksson, frilans, Andreas Printz, Görvälns Slott, Anders Karlsson, The Absolut Company, Daniel Haynes, Combination, Ola Wallin, SK Mat & Männniskor, Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Frida Bäcke, Vaaghals, Kasper Kleihs, Upper House, Sebastian Pettersson, Oaxen, Fredrik Borgskog, Upper House, Yvonne Rossbaum Sidoli, PR-manager.

 

Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot.