platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
133 000 hotellnätter utvärderade
Egencia presenterar de 100 bästa affärshotellen 2020
enligt deras kunder. Sju svenska hotell är med.
nytt jobb
Aliki Krantz - hotelldirektören som hittat hem:
”På Park Inn by Radisson Stockholm Solna finns allt jag brinner för”
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu har Fredrik tagit ut Svenska Kocklandslaget

– Jag är lugn och har en bra fingertoppskänsla, tror jag. Så beskriver Fredrik Andersson, 33, sina styrkor som nybliven lagledare för Svenska Kocklandslaget. Till vardags är han souschef på Gothia Towers, som dominerar kraftigt med hela fyra av tretton landslagsmedlemmar.

Utöver Fredrik själv ingår tre konditorer från Gothia Towers ochUpper House i det nybildade landslaget: Fredrik Borgskog, Kasper Kleihs och Kalle Bengtsson.

Dessutom är Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers, senior avisor. Han har tidigare haft en ledande roll i kocklandslaget under en mycket framgångsrik period, då Sverige bland annat erövrade fyra OS-guld.

Strax före påsk samlade Fredrik Andersson landslaget till den första upplagningen i Stockholm. Stämningen var mycket bra, berättar han:

– Det var väldigt kreativt och trevligt.

 

Hur känns det att vara ny lagledare?

– Roligt, förstås, och spännande att ta över rodret för något som varit så framgångsrikt under så många år.

Du var tidigare “vanlig” medlem i landslaget. Kan du använda den erfarenheten i din nya roll?

– Absolut! Det blir lättare och förstå och även planera för våra träningar – för jag vet ju vad vi hade kunnat göra bättre senast vi tävlade.

 

Hur tar man ut ett kocklandslag?

– Alla intresserade kunde ansöka. Sedan har vi tagit referenser, kallat till intervjuer och tagit ut landslaget.

 

Stommen i laget består av Gothia Towers-folk. Hur kommer det sig?

– Koncernen har stöttat utvecklingen, vilket gjort att många tävlingsduktiga konditorer och kockar sökt sig till Gothia Towers. Krister har såklart också haft en positiv effekt på det hela.

När börjar allvaret?

– I augusti väntar en friendly challenge med danskarna i Köpenhamn. Det stora målet är VM i Luxemburg nästa år.

 

Bilden: Svenska Kocklandslaget. Fredrik Andersson, längst fram, leder tolv framstående kockar och konditorer: Tommy Eriksson, Högberga Gård, Jimmi Eriksson, frilans, Andreas Printz, Görvälns Slott, Anders Karlsson, The Absolut Company, Daniel Haynes, Combination, Ola Wallin, SK Mat & Männniskor, Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Frida Bäcke, Vaaghals, Kasper Kleihs, Upper House, Sebastian Pettersson, Oaxen, Fredrik Borgskog, Upper House, Yvonne Rossbaum Sidoli, PR-manager.

 

Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot.