platsannonser
Destination Halmstad
söker en projektledare till Halmstad Convention Bureau.
Projektledare
till Akademikonferens SLU i Uppsala.
Uppsala Konsert & Kongress
söker medarbetare till konferensavdelningen!
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
vår gemensamma framtid
A Sustainable Tomorrow
ökar takten på hållbarhetsarbetet i Helsingborgsregionen.
stora events
Bandyfinalen den 22-23 mars 2019
på Studenternas – Fem finaler spelas i Uppsala.
hållbarhet
Clarion Hotel Sign
installerar Stockholms största hotell-solcellsanläggning.
nytt jobb
Elite Hotels
satsar på Göteborg med topprekrytering.
omvärldsanalys
Storstäder mest innovativa
– visar ny statistik.
flygnytt
Nya delen av avgångshallen
på Bromma Stockholm Airport öppnad.
safety & Security
PwC:s storsatsning inom cybersäkerhet
- 24 nya medarbetare inför hösten.
Nytt jobb
Christian Woronka
ny vd för Vienna Convention Bureau.
Omvärldsanalys
10:e kongressen för Europeiska FACEnetwork
kommer till Kristianstad 10-12 oktober.
strategisk utveckling
Trollhättan tar över ordförandeskapet
för Swedish Network of Convention Bureaus.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu har Fredrik tagit ut Svenska Kocklandslaget

– Jag är lugn och har en bra fingertoppskänsla, tror jag. Så beskriver Fredrik Andersson, 33, sina styrkor som nybliven lagledare för Svenska Kocklandslaget. Till vardags är han souschef på Gothia Towers, som dominerar kraftigt med hela fyra av tretton landslagsmedlemmar.

Utöver Fredrik själv ingår tre konditorer från Gothia Towers ochUpper House i det nybildade landslaget: Fredrik Borgskog, Kasper Kleihs och Kalle Bengtsson.

Dessutom är Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers, senior avisor. Han har tidigare haft en ledande roll i kocklandslaget under en mycket framgångsrik period, då Sverige bland annat erövrade fyra OS-guld.

Strax före påsk samlade Fredrik Andersson landslaget till den första upplagningen i Stockholm. Stämningen var mycket bra, berättar han:

– Det var väldigt kreativt och trevligt.

 

Hur känns det att vara ny lagledare?

– Roligt, förstås, och spännande att ta över rodret för något som varit så framgångsrikt under så många år.

Du var tidigare “vanlig” medlem i landslaget. Kan du använda den erfarenheten i din nya roll?

– Absolut! Det blir lättare och förstå och även planera för våra träningar – för jag vet ju vad vi hade kunnat göra bättre senast vi tävlade.

 

Hur tar man ut ett kocklandslag?

– Alla intresserade kunde ansöka. Sedan har vi tagit referenser, kallat till intervjuer och tagit ut landslaget.

 

Stommen i laget består av Gothia Towers-folk. Hur kommer det sig?

– Koncernen har stöttat utvecklingen, vilket gjort att många tävlingsduktiga konditorer och kockar sökt sig till Gothia Towers. Krister har såklart också haft en positiv effekt på det hela.

När börjar allvaret?

– I augusti väntar en friendly challenge med danskarna i Köpenhamn. Det stora målet är VM i Luxemburg nästa år.

 

Bilden: Svenska Kocklandslaget. Fredrik Andersson, längst fram, leder tolv framstående kockar och konditorer: Tommy Eriksson, Högberga Gård, Jimmi Eriksson, frilans, Andreas Printz, Görvälns Slott, Anders Karlsson, The Absolut Company, Daniel Haynes, Combination, Ola Wallin, SK Mat & Männniskor, Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Frida Bäcke, Vaaghals, Kasper Kleihs, Upper House, Sebastian Pettersson, Oaxen, Fredrik Borgskog, Upper House, Yvonne Rossbaum Sidoli, PR-manager.

 

Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot.