nyheter
Pilotprojekt
Ny riktad insats
ska stötta kultur och besöksnäring i Sörmland.
nytt jobb
Paul Lukes
blir ny vd på Clarion Hotel Post.
hotellnytt
Direktörsswop för Comfort Hotel
inkluderar Skandinaviens första nollenergihotell.
säkerhet & Hygien
​Svenska Möten
CovidClean™ certifierar mötesanläggningar.
Tillväxtverket satsar
Digital satsning på Västerås
som mötes- och evenemangsdestination.
digitalisera mera
Visit Stockholm och Tillväxtverket
satsar 8,3 miljoner på besöksnäring.
idéer som skapar möten
Karlstad: Nära 10 miljoner
fördelas till föreningar och organisationer 2021
NY detaljplan krävs
Lunds kongresshus ett steg närmare förverkligandet
Beslut om inriktning för mötesanläggningen, men vidare utredning krävs.
sammanslagning
Bokningsbolaget och Compro Möten & Event går samman
Nya Mice Bokningsbolaget AB ska möta morgondagens efterfrågan inom mötesindustrin.
automatisk bokningsbekräftelse
Nordic Choice Hotels utökar möjligheterna till digitala mötesbokningar
Succésatsning på online-bokning av mötesrum expanderas till 71 nordiska hotell.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu har Fredrik tagit ut Svenska Kocklandslaget

– Jag är lugn och har en bra fingertoppskänsla, tror jag. Så beskriver Fredrik Andersson, 33, sina styrkor som nybliven lagledare för Svenska Kocklandslaget. Till vardags är han souschef på Gothia Towers, som dominerar kraftigt med hela fyra av tretton landslagsmedlemmar.

Utöver Fredrik själv ingår tre konditorer från Gothia Towers ochUpper House i det nybildade landslaget: Fredrik Borgskog, Kasper Kleihs och Kalle Bengtsson.

Dessutom är Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers, senior avisor. Han har tidigare haft en ledande roll i kocklandslaget under en mycket framgångsrik period, då Sverige bland annat erövrade fyra OS-guld.

Strax före påsk samlade Fredrik Andersson landslaget till den första upplagningen i Stockholm. Stämningen var mycket bra, berättar han:

– Det var väldigt kreativt och trevligt.

 

Hur känns det att vara ny lagledare?

– Roligt, förstås, och spännande att ta över rodret för något som varit så framgångsrikt under så många år.

Du var tidigare “vanlig” medlem i landslaget. Kan du använda den erfarenheten i din nya roll?

– Absolut! Det blir lättare och förstå och även planera för våra träningar – för jag vet ju vad vi hade kunnat göra bättre senast vi tävlade.

 

Hur tar man ut ett kocklandslag?

– Alla intresserade kunde ansöka. Sedan har vi tagit referenser, kallat till intervjuer och tagit ut landslaget.

 

Stommen i laget består av Gothia Towers-folk. Hur kommer det sig?

– Koncernen har stöttat utvecklingen, vilket gjort att många tävlingsduktiga konditorer och kockar sökt sig till Gothia Towers. Krister har såklart också haft en positiv effekt på det hela.

När börjar allvaret?

– I augusti väntar en friendly challenge med danskarna i Köpenhamn. Det stora målet är VM i Luxemburg nästa år.

 

Bilden: Svenska Kocklandslaget. Fredrik Andersson, längst fram, leder tolv framstående kockar och konditorer: Tommy Eriksson, Högberga Gård, Jimmi Eriksson, frilans, Andreas Printz, Görvälns Slott, Anders Karlsson, The Absolut Company, Daniel Haynes, Combination, Ola Wallin, SK Mat & Männniskor, Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Frida Bäcke, Vaaghals, Kasper Kleihs, Upper House, Sebastian Pettersson, Oaxen, Fredrik Borgskog, Upper House, Yvonne Rossbaum Sidoli, PR-manager.

 

Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot.