nyheter
2-3 september
Nu börjar nedräkningen
till Nordic Meetings & Events Expo 2020 i Köpenhamn.
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
RSS
rss_icon
Länkar
Rikard Wicklund från Wenngarn vinner årets Möteskock 2017

Kampen om det prestigefyllda priset Årets Möteskock är avgjord och vinnaren blev Rikard Wicklund, köksmästare på Wenngarn Hotell & Konferens. Rikards passion för hållbarhet tog honom hela vägen till final och föll den namnkunniga juryn bestående av Henrik Norström, Jonas Dahlbom och Christina Möller i smaken.

I år tävlade 17 kockar från konferensanläggningar och hotell i Sverige. Tävlingen genomförs i två steg, en uttagning där årets utmaning var att skapa "en nutida medveten tvårätters konferensmåltid”, följt av en final med de sex kockar som tog sig vidare. Huvudråvarorna i uttagningstävlingen var vaktel och gösfilé. Rikard Wicklunds stora intresse för hållbarhet avspeglades i menyn och tog honom hela vägen till final och vinst.

– Jag brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor och min meny hade ett uttalat hållbarhetstänk. En av de största miljöbovarna inom vår bransch är allt matsvinn och det vill jag ändra på. I uttagningsmenyns varmrätt som var gös, använde jag skrovet från förrättens vaktel och putset från gösen tillsammans med resterna från grönsakerna som smakrik bas i en buljong som jag serverade till gösen, säger Rikard Wiklund, kökschef på Wenngarn Hotell och Konferens. Extra kul att Petter Holmgren, från Lejondals Slott, som är min f.d souschef knep andraplatsen.

Juryns motivering löd: ”Vinnaren har på ett utmärkt sätt lyckats att skapa utvecklande rätter med fina smaker som är väl balanserade. Rätterna blir härliga minnen för framtiden. Med respekt för råvaran och ett brett tekniskt kunnande - Rikard Wicklund."

Tävlingen arrangeras för fjärde året i rad av Action Fairs och förutom den enorma äran får även vinnaren ett stipendium på 10.000 kr att använda till en inspirerande matresa.

Bilden: Från vänster: Jenny Dingertz, Lars Tisell, Rikard Wicklund & Sara Mjörnell.