platsannonser
Projektledare
till Akademikonferens SLU i Uppsala.
Uppsala Konsert & Kongress
söker medarbetare till konferensavdelningen!
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
Omvärldsanalys
Växande städer
utmanar logistikbranschen.
förädlar och förflyttar kunskap
VAK 2019
kommer till Halmstad med 700 deltagare.
Hotellnytt
Art Noveau
möter punk på Näsby Slott.
hotellnytt
Quality Hotel View expanderar
– endast 2,5 år efter öppningen.
hållbarhet
Uppsala
utsedd till Årets globala klimatstad.
möten & Events
Downtown Camper bygger nytt våningsplan
– utökar med stor event- och mötesyta och nytt café.
viktig statistik
Historiskt besöksrekord i Stockholm
1,7 miljoner kommersiella gästnätter.
Hotellnytt
Första spadtaget i Helsingborg
– nytt hotell på Oceanpiren.
människor och möten
Quality Hotel tar upp kampen
mot människohandel tillsammans med gästerna.
omvärldsanalys
UNWTO:
Turismen nu världens tredje största exportsektor.
RSS
rss_icon
Länkar
Rikard Wicklund från Wenngarn vinner årets Möteskock 2017

Kampen om det prestigefyllda priset Årets Möteskock är avgjord och vinnaren blev Rikard Wicklund, köksmästare på Wenngarn Hotell & Konferens. Rikards passion för hållbarhet tog honom hela vägen till final och föll den namnkunniga juryn bestående av Henrik Norström, Jonas Dahlbom och Christina Möller i smaken.

I år tävlade 17 kockar från konferensanläggningar och hotell i Sverige. Tävlingen genomförs i två steg, en uttagning där årets utmaning var att skapa "en nutida medveten tvårätters konferensmåltid”, följt av en final med de sex kockar som tog sig vidare. Huvudråvarorna i uttagningstävlingen var vaktel och gösfilé. Rikard Wicklunds stora intresse för hållbarhet avspeglades i menyn och tog honom hela vägen till final och vinst.

– Jag brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor och min meny hade ett uttalat hållbarhetstänk. En av de största miljöbovarna inom vår bransch är allt matsvinn och det vill jag ändra på. I uttagningsmenyns varmrätt som var gös, använde jag skrovet från förrättens vaktel och putset från gösen tillsammans med resterna från grönsakerna som smakrik bas i en buljong som jag serverade till gösen, säger Rikard Wiklund, kökschef på Wenngarn Hotell och Konferens. Extra kul att Petter Holmgren, från Lejondals Slott, som är min f.d souschef knep andraplatsen.

Juryns motivering löd: ”Vinnaren har på ett utmärkt sätt lyckats att skapa utvecklande rätter med fina smaker som är väl balanserade. Rätterna blir härliga minnen för framtiden. Med respekt för råvaran och ett brett tekniskt kunnande - Rikard Wicklund."

Tävlingen arrangeras för fjärde året i rad av Action Fairs och förutom den enorma äran får även vinnaren ett stipendium på 10.000 kr att använda till en inspirerande matresa.

Bilden: Från vänster: Jenny Dingertz, Lars Tisell, Rikard Wicklund & Sara Mjörnell.