nyheter
Portulans Institute och Unesco
Sverige etta i världen
på digital samhällsomvandling.
Framtidens mötesbransch
Besöksnäringens omställning
stöttas genom ny finansiering.
DEBATT DEBATT DEBATT
Svenska Möten
har erbjudit digital konferensbokning sedan 2015.
Nysatsning
Lundsbrunns kurort blir
Lundsbrunn Resort & Spa.
Strikta hälso- och säkerhetsprocesser
Radisson Blu Hotel, Lund
är certifierade enligt Radisson Safety Protocol.
Digitala Connect 2020
Elmia Subcontractor
lyfter tillverkningsindustrin.
förenklad kommunikation
Event Logic
digitaliserar upphandling och hanteringen av möten & events för Momentum Industrial.
safety & Security
Skogshem & Wijk
första svenska anläggningen att certifieras enligt StaySafe Hospitality’s internationella säkerhetsstandard.
Debatt
Förmedlingen av konferenser är död
Frågan är nu: Hur ska dessa tjänster bokas och användas post corona?
Beyond 2020
Svensk världskonferens ska visa vägen till hållbara samhällsbyggen
Beyond 2020, årets viktigaste globala konferens om hållbart byggande.
RSS
rss_icon
Länkar
Rikard Wicklund från Wenngarn vinner årets Möteskock 2017

Kampen om det prestigefyllda priset Årets Möteskock är avgjord och vinnaren blev Rikard Wicklund, köksmästare på Wenngarn Hotell & Konferens. Rikards passion för hållbarhet tog honom hela vägen till final och föll den namnkunniga juryn bestående av Henrik Norström, Jonas Dahlbom och Christina Möller i smaken.

I år tävlade 17 kockar från konferensanläggningar och hotell i Sverige. Tävlingen genomförs i två steg, en uttagning där årets utmaning var att skapa "en nutida medveten tvårätters konferensmåltid”, följt av en final med de sex kockar som tog sig vidare. Huvudråvarorna i uttagningstävlingen var vaktel och gösfilé. Rikard Wicklunds stora intresse för hållbarhet avspeglades i menyn och tog honom hela vägen till final och vinst.

– Jag brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor och min meny hade ett uttalat hållbarhetstänk. En av de största miljöbovarna inom vår bransch är allt matsvinn och det vill jag ändra på. I uttagningsmenyns varmrätt som var gös, använde jag skrovet från förrättens vaktel och putset från gösen tillsammans med resterna från grönsakerna som smakrik bas i en buljong som jag serverade till gösen, säger Rikard Wiklund, kökschef på Wenngarn Hotell och Konferens. Extra kul att Petter Holmgren, från Lejondals Slott, som är min f.d souschef knep andraplatsen.

Juryns motivering löd: ”Vinnaren har på ett utmärkt sätt lyckats att skapa utvecklande rätter med fina smaker som är väl balanserade. Rätterna blir härliga minnen för framtiden. Med respekt för råvaran och ett brett tekniskt kunnande - Rikard Wicklund."

Tävlingen arrangeras för fjärde året i rad av Action Fairs och förutom den enorma äran får även vinnaren ett stipendium på 10.000 kr att använda till en inspirerande matresa.

Bilden: Från vänster: Jenny Dingertz, Lars Tisell, Rikard Wicklund & Sara Mjörnell.