nyheter
ett steg i taget
Eskilstuna
ett steg närmare kongress- och kulturhus.
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga Gårds Tommy Eriksson tar plats i Svenska Kocklandslaget

Tommy Eriksson, Högberga Gård på Lidingös gastronomiska ledare, fortsätter sina framgångar på tävlingsarenan.

Nu tar han en av de prestigefyllda platserna i Svenska Kocklandslaget. Med lagledaren Fredrik Andersson i spetsen representerar de Sverige i Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.

Tommy Eriksson har samlat på sig lång erfarenhet av att tävla i matlagning och har tidigare bland annat tagit guldmedalj i Årets Möteskock, tagit sig till semifinal i Årets kock och senast, i slutet av förra året, var han med och tog hem guldet i matlagnings-OS i Erfurt, tillsammans med Stockholm Culinary Team.

– Tävlandet är en av mina främsta drivkrafter, det inspirerar mig enormt i allt jag gör. Jag är en riktig vinnarskalle och älskar att utmana mig själv, men också att utvecklas tillsammans med andra. Att ta en plats i Kocklandslaget innebär många utmaningar och uppdrag vid sidan av mitt ordinarie jobb, säger Tommy Eriksson.

Det Svenska Kocklandslaget företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar och deltar i olika kulinariska event. Laget består av sex kockar och fem konditorer.

Tommy Erikssons första mästerskap tillsammans med sina nya lagkamrater blir VM i Luxemburg 2018 och därefter nästa OS, år 2020. Innan dess väntar många och långa träningspass i tävlingsköket på Kungsholmen i Stockholm.

Parallellt ska Tommy Eriksson fortsätta sin personliga satsning på att vinna Årets Kock-titeln.

 

Tommy Erikssons tävlings-CV:

Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016

Årets kock 2016 (semifinalist)

Årets möteskock 2015 (guld)

Årets kock 2015 (semifinalist)

Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)

Årets kock 2012 (semifinalist)

Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)

Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)