Tommy Eriksson, Högberga Gård på Lidingös gastronomiska ledare, fortsätter sina framgångar på tävlingsarenan.
Nu tar han en av de prestigefyllda platserna i Svenska Kocklandslaget. Med lagledaren Fredrik Andersson i spetsen representerar de Sverige i Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.
Tommy Eriksson har samlat på sig lång erfarenhet av att tävla i matlagning och har tidigare bland annat tagit guldmedalj i Årets Möteskock, tagit sig till semifinal i Årets kock och senast, i slutet av förra året, var han med och tog hem guldet i matlagnings-OS i Erfurt, tillsammans med Stockholm Culinary Team.
– Tävlandet är en av mina främsta drivkrafter, det inspirerar mig enormt i allt jag gör. Jag är en riktig vinnarskalle och älskar att utmana mig själv, men också att utvecklas tillsammans med andra. Att ta en plats i Kocklandslaget innebär många utmaningar och uppdrag vid sidan av mitt ordinarie jobb, säger Tommy Eriksson.
Det Svenska Kocklandslaget företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar och deltar i olika kulinariska event. Laget består av sex kockar och fem konditorer.
Tommy Erikssons första mästerskap tillsammans med sina nya lagkamrater blir VM i Luxemburg 2018 och därefter nästa OS, år 2020. Innan dess väntar många och långa träningspass i tävlingsköket på Kungsholmen i Stockholm.
Parallellt ska Tommy Eriksson fortsätta sin personliga satsning på att vinna Årets Kock-titeln.
Tommy Erikssons tävlings-CV:
Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016
Årets kock 2016 (semifinalist)
Årets möteskock 2015 (guld)
Årets kock 2015 (semifinalist)
Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)
Årets kock 2012 (semifinalist)
Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)
Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)