platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
133 000 hotellnätter utvärderade
Egencia presenterar de 100 bästa affärshotellen 2020
enligt deras kunder. Sju svenska hotell är med.
nytt jobb
Aliki Krantz - hotelldirektören som hittat hem:
”På Park Inn by Radisson Stockholm Solna finns allt jag brinner för”
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga Gårds Tommy Eriksson tar plats i Svenska Kocklandslaget

Tommy Eriksson, Högberga Gård på Lidingös gastronomiska ledare, fortsätter sina framgångar på tävlingsarenan.

Nu tar han en av de prestigefyllda platserna i Svenska Kocklandslaget. Med lagledaren Fredrik Andersson i spetsen representerar de Sverige i Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.

Tommy Eriksson har samlat på sig lång erfarenhet av att tävla i matlagning och har tidigare bland annat tagit guldmedalj i Årets Möteskock, tagit sig till semifinal i Årets kock och senast, i slutet av förra året, var han med och tog hem guldet i matlagnings-OS i Erfurt, tillsammans med Stockholm Culinary Team.

– Tävlandet är en av mina främsta drivkrafter, det inspirerar mig enormt i allt jag gör. Jag är en riktig vinnarskalle och älskar att utmana mig själv, men också att utvecklas tillsammans med andra. Att ta en plats i Kocklandslaget innebär många utmaningar och uppdrag vid sidan av mitt ordinarie jobb, säger Tommy Eriksson.

Det Svenska Kocklandslaget företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar och deltar i olika kulinariska event. Laget består av sex kockar och fem konditorer.

Tommy Erikssons första mästerskap tillsammans med sina nya lagkamrater blir VM i Luxemburg 2018 och därefter nästa OS, år 2020. Innan dess väntar många och långa träningspass i tävlingsköket på Kungsholmen i Stockholm.

Parallellt ska Tommy Eriksson fortsätta sin personliga satsning på att vinna Årets Kock-titeln.

 

Tommy Erikssons tävlings-CV:

Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016

Årets kock 2016 (semifinalist)

Årets möteskock 2015 (guld)

Årets kock 2015 (semifinalist)

Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)

Årets kock 2012 (semifinalist)

Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)

Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)