platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga Gårds Tommy Eriksson tar plats i Svenska Kocklandslaget

Tommy Eriksson, Högberga Gård på Lidingös gastronomiska ledare, fortsätter sina framgångar på tävlingsarenan.

Nu tar han en av de prestigefyllda platserna i Svenska Kocklandslaget. Med lagledaren Fredrik Andersson i spetsen representerar de Sverige i Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.

Tommy Eriksson har samlat på sig lång erfarenhet av att tävla i matlagning och har tidigare bland annat tagit guldmedalj i Årets Möteskock, tagit sig till semifinal i Årets kock och senast, i slutet av förra året, var han med och tog hem guldet i matlagnings-OS i Erfurt, tillsammans med Stockholm Culinary Team.

– Tävlandet är en av mina främsta drivkrafter, det inspirerar mig enormt i allt jag gör. Jag är en riktig vinnarskalle och älskar att utmana mig själv, men också att utvecklas tillsammans med andra. Att ta en plats i Kocklandslaget innebär många utmaningar och uppdrag vid sidan av mitt ordinarie jobb, säger Tommy Eriksson.

Det Svenska Kocklandslaget företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar och deltar i olika kulinariska event. Laget består av sex kockar och fem konditorer.

Tommy Erikssons första mästerskap tillsammans med sina nya lagkamrater blir VM i Luxemburg 2018 och därefter nästa OS, år 2020. Innan dess väntar många och långa träningspass i tävlingsköket på Kungsholmen i Stockholm.

Parallellt ska Tommy Eriksson fortsätta sin personliga satsning på att vinna Årets Kock-titeln.

 

Tommy Erikssons tävlings-CV:

Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016

Årets kock 2016 (semifinalist)

Årets möteskock 2015 (guld)

Årets kock 2015 (semifinalist)

Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)

Årets kock 2012 (semifinalist)

Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)

Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)