platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
event skapar möten
USM i handboll
stannar i Uppsala ytterligare två år.
Coronaviruset
Wyndham stänger 1000 hotell i Kina
men öppnar ytterligare 500 hotell i Kina inom tre år
RSS
rss_icon
Länkar
Koks får Färöarnas första Michelin-stjärna

Sedan Koks öppnade år 2011 har restaurangen erövrat människors smaklökar, och fått matälskare på Färöarna och utanför öriket att vilja komma hit.

Nu sex år senare har Meetings Internationals absoluta favoritkrog utanför Sverige tilldelats sin första Michelin-stjärna.

Inte oväntat är Koks den första restaurangen på Färöarna, som har en befolkning på totalt 50 000 invånare, att få en Michelin-stjärna.

Kökets leds av den 26-årige färöiske kocken Poul Andrias Ziska, och krogen fokuserar på innovativ traditionell färöisk mat. Målet är att erbjuda gästerna en chans att smaka på Färöarna och dess säsonger genom lokala råvaror.

– Vårt mål är att skapa den ultimata middagsupplevelsen. En upplevelse starkt influerad av våra djupt rotade färöiska traditioner och de stundtals kanske och i mångas ögon något märkliga lokala råvaror som finns omkring oss. Det är vår styrka att låta de lokala råvarorna tala för sig själva, säger Poul Andrias Ziska.

Det unga avant-gardet i köket använder nästan bara färöiska råvaror, både grovt och fint, gammalt och modernt, samtidigt som de samlar in örter och kryddor från närområdet och ser till att all konsumtion är hållbar.

Snarare än flammande nya kulinariska spår anstränger köket sig för att utforska gamla färöiska metoder för torkning, jäsning, saltning och rökning.

Menyn följer de olika årstiderna och vad de har att erbjuda, och omvandlar gamla kulinarisk tradition till moderna delikatesser. Maten är påfallande enkel, fräsch och traditionell där råvaror från havet och lamm dominerar.

Restaurangen låg tidigare inne i Hotel Føroyar i huvudstaden Torshavn med en sanslöst snygg utsikt, men flyttade för ungefär ett år sedan till den om möjligt ännu mer speciella platsen Kirkjubøur.

Även här är utsikten ursnygg, och det var trots allt här stjärnan kom till.