platsannonser
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
växande turism
Ökad kryssningstrafik till Malmö
Nio fartyg till Malmö i år.
hotellindustri i förändring
Var femte svensk
vill ha hotellrum med kök.
kunskapsstatistik
UIA placerar Sydkorea och Seoul
högst upp på listan för första gången någonsin.
hotell
Elite Hotels
är tilltänkt operatör för kulturhushotellet i Skellefteå.
events kapar möten
Nytt stort ridsportevenemang
till Stockholm 2019.
på nytt jobb
Jessica Norberg
ny hotelldirektör på Haymarket by Scandic.
Hotellnytt
Scandic tecknar avtal
för nytt hotell i Helsingfors.
Umeå
Konferens med fokus på glädje i matematiken
lockar 800 deltagare från 49 länder.
möten skapar events
Estlands största vetenskapliga kongress någonsin,
EGOS, öppnar idag.
events skapar möten
Halmstad står som värdstad
för SM-veckan 2020.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordomsättning igen för Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad ser tillbaka på ett framgångsrikt 2015. Året var det bästa någonsin för spahotellet. Omsättningen uppgick till totalt 175 miljoner kronor, en ökning med 13 procent jämfört med rekordåret 2014.

Beläggningen på årsbasis hamnade på hela 95 procent. Förklaringen är att mötes- och privatmarknaden har växt och att de internationella gästerna har blivit fler.

För Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad, är målet att bli ett internationellt destinationshotell i världsklass.

– Det är vårt mål hela tiden. Vi har ett tydligt fokus på att överträffa våra gästers förväntningar. I allt vi gör ställer vi oss frågan: Kan den här investeringen hjälpa oss att leverera en bättre gästupplevelse? Svarar vi ja så …  då gasar vi.

Anders Nilsson berättar att förra årets expansion i spaavdelningen resulterade i tio nyanställda, idag har hotellet 154 personer som är anställda på heltid.

– Det är många, det är till och med en tredubbling sedan vi tog över 2007. Idag  är vi en av Ystad kommuns största arbetsgivare.

Köpet av utomhusrestaurangen The Shuffle Bar skapade en somrig mötesplats för tillresta besökare och invånare i Ystad.

Just nu byggs en restarurang i Sandskogens värdshus som Årets Kock-finalisten Daniel Müllern är delägare i. Målet är att krogen ska lyfta Ystad Saltsjöbad som matdestination.

– 2016 blir ett roligt år. Jag ser hur våra medarbetare växer. Vi vill att de ska fortsätta blomma och har satt av mycket utbildningspengar för att göra det möjligt, säger Anders Nilsson.