platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
mat och möten
Sigtunahöjden
sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling.

500 hotell kan tvingas stänga
på grund av Thomas Cooks konkurs.
17-18 oktober i Malmö
Honungs”champagne”
och närproducerat kan ge utländska besökare unika matminnen.
Fredag den 15 november
Talarfestivalen
återigen i Malmö, nu på Turning Torso.
+4,5%
En bra sommar
för besöksnäringen i Uppsala.
Ny bok
Därför blir mötena på jobbet allt fler
dominoeffekter skapar möteskedjor.
14 november
Han fick Wallenbergpriset för sin KL-träforskning
– deltar under Svenskt Träs seminarium i november.
hotellnytt
Nordic Choices förvärv av Kämp Collection Hotels slutfört
Stordalen vill utöka i Helsingfors med 2000 hotellrum.
Award winner again!
Göteborg
är Europas smartaste stad.
kunskapsöverföring
Lund får internationell konferens
om delningsekonomi i städer.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordomsättning igen för Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad ser tillbaka på ett framgångsrikt 2015. Året var det bästa någonsin för spahotellet. Omsättningen uppgick till totalt 175 miljoner kronor, en ökning med 13 procent jämfört med rekordåret 2014.

Beläggningen på årsbasis hamnade på hela 95 procent. Förklaringen är att mötes- och privatmarknaden har växt och att de internationella gästerna har blivit fler.

För Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad, är målet att bli ett internationellt destinationshotell i världsklass.

– Det är vårt mål hela tiden. Vi har ett tydligt fokus på att överträffa våra gästers förväntningar. I allt vi gör ställer vi oss frågan: Kan den här investeringen hjälpa oss att leverera en bättre gästupplevelse? Svarar vi ja så …  då gasar vi.

Anders Nilsson berättar att förra årets expansion i spaavdelningen resulterade i tio nyanställda, idag har hotellet 154 personer som är anställda på heltid.

– Det är många, det är till och med en tredubbling sedan vi tog över 2007. Idag  är vi en av Ystad kommuns största arbetsgivare.

Köpet av utomhusrestaurangen The Shuffle Bar skapade en somrig mötesplats för tillresta besökare och invånare i Ystad.

Just nu byggs en restarurang i Sandskogens värdshus som Årets Kock-finalisten Daniel Müllern är delägare i. Målet är att krogen ska lyfta Ystad Saltsjöbad som matdestination.

– 2016 blir ett roligt år. Jag ser hur våra medarbetare växer. Vi vill att de ska fortsätta blomma och har satt av mycket utbildningspengar för att göra det möjligt, säger Anders Nilsson.