platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Frida Ronge blir kökschef på Nordens främsta takkrog

Livsstilshotellet At Six i Stockholm värvar den prisbelönta matkreatören Frida Ronge.

Från och med mars 2017 basar hon över mat och dryck på den två våningar stora takrestaurangen med tillhörande stor bar och terrass vid Brunkebergstorg.

Med visionär svensk-japansk matlagning som signum har Karin Ronge fått utmärkelser som prestigefulla ”Årets Rising Star” i White Guide 2013 och Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.

Det är drygt femton månader kvar till öppningen av At Six, en av stadens största hotellsatsningar någonsin. Här ska modern konst möta banbrytande design med ambition att återupprätta platsens forna glans och locka såväl internationella gäster som stockholmare.

Nyskapande gastronomi med lokal klang är ledordet för det gedigna restaurangutbudet. Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum.

På At Six kommande takrestaurang får det svenska och nordiska stå i fokus med en touch av Japan på ett helt nytt sätt.

Under åren har Frida Ronge varit en flitigt anlitad gästkock och gjort gästspel över hela världen, från Gotland till Kanada. Senast vid ett fullbokat evenemang på Selfridges i London i början av november.

Hon har tidigare arbetat på det japanska spahotellet Yasuragi i Nacka, därefter var hon med och startade prisbelönta Råkultur i Stockholm där hon var kökschef under ett par år. Kärleken till fisk har hon med sig sedan länge, pappa Marjan Ronge driver fiskaffären Sisjö Seafood i västra Göteborg.

– För mig är det viktigt att tillvarata råvaran på många sätt, som exempelvis genom att röka, grava, rimma, pickla och torka. Jag arbetar alltid främst med råvaror som är i säsong, dels för att kunna hålla bästa kvalitet på maten dels för att det är bättre hushållning med resurser.