platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
flygindustrin
Kina blockerar vissa flyg från USA
när försiktighetsåtgärderna vid Covid ökar.
Restriktionerna blir fler
eCarExpo på Friends Arena
4-6 februari ställs in.
Blir ny stiftelse
Oslofjord Convention Center får nytt ägande
Målet är att bli norra Europas bästa konferensanläggning.
evenemang och möten
Ett år kvar
till handbolls-VM i Jönköping.
nytt jobb
Johanna Carinci Jonsson
tar över Clarion Collection Hotel Slottsparken i Linköping.
Nytt jobb
Angelica Vinuesa Gustafsson
ny Event project manager på BSC.
anställdas säkerhet
Safeture tecknar fyraårigt avtal
med Europeiska centralbanken, ECB.
nytt jobb
Lisette Jönsson
ny General Manager på Radisson Blu Hotel, Malmö.
RSS
rss_icon
Länkar
Frida Ronge blir kökschef på Nordens främsta takkrog

Livsstilshotellet At Six i Stockholm värvar den prisbelönta matkreatören Frida Ronge.

Från och med mars 2017 basar hon över mat och dryck på den två våningar stora takrestaurangen med tillhörande stor bar och terrass vid Brunkebergstorg.

Med visionär svensk-japansk matlagning som signum har Karin Ronge fått utmärkelser som prestigefulla ”Årets Rising Star” i White Guide 2013 och Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.

Det är drygt femton månader kvar till öppningen av At Six, en av stadens största hotellsatsningar någonsin. Här ska modern konst möta banbrytande design med ambition att återupprätta platsens forna glans och locka såväl internationella gäster som stockholmare.

Nyskapande gastronomi med lokal klang är ledordet för det gedigna restaurangutbudet. Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum.

På At Six kommande takrestaurang får det svenska och nordiska stå i fokus med en touch av Japan på ett helt nytt sätt.

Under åren har Frida Ronge varit en flitigt anlitad gästkock och gjort gästspel över hela världen, från Gotland till Kanada. Senast vid ett fullbokat evenemang på Selfridges i London i början av november.

Hon har tidigare arbetat på det japanska spahotellet Yasuragi i Nacka, därefter var hon med och startade prisbelönta Råkultur i Stockholm där hon var kökschef under ett par år. Kärleken till fisk har hon med sig sedan länge, pappa Marjan Ronge driver fiskaffären Sisjö Seafood i västra Göteborg.

– För mig är det viktigt att tillvarata råvaran på många sätt, som exempelvis genom att röka, grava, rimma, pickla och torka. Jag arbetar alltid främst med råvaror som är i säsong, dels för att kunna hålla bästa kvalitet på maten dels för att det är bättre hushållning med resurser.