platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
ny mötesplats
Riksbanken
vill att BIS etablerar en innovationshubb i Sverige.
slott blir hotell och mötesplats
Torreby öppnar för åretruntverksamhet
Maria Kjellsson är ”keeper of the castle”
ny mötesplats
Internetstiftelsen öppnar mötesplats
för internetinnovation i Malmö.
evenemang skapar möten
Damlandslaget i handboll
spelar EM-kval på IFU Arena i Uppsala.
events skapar möten
Dundret
siktar på World Cup 2023.

Stolta vinnare
av Elmia Spark Award.
möten och affärer
Eventyr går samman med finska Tapaus
bildar Nordens största eventbyrå.
events skapar möten
Världsledande teknikkonferens
etableras i Skåne.
hotellnytt
Scandic inför 32-timmarsdygn
på sex utvalda hotell.
ett jobb till
Morsi Khaled
blir ny vd på Blique by Nobis.
RSS
rss_icon
Länkar
Frida Ronge blir kökschef på Nordens främsta takkrog

Livsstilshotellet At Six i Stockholm värvar den prisbelönta matkreatören Frida Ronge.

Från och med mars 2017 basar hon över mat och dryck på den två våningar stora takrestaurangen med tillhörande stor bar och terrass vid Brunkebergstorg.

Med visionär svensk-japansk matlagning som signum har Karin Ronge fått utmärkelser som prestigefulla ”Årets Rising Star” i White Guide 2013 och Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.

Det är drygt femton månader kvar till öppningen av At Six, en av stadens största hotellsatsningar någonsin. Här ska modern konst möta banbrytande design med ambition att återupprätta platsens forna glans och locka såväl internationella gäster som stockholmare.

Nyskapande gastronomi med lokal klang är ledordet för det gedigna restaurangutbudet. Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum.

På At Six kommande takrestaurang får det svenska och nordiska stå i fokus med en touch av Japan på ett helt nytt sätt.

Under åren har Frida Ronge varit en flitigt anlitad gästkock och gjort gästspel över hela världen, från Gotland till Kanada. Senast vid ett fullbokat evenemang på Selfridges i London i början av november.

Hon har tidigare arbetat på det japanska spahotellet Yasuragi i Nacka, därefter var hon med och startade prisbelönta Råkultur i Stockholm där hon var kökschef under ett par år. Kärleken till fisk har hon med sig sedan länge, pappa Marjan Ronge driver fiskaffären Sisjö Seafood i västra Göteborg.

– För mig är det viktigt att tillvarata råvaran på många sätt, som exempelvis genom att röka, grava, rimma, pickla och torka. Jag arbetar alltid främst med råvaror som är i säsong, dels för att kunna hålla bästa kvalitet på maten dels för att det är bättre hushållning med resurser.