Loka Brunn satsar tre miljoner kronor för att återigen kunna erbjuda företag och gäster aktiviteter inom matlagning. Sjövillan byggdes 1923 och hade sina glansdagar under 1990-talet med Svenska Kocklandslaget under Gert Klötzkes ledning.
Nu installeras sju kök där det kan arrangeras tävlingar, kurser och matlagning. I anslutning till de nya köken byggs en matsal för 80 personer med utsikt över norra Loken. Byggnationerna och renoveringarna beräknas vara klara i mars nästa år.
Erik Lindeberg, kökschef:
– Det ska bli roligt att tillsammans med våra gäster få skapa kreativa aktiviteter inom det kulinariska området samt att återigen få möjligheten att dela med oss av våra kunskaper, säger han
Sedan år 2007 ägs Loka Brunn av familjen Spendrup.
– Vårt mål är att bevara brunnens ursprung och att ge gästen en vistelse att minnas. Att vara här ska kännas som att komma hem till vår familj, säger vd Mia Spendrup.