platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
16-17 juni 2020
Internationell kongress
om 3D-printing till Örebro.
bra initiativ
Turistrådet Västsverige
hjälper besöksnäringen att behålla anställda.
omställningen är här
Internationell konferens
för framtidens handel kommer till Stockholm.
500 000 drabbade
EXPO2020 i fara
- hotell och restauranger är nere på 20 procents beläggning.
08.45 - 11.00
Upplev Trädgårdsmässan LIVE
hemifrån i morgon.
ett gött initiativ
”För ditt Göteborg”
stöttar lokala besöksnäringen.
Lastbilbranschen enig
Elmia Lastbil
flyttas fram till 2021.
fint initiativ
Elite Hotels sträcker ut handen
till 70+ och vårdpersonal.
tidig statistik
Konkurser inom hotell- och restaurang
väntas öka med 57 % i mars månad.
20-22 oktober
GastroNord tar nya tag i oktober
bokningarna var de största hittills.
RSS
rss_icon
Länkar
Dreamteam leder köket på The Winery Hotel

I januari öppnar The Winery Hotel i Solna med 184 rum, takterrass, restaurang och deli. Till restaurangen, som har cirka 160 sittplatser, har man knutit Markus Gustafsson som kökschef, och vinprofilen Michel Jamais.

Precis som i övriga hotellet står vinet i fokus även i restaurangen. Menyn blir vinorienterad med rätter inspirerade av vilken mat som passar till vinet. Naturligt, närodlat och nytänkande ska prägla krogen.

– God mat är den självklara följeslagaren till vin. Vi ska laga mat från grunden med de bästa råvarorna. Menyn förändras över säsongerna och det vintema som råder på hotellet, säger kökschefen Markus Gustafsson.

Michel Jamais' uppgift är att se till att restaurangen får en tydlig och stark vininriktning.

– Vi vill inspirera till nya mat- och dryckesupplevelser. Visionen är att alla som lämnar hotellet ska kunna lite mer om vin än när de kom. Genom vinkunnig personal som guidar gästerna till nya smakupplevelser och vinbekantskaper ska vi utveckla vinkulturen i Sverige, säger Michel Jamais.

Restaurangen har en öppen planlösning med synliga installationer och öppna lagerhyllor. Materialvalen är främst trä och järn. Inredningen har influenser från råa industrilokaler i Brooklyn och vinodlingarna i Toscana.

Restaurangen håller öppen för frukost, lunch och middag. På sikt planeras det även för att servera brunch.

Markus Gustafsson kommer närmast från Metropol Palais som kökschef. Han har tidigare arbetat inom F12-gruppen, bland annat som köksmästare på Miss Voon och på restaurang Smak

Michel Jamais har varit i restaurangbranschen sedan 1980 och arbetat aktivt med vin i 26 år. Sedan 17 år tillbaka är han lärare på sommelierutbildningen på Restaurangakademin. Idag är han framför allt verksam i sin egen konsultverksamhet med uppdrag som skribent, sommelier och föreläsare.

Caroline Nätteldal blir vingotellets food and bevarage manager. Hon kommer närmast från Berns där hon arbetade som källarmästare.