platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Swedish Network of Event Destinations
Visit Blekinges destinationsutvecklare
tar plats i nationell nätverksstyrelse.
I bästa sällskapet
Events Industry Council
belönar svenska Lotta Boman, Sigtunahöjden.
100 mest inflytelserika
Rösta på Atti Soenarso, Chefredaktör på Meetings International
Nominerad till Eventex Index 2021 De 100 mest inflytelserika personerna inom eventindustrin.
letar nyckeltal
Visita i nytt samarbete för nationell evenemangsstatistik
Sora aktörer tar fram relevant och pålitlig statistik för att stärka kunskapen om branschen.
Thought Leadership Hub
The ACF – Audite, Cogitare, Facite lovar att lyssna, tänka och göra
Ska hjälpa organisationer och destinationer att nå sin fulla potential genom business events.
ökat belgiskt intresse
Göteborg knyter band med Flandern
Avsiktsförklaring att stärka innovationssamarbetet mellan regionerna.
Dörrarna öppnas
Borås fylls av besökare igen
tre kongresser samma vecka plus EM-kval i fotboll för F16.
27 oktober
Ny dansk-svenskjobbmässa
på Malmömässan.
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
RSS
rss_icon
Länkar
Dreamteam leder köket på The Winery Hotel

I januari öppnar The Winery Hotel i Solna med 184 rum, takterrass, restaurang och deli. Till restaurangen, som har cirka 160 sittplatser, har man knutit Markus Gustafsson som kökschef, och vinprofilen Michel Jamais.

Precis som i övriga hotellet står vinet i fokus även i restaurangen. Menyn blir vinorienterad med rätter inspirerade av vilken mat som passar till vinet. Naturligt, närodlat och nytänkande ska prägla krogen.

– God mat är den självklara följeslagaren till vin. Vi ska laga mat från grunden med de bästa råvarorna. Menyn förändras över säsongerna och det vintema som råder på hotellet, säger kökschefen Markus Gustafsson.

Michel Jamais' uppgift är att se till att restaurangen får en tydlig och stark vininriktning.

– Vi vill inspirera till nya mat- och dryckesupplevelser. Visionen är att alla som lämnar hotellet ska kunna lite mer om vin än när de kom. Genom vinkunnig personal som guidar gästerna till nya smakupplevelser och vinbekantskaper ska vi utveckla vinkulturen i Sverige, säger Michel Jamais.

Restaurangen har en öppen planlösning med synliga installationer och öppna lagerhyllor. Materialvalen är främst trä och järn. Inredningen har influenser från råa industrilokaler i Brooklyn och vinodlingarna i Toscana.

Restaurangen håller öppen för frukost, lunch och middag. På sikt planeras det även för att servera brunch.

Markus Gustafsson kommer närmast från Metropol Palais som kökschef. Han har tidigare arbetat inom F12-gruppen, bland annat som köksmästare på Miss Voon och på restaurang Smak

Michel Jamais har varit i restaurangbranschen sedan 1980 och arbetat aktivt med vin i 26 år. Sedan 17 år tillbaka är han lärare på sommelierutbildningen på Restaurangakademin. Idag är han framför allt verksam i sin egen konsultverksamhet med uppdrag som skribent, sommelier och föreläsare.

Caroline Nätteldal blir vingotellets food and bevarage manager. Hon kommer närmast från Berns där hon arbetade som källarmästare.