platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Snabb tillväxt
IACC
får 63 nya medlemmar i Danmark.
forskning skapar möten
Vetenskapsrådet ger pengar
till forskarskola för lärare i idrott och hälsa.
prisbelönta
Hotell Kristina i Sigtuna
är vinnare av Ekoutmaningen 2018.
forskning skapar möten
Köpenhamn får globalt forskningscenter
mot antibiotikaresistens.
events skapar möten
Åre 2019 ISO-certifierade som hållbart event
Förväntas få 700 miljoner TV-tittare och locka 120 000 besökare.
innovationsfrämjare
Idag invigs Comfort Hotel Kista
och sänder Sveriges längst Businesspodd.
samordning och långsiktighet
Kreativa industrin växlar upp
med ny organisation.
Awardswinning
Göteborg toppar världsranking
i hållbarhet för tredje året.
Events skapar möten
​Para-EM i bordtennis
till Helsingborg 2019.
hotellnytt
Massivt engagemang för att namnge Mölndalshotell
Det nya namnet är Quality Hotel The Weaver.
RSS
rss_icon
Länkar
Dreamteam leder köket på The Winery Hotel

I januari öppnar The Winery Hotel i Solna med 184 rum, takterrass, restaurang och deli. Till restaurangen, som har cirka 160 sittplatser, har man knutit Markus Gustafsson som kökschef, och vinprofilen Michel Jamais.

Precis som i övriga hotellet står vinet i fokus även i restaurangen. Menyn blir vinorienterad med rätter inspirerade av vilken mat som passar till vinet. Naturligt, närodlat och nytänkande ska prägla krogen.

– God mat är den självklara följeslagaren till vin. Vi ska laga mat från grunden med de bästa råvarorna. Menyn förändras över säsongerna och det vintema som råder på hotellet, säger kökschefen Markus Gustafsson.

Michel Jamais' uppgift är att se till att restaurangen får en tydlig och stark vininriktning.

– Vi vill inspirera till nya mat- och dryckesupplevelser. Visionen är att alla som lämnar hotellet ska kunna lite mer om vin än när de kom. Genom vinkunnig personal som guidar gästerna till nya smakupplevelser och vinbekantskaper ska vi utveckla vinkulturen i Sverige, säger Michel Jamais.

Restaurangen har en öppen planlösning med synliga installationer och öppna lagerhyllor. Materialvalen är främst trä och järn. Inredningen har influenser från råa industrilokaler i Brooklyn och vinodlingarna i Toscana.

Restaurangen håller öppen för frukost, lunch och middag. På sikt planeras det även för att servera brunch.

Markus Gustafsson kommer närmast från Metropol Palais som kökschef. Han har tidigare arbetat inom F12-gruppen, bland annat som köksmästare på Miss Voon och på restaurang Smak

Michel Jamais har varit i restaurangbranschen sedan 1980 och arbetat aktivt med vin i 26 år. Sedan 17 år tillbaka är han lärare på sommelierutbildningen på Restaurangakademin. Idag är han framför allt verksam i sin egen konsultverksamhet med uppdrag som skribent, sommelier och föreläsare.

Caroline Nätteldal blir vingotellets food and bevarage manager. Hon kommer närmast från Berns där hon arbetade som källarmästare.