platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
600 deltagare
Stor kongress
inom mark- och exploatering till Borås 2020.
hotellnytt
Petter Stordalen
tar Comfort Hotel till Lund.
Sveriges bästa talare
Stora Talarpriset 2019
går till Charbél Gabro.
nytt jobb
Pointpeople växer
och satsar ännu mer på fjällvärlden.
hotellnytt
Medvind för Forenom
- Västra Hamnens första aparthotel öppnar som planerat.
GDS-Index
Göteborg toppar världsranking
i hållbarhet för fjärde året i rad.
105 400 badkar
Scandics nya hållbarhetsinitiativ
har sparat 17 miljoner liter vatten.
150 personer kommer
Stadsbyggnadsdagarna
väljer Borås som kongressort 2020.
Town Square Park
Mega-projektet i Dubai
når milstolpe idag fredag.
Framtiden på G
Svenska Mässans gestaltningstävling är avgjord
- Såhär ser vinnande förslaget av fjärde tornet ut.
RSS
rss_icon
Länkar
Nästa vecka öppnar Helsingborgs första all-day krog

På tisdag i nästa vecka öppnar Nelly’s Food Etc i nya Radisson Blu Metropol Helsingborg. Det blir stadens första restaurang, bar och kafé som håller öpppet från tidig morgon till sen kväll.

Cirka 150 sittplatser fördelas mellan krogen, bar samt en uteservering med ytterligare 60 platser på Carl Krooks gata.

– Med den nya restaurangen och baren skapas en plats mittemellan hemmet och jobbet. Här kan man ta allt från en kopp kaffe till att spendera en hel kväll, säger Mikael Wennerström, General Manager för Radisson Blu Metropol.

Inspiration till bar och restaurang kommer från Nelly Krook, en filantrop som bland annat donerade marken till Stadsparken till Helsingborgs stad på 1870-talet med villkoret att tre fjärdedelar av området skulle användas till "promenad i plantering". Restaurangen är en hommage till en av dåtidens moderna kvinnor och krogen ska kännas framåtsträvande och dynamisk.

Köksmästaren Kim Ydhage har komponerat en meny som är inspirerad av Nellys resor runt om i världen. Själva köket är öppet så att man kan se när kockarna jobbar.

– Det blir en blandning av uppdaterade internationella klassiker och nya rätter samt en generös dryckeslista med ett ambitiöst urval av viner, cocktails och drycker.

Restaurangen ligger i en helt ny byggnad med en avskalad arkitektur som för tankarna till de forna industrier som tidigare har legat i den här delen av Helsingborg. Materialen i huset består av betong, trä, läder, mässing, järn och koppar. Själva huset har en karaktär av loft och storstad med höga tak och stora fönster.

För inredningsdesign står Doos Architects medan Atmosfär by Attar har jobbat med konceptutveckling och grafisk identitet.