platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Nästa vecka öppnar Helsingborgs första all-day krog

På tisdag i nästa vecka öppnar Nelly’s Food Etc i nya Radisson Blu Metropol Helsingborg. Det blir stadens första restaurang, bar och kafé som håller öpppet från tidig morgon till sen kväll.

Cirka 150 sittplatser fördelas mellan krogen, bar samt en uteservering med ytterligare 60 platser på Carl Krooks gata.

– Med den nya restaurangen och baren skapas en plats mittemellan hemmet och jobbet. Här kan man ta allt från en kopp kaffe till att spendera en hel kväll, säger Mikael Wennerström, General Manager för Radisson Blu Metropol.

Inspiration till bar och restaurang kommer från Nelly Krook, en filantrop som bland annat donerade marken till Stadsparken till Helsingborgs stad på 1870-talet med villkoret att tre fjärdedelar av området skulle användas till "promenad i plantering". Restaurangen är en hommage till en av dåtidens moderna kvinnor och krogen ska kännas framåtsträvande och dynamisk.

Köksmästaren Kim Ydhage har komponerat en meny som är inspirerad av Nellys resor runt om i världen. Själva köket är öppet så att man kan se när kockarna jobbar.

– Det blir en blandning av uppdaterade internationella klassiker och nya rätter samt en generös dryckeslista med ett ambitiöst urval av viner, cocktails och drycker.

Restaurangen ligger i en helt ny byggnad med en avskalad arkitektur som för tankarna till de forna industrier som tidigare har legat i den här delen av Helsingborg. Materialen i huset består av betong, trä, läder, mässing, järn och koppar. Själva huset har en karaktär av loft och storstad med höga tak och stora fönster.

För inredningsdesign står Doos Architects medan Atmosfär by Attar har jobbat med konceptutveckling och grafisk identitet.