platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
flera nya avtal
Rekordår för Svenska Möten
ökar med nio procent jämfört med 2018.
Omvärldsanalys
Haag internationella kongresser
växte med 48 procent under 2019.
Evenemang skapar möten
​Lund växer som evenemangsstad
arrangörer kan få evenemangsstöd.
nytt jobb
Darren John
gör om Råbaren till TAKs Izakaya.
133 000 hotellnätter utvärderade
Egencia presenterar de 100 bästa affärshotellen 2020
enligt deras kunder. Sju svenska hotell är med.
nytt jobb
Aliki Krantz - hotelldirektören som hittat hem:
”På Park Inn by Radisson Stockholm Solna finns allt jag brinner för”
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
RSS
rss_icon
Länkar
Nästa vecka öppnar Helsingborgs första all-day krog

På tisdag i nästa vecka öppnar Nelly’s Food Etc i nya Radisson Blu Metropol Helsingborg. Det blir stadens första restaurang, bar och kafé som håller öpppet från tidig morgon till sen kväll.

Cirka 150 sittplatser fördelas mellan krogen, bar samt en uteservering med ytterligare 60 platser på Carl Krooks gata.

– Med den nya restaurangen och baren skapas en plats mittemellan hemmet och jobbet. Här kan man ta allt från en kopp kaffe till att spendera en hel kväll, säger Mikael Wennerström, General Manager för Radisson Blu Metropol.

Inspiration till bar och restaurang kommer från Nelly Krook, en filantrop som bland annat donerade marken till Stadsparken till Helsingborgs stad på 1870-talet med villkoret att tre fjärdedelar av området skulle användas till "promenad i plantering". Restaurangen är en hommage till en av dåtidens moderna kvinnor och krogen ska kännas framåtsträvande och dynamisk.

Köksmästaren Kim Ydhage har komponerat en meny som är inspirerad av Nellys resor runt om i världen. Själva köket är öppet så att man kan se när kockarna jobbar.

– Det blir en blandning av uppdaterade internationella klassiker och nya rätter samt en generös dryckeslista med ett ambitiöst urval av viner, cocktails och drycker.

Restaurangen ligger i en helt ny byggnad med en avskalad arkitektur som för tankarna till de forna industrier som tidigare har legat i den här delen av Helsingborg. Materialen i huset består av betong, trä, läder, mässing, järn och koppar. Själva huset har en karaktär av loft och storstad med höga tak och stora fönster.

För inredningsdesign står Doos Architects medan Atmosfär by Attar har jobbat med konceptutveckling och grafisk identitet.