platsannonser
nyheter
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
nytt jobb
Martin Åkesson
Ny vd på Radisson Blu Hotel, Malmö
nytt jobb
Magnus Prössel
ny Head Chef på Radisson Blu Malmö.
innovationer prisas
De vann Svenska Mötespriset 2019
Årets Mötesplats – Thoresta Herrgård, Bro.
Sverige med i världstoppen
Nya ICCA-statistiken välkomnar Färöarna in på listan
Sverige på fin 14:e plats.
utvecklingsinitiativ
Tillsammans tar nu Stockholms Clarion Hotel
upp kampen mot droger.
nytt jobb
Marie Louise Alderlid
ny Account Manager på Radisson Hotel Group.
nya uppdrag
Meetx vinner ramavtal med KTH,
Chalmers och Folkhälsomyndigheten – och expanderar.
RSS
rss_icon
Länkar
Nästa vecka öppnar Helsingborgs första all-day krog

På tisdag i nästa vecka öppnar Nelly’s Food Etc i nya Radisson Blu Metropol Helsingborg. Det blir stadens första restaurang, bar och kafé som håller öpppet från tidig morgon till sen kväll.

Cirka 150 sittplatser fördelas mellan krogen, bar samt en uteservering med ytterligare 60 platser på Carl Krooks gata.

– Med den nya restaurangen och baren skapas en plats mittemellan hemmet och jobbet. Här kan man ta allt från en kopp kaffe till att spendera en hel kväll, säger Mikael Wennerström, General Manager för Radisson Blu Metropol.

Inspiration till bar och restaurang kommer från Nelly Krook, en filantrop som bland annat donerade marken till Stadsparken till Helsingborgs stad på 1870-talet med villkoret att tre fjärdedelar av området skulle användas till "promenad i plantering". Restaurangen är en hommage till en av dåtidens moderna kvinnor och krogen ska kännas framåtsträvande och dynamisk.

Köksmästaren Kim Ydhage har komponerat en meny som är inspirerad av Nellys resor runt om i världen. Själva köket är öppet så att man kan se när kockarna jobbar.

– Det blir en blandning av uppdaterade internationella klassiker och nya rätter samt en generös dryckeslista med ett ambitiöst urval av viner, cocktails och drycker.

Restaurangen ligger i en helt ny byggnad med en avskalad arkitektur som för tankarna till de forna industrier som tidigare har legat i den här delen av Helsingborg. Materialen i huset består av betong, trä, läder, mässing, järn och koppar. Själva huset har en karaktär av loft och storstad med höga tak och stora fönster.

För inredningsdesign står Doos Architects medan Atmosfär by Attar har jobbat med konceptutveckling och grafisk identitet.