platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtuna Meetings i topp på svenska Copper skillet

I måndags avgjordes svenska Copper skillet, den internationella kocktävlingen för kockar i mötesindustrin där anläggningen är IACC-medlem.

Vinnande kock i seniorklassen blev kökschef Kalle Eriksson på Sigtunahöjden och i juniorklassen (26 år och yngre) Daniel Gustafsson från Stora Brännbo. De var två av åtta tävlande kockar med deltagare från IACC-anläggningar runt Stockholm samt Gimo herrgård lite längre norrut.

Tack vare att Stora Brännbo i Sigtuna vann förra året, fick de arrangera tävlingen i år.

De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att prestera sitt bästa utifrån exakt likadana och hemliga råvarukorgar, utrustade med gasolkök som hjälpmedel.

Kalle Eriksson vann den svenska uttagningstävlingen även 2013 och är laddad för revansch internationellt. Daniel Gustafsson, 23, tävlade för första gången och fick han en smakstart när det gäller att börja tävla utanför landets gränser.

Båda två tävlar vidare som Sveriges representanter i den europeiska finalen som avgörs lördagen den 3 oktober utanför Milano på Chateauform's anläggning La Cascina Erbaticin. Vinnaren där representerar sedan Europa i världsfinalen av Copper skillet som avgörs i New York den 19-20 april nästa år.

Juryn bestod av Manfred Rainer, känd kockprofil, Jennifer Barker, matentreprenör och Pia Hansson, tidigare Årets Vilhelmina och Årets kvinnliga kock.

Motiveringarna till de vinnande rätterna:

Kalle Eriksson, "En fräsch rätt med råvarorna i fokus med rena smaker välavvägt i konferenssammanhang. Svenska råvaror på bästa sätt."

Daniel Gustafsson, "En tallrik med färger som lovar mycket och håller vad dom lovar och mer därtill. Äpplet fick oss på fall."

Ägarna vd Lotta Boman, Sigtunahöjden och vd Björn Jonzon, Stora Brännbo, konstaterar att framgångarna är ett bevis och en skön bekräftelse på hur viktigt det långsiktiga arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matuppelevsen är.

– Sigtuna Meetings har som affärsidé att vara en professionell partner som skapar framgångsrika möten. Det är en ständigt pågående process. Framgång föder framgång och vår vision att tillhöra toppskiktet av mötesanläggningar i Norden sporrar oss ytterligare.

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade mötesplatser med målet att ha högst kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionella medarbetare och personlig service.