platsannonser
nyheter
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
nytt jobb
Clarion Arlanda
får ny hotelldirektör.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtuna Meetings i topp på svenska Copper skillet

I måndags avgjordes svenska Copper skillet, den internationella kocktävlingen för kockar i mötesindustrin där anläggningen är IACC-medlem.

Vinnande kock i seniorklassen blev kökschef Kalle Eriksson på Sigtunahöjden och i juniorklassen (26 år och yngre) Daniel Gustafsson från Stora Brännbo. De var två av åtta tävlande kockar med deltagare från IACC-anläggningar runt Stockholm samt Gimo herrgård lite längre norrut.

Tack vare att Stora Brännbo i Sigtuna vann förra året, fick de arrangera tävlingen i år.

De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att prestera sitt bästa utifrån exakt likadana och hemliga råvarukorgar, utrustade med gasolkök som hjälpmedel.

Kalle Eriksson vann den svenska uttagningstävlingen även 2013 och är laddad för revansch internationellt. Daniel Gustafsson, 23, tävlade för första gången och fick han en smakstart när det gäller att börja tävla utanför landets gränser.

Båda två tävlar vidare som Sveriges representanter i den europeiska finalen som avgörs lördagen den 3 oktober utanför Milano på Chateauform's anläggning La Cascina Erbaticin. Vinnaren där representerar sedan Europa i världsfinalen av Copper skillet som avgörs i New York den 19-20 april nästa år.

Juryn bestod av Manfred Rainer, känd kockprofil, Jennifer Barker, matentreprenör och Pia Hansson, tidigare Årets Vilhelmina och Årets kvinnliga kock.

Motiveringarna till de vinnande rätterna:

Kalle Eriksson, "En fräsch rätt med råvarorna i fokus med rena smaker välavvägt i konferenssammanhang. Svenska råvaror på bästa sätt."

Daniel Gustafsson, "En tallrik med färger som lovar mycket och håller vad dom lovar och mer därtill. Äpplet fick oss på fall."

Ägarna vd Lotta Boman, Sigtunahöjden och vd Björn Jonzon, Stora Brännbo, konstaterar att framgångarna är ett bevis och en skön bekräftelse på hur viktigt det långsiktiga arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matuppelevsen är.

– Sigtuna Meetings har som affärsidé att vara en professionell partner som skapar framgångsrika möten. Det är en ständigt pågående process. Framgång föder framgång och vår vision att tillhöra toppskiktet av mötesanläggningar i Norden sporrar oss ytterligare.

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade mötesplatser med målet att ha högst kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionella medarbetare och personlig service.