platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
11-12 maj 2022, Kistamässan
Internationell konferens och mässa
inom Smart City kommer till Stockholm.
möten & Affärer
Nine Yards
går samman med Eventyr.
5-6 feb kostnadsfritt
Science Week 2-6 februari
för en hållbar värld - 60 programpunkter som livesänds digitalt.
upp till 30 personer
Scandic stärker erbjudandet för digital självbetjäning
– gäster kan nu boka möten direkt på webben.
11-12 mars 2022
Karlstad får ny golfmässa
– Scandinavian Golf Fair.
safety & Security
Norge utsetts till världens säkraste land
UAE kom på andra plats, men är säkrast när han går ensam.
30 intervjuer
Forskningsrapport om hybridevent släppt av IAPCO och AIPC
Inblick i hur hybridevent har utvecklats och de möjliga vägarna framåt.
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades på IBTM World Barcelona 2021
Hyllas som enorm framgång av både besökare och av arrangörerna.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
Får ny form och tar grepp om branschens viktigaste frågor.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu ska Sveriges representant till Bocuse d´Or, Kock-EM och VM utses

I maj 2016 tävlar Europas främsta kockar i Bocuse d’Or Europe, EM-uttagningen till världens mest ansedda kocktävling. Den 22 september avgörs Boucse d´Or Sverige och vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europé. Bland de fyra svenska kandidaterna finns 2010 års Årets Kock, Gustav Trägårdh samt Sveriges representant i 2013 års Bocuse d’Or, Adam Dahlberg.

Svenska Bocuse d’Or Akademien där bland andra Mathias Dahlgren, Henrik Norström, Tommy Myllymäki och Fredrik Eriksson ingår, har efter ansökan utsett de fyra välrenommerade kockarna som tävlar om platsen som Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Placeringen i EM är sedan avgörande för att få en plats till VM i Lyon där Bocuse d’Or går av stapeln i januari 2017.

Årets tävlande i Bocuse d´Or Sverige är: Gustav Trägårdh, Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Alexander Sjögren.

De fyra kockarna har fram till den 22 september på sig att förbereda sin kötträtt och träna med de på förhand givna råvarorna.

De tävlande bedöms ut av en jury bestående av kockar ur bl a Svenska Bocuse d’Or Akademien. De tävlande och dess rätter bedöms utifrån komposition, smak, presentation och teknik. Vi behov vägs enskilda intervjuer in i bedömningen.

– Det är naturligtvis angenämt när alla kandidater är så välrenommerade. Det är roligt för kockyrket och lovande för Sverige att vi har en så stark uppställning. Nu gäller det att urskilja den mest lämpade kocken för uppgiften, säger Henrik Norström, ordförande Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Tre timmar får kockarna på sig att tillaga en kötträtt med vardera tre garnityrer och en sås. Den huvudråvara de tävlande har att arbeta med är svenskt lamm levererad av Svenskt Kött från Norrby Gård. De tävlande måste även använda sig av fänkål som är förutbestämd av Svenska Bocuse d´Or akademinen.

Den 22 september avgörs Bocuse d´Or Sverige på Restaurangakadmien och det står det klart vem som blir Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Tillika den som ska föra fram de svenska färgerna i Bocuse d’Or, kock-VM i Lyon i januari 2017.

 

Bilden: Gustav Trädgårdh vill gärna tävla på Bocuse d’Or.