nyheter
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
Press stop
ACTE, Corporate Travel Executives
har gått i konkurs.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu ska Sveriges representant till Bocuse d´Or, Kock-EM och VM utses

I maj 2016 tävlar Europas främsta kockar i Bocuse d’Or Europe, EM-uttagningen till världens mest ansedda kocktävling. Den 22 september avgörs Boucse d´Or Sverige och vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europé. Bland de fyra svenska kandidaterna finns 2010 års Årets Kock, Gustav Trägårdh samt Sveriges representant i 2013 års Bocuse d’Or, Adam Dahlberg.

Svenska Bocuse d’Or Akademien där bland andra Mathias Dahlgren, Henrik Norström, Tommy Myllymäki och Fredrik Eriksson ingår, har efter ansökan utsett de fyra välrenommerade kockarna som tävlar om platsen som Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Placeringen i EM är sedan avgörande för att få en plats till VM i Lyon där Bocuse d’Or går av stapeln i januari 2017.

Årets tävlande i Bocuse d´Or Sverige är: Gustav Trägårdh, Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Alexander Sjögren.

De fyra kockarna har fram till den 22 september på sig att förbereda sin kötträtt och träna med de på förhand givna råvarorna.

De tävlande bedöms ut av en jury bestående av kockar ur bl a Svenska Bocuse d’Or Akademien. De tävlande och dess rätter bedöms utifrån komposition, smak, presentation och teknik. Vi behov vägs enskilda intervjuer in i bedömningen.

– Det är naturligtvis angenämt när alla kandidater är så välrenommerade. Det är roligt för kockyrket och lovande för Sverige att vi har en så stark uppställning. Nu gäller det att urskilja den mest lämpade kocken för uppgiften, säger Henrik Norström, ordförande Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Tre timmar får kockarna på sig att tillaga en kötträtt med vardera tre garnityrer och en sås. Den huvudråvara de tävlande har att arbeta med är svenskt lamm levererad av Svenskt Kött från Norrby Gård. De tävlande måste även använda sig av fänkål som är förutbestämd av Svenska Bocuse d´Or akademinen.

Den 22 september avgörs Bocuse d´Or Sverige på Restaurangakadmien och det står det klart vem som blir Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Tillika den som ska föra fram de svenska färgerna i Bocuse d’Or, kock-VM i Lyon i januari 2017.

 

Bilden: Gustav Trädgårdh vill gärna tävla på Bocuse d’Or.