platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Mat & Möten
Sigtunakockar tävlar i världsfinalen
av Copper Skillet i Toronto 11 april 2019.
hotellindustrin
Så bidrar hotellen till ett attraktivare Göteborg
Göteborg & Co är en sammanhållande länk.
innovativt drag
Nordic Choice Hotels
digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram.
kunskapsmöte
Associations World Congress & Expo
på Svenska Mässan 7-10 april.
fullspäckat utvecklingsprogram
En tidigare munk,
en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt.

Lounge Summit i Göteborg presenterar
Spännande program med nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
Ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
Event skapar möten
Strategi för bättre evenemang till Luleåborna
Ska vara klar i maj/juni.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu ska Sveriges representant till Bocuse d´Or, Kock-EM och VM utses

I maj 2016 tävlar Europas främsta kockar i Bocuse d’Or Europe, EM-uttagningen till världens mest ansedda kocktävling. Den 22 september avgörs Boucse d´Or Sverige och vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europé. Bland de fyra svenska kandidaterna finns 2010 års Årets Kock, Gustav Trägårdh samt Sveriges representant i 2013 års Bocuse d’Or, Adam Dahlberg.

Svenska Bocuse d’Or Akademien där bland andra Mathias Dahlgren, Henrik Norström, Tommy Myllymäki och Fredrik Eriksson ingår, har efter ansökan utsett de fyra välrenommerade kockarna som tävlar om platsen som Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Placeringen i EM är sedan avgörande för att få en plats till VM i Lyon där Bocuse d’Or går av stapeln i januari 2017.

Årets tävlande i Bocuse d´Or Sverige är: Gustav Trägårdh, Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Alexander Sjögren.

De fyra kockarna har fram till den 22 september på sig att förbereda sin kötträtt och träna med de på förhand givna råvarorna.

De tävlande bedöms ut av en jury bestående av kockar ur bl a Svenska Bocuse d’Or Akademien. De tävlande och dess rätter bedöms utifrån komposition, smak, presentation och teknik. Vi behov vägs enskilda intervjuer in i bedömningen.

– Det är naturligtvis angenämt när alla kandidater är så välrenommerade. Det är roligt för kockyrket och lovande för Sverige att vi har en så stark uppställning. Nu gäller det att urskilja den mest lämpade kocken för uppgiften, säger Henrik Norström, ordförande Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Tre timmar får kockarna på sig att tillaga en kötträtt med vardera tre garnityrer och en sås. Den huvudråvara de tävlande har att arbeta med är svenskt lamm levererad av Svenskt Kött från Norrby Gård. De tävlande måste även använda sig av fänkål som är förutbestämd av Svenska Bocuse d´Or akademinen.

Den 22 september avgörs Bocuse d´Or Sverige på Restaurangakadmien och det står det klart vem som blir Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Tillika den som ska föra fram de svenska färgerna i Bocuse d’Or, kock-VM i Lyon i januari 2017.

 

Bilden: Gustav Trädgårdh vill gärna tävla på Bocuse d’Or.