platsannonser
Destination Halmstad
söker en projektledare till Halmstad Convention Bureau.
Projektledare
till Akademikonferens SLU i Uppsala.
Uppsala Konsert & Kongress
söker medarbetare till konferensavdelningen!
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
omvärldsanalys
CWT Meetings & Events undersökning:
London toppdestinationen inom EMEA för företagsmöten och events 2019.
vår gemensamma framtid
A Sustainable Tomorrow
ökar takten på hållbarhetsarbetet i Helsingborgsregionen.
stora events
Bandyfinalen den 22-23 mars 2019
på Studenternas – Fem finaler spelas i Uppsala.
hållbarhet
Clarion Hotel Sign
installerar Stockholms största hotell-solcellsanläggning.
nytt jobb
Elite Hotels
satsar på Göteborg med topprekrytering.
omvärldsanalys
Storstäder mest innovativa
– visar ny statistik.
flygnytt
Nya delen av avgångshallen
på Bromma Stockholm Airport öppnad.
safety & Security
PwC:s storsatsning inom cybersäkerhet
- 24 nya medarbetare inför hösten.
Nytt jobb
Christian Woronka
ny vd för Vienna Convention Bureau.
Omvärldsanalys
10:e kongressen för Europeiska FACEnetwork
kommer till Kristianstad 10-12 oktober.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu ska Sveriges representant till Bocuse d´Or, Kock-EM och VM utses

I maj 2016 tävlar Europas främsta kockar i Bocuse d’Or Europe, EM-uttagningen till världens mest ansedda kocktävling. Den 22 september avgörs Boucse d´Or Sverige och vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europé. Bland de fyra svenska kandidaterna finns 2010 års Årets Kock, Gustav Trägårdh samt Sveriges representant i 2013 års Bocuse d’Or, Adam Dahlberg.

Svenska Bocuse d’Or Akademien där bland andra Mathias Dahlgren, Henrik Norström, Tommy Myllymäki och Fredrik Eriksson ingår, har efter ansökan utsett de fyra välrenommerade kockarna som tävlar om platsen som Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Placeringen i EM är sedan avgörande för att få en plats till VM i Lyon där Bocuse d’Or går av stapeln i januari 2017.

Årets tävlande i Bocuse d´Or Sverige är: Gustav Trägårdh, Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Alexander Sjögren.

De fyra kockarna har fram till den 22 september på sig att förbereda sin kötträtt och träna med de på förhand givna råvarorna.

De tävlande bedöms ut av en jury bestående av kockar ur bl a Svenska Bocuse d’Or Akademien. De tävlande och dess rätter bedöms utifrån komposition, smak, presentation och teknik. Vi behov vägs enskilda intervjuer in i bedömningen.

– Det är naturligtvis angenämt när alla kandidater är så välrenommerade. Det är roligt för kockyrket och lovande för Sverige att vi har en så stark uppställning. Nu gäller det att urskilja den mest lämpade kocken för uppgiften, säger Henrik Norström, ordförande Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Tre timmar får kockarna på sig att tillaga en kötträtt med vardera tre garnityrer och en sås. Den huvudråvara de tävlande har att arbeta med är svenskt lamm levererad av Svenskt Kött från Norrby Gård. De tävlande måste även använda sig av fänkål som är förutbestämd av Svenska Bocuse d´Or akademinen.

Den 22 september avgörs Bocuse d´Or Sverige på Restaurangakadmien och det står det klart vem som blir Sveriges representant i Bocuse d’Or Europe 2016. Tillika den som ska föra fram de svenska färgerna i Bocuse d’Or, kock-VM i Lyon i januari 2017.

 

Bilden: Gustav Trädgårdh vill gärna tävla på Bocuse d’Or.