platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Lokala matentreprenörer sökes i Sigtuna-, Arlanda- & Uppsala-området
Med LJUS och lykta söker nu Nordic Choice Hotels efter länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Den nordiska mattävlingen Local EAT Award går av stapeln i juni där vinnaren får 100 000 kronor.

– Att kunna erbjuda våra gäster en hållbar tallrik står oerhört högt på vår agenda. Vi värnar om jordens resurser och märker också att våra gäster och samhället ställer högre krav än tidigare vad gäller hållbara matalternativ. Som stora hotell- och konferensanläggningar ser vi vårt ansvar att vi serverar mat som är bra för våra gäster samtidigt som att hela näringskedjan mår bra, säger Jessica Norgren, General Manager på Clarion Hotel Arlanda Airport.

– Nu letar vi efter lokala kämpar, vi söker de som gått från ord till handling vad gäller hållbar mat. De där initiativen som gör skillnad för både individen och samhället, säger Tobias Pettersson, General Manager på Quality Airport Hotel Arlanda.

Tävlingen startar denna vecka och pågår fram till den 30 april. I början av maj kommer 10 regionala vinnare koras i Sverige och Norge. På EAT Stockholm Food Forum den 2 juni koras vinnaren som får 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören & hotellmagnaten Petter A Stordalen.

Alla aktörer som jobbar med något knutet till hållbarhet, hälsa och mat uppmanas att söka.

– Vi har stora ambitioner med att skapa de bästa hållbara matalternativen. Men nu behöver vi de lokala mathjältarna som sitter inne på de där smarta lösningarna som kan göra skillnad i längden och hjälpa oss att ta tillvara på de resurser vi har här och nu – för att skapa hållbara alternativ på lång sikt, säger Susanne Boije Fredlund, General Manager på Clarion Hotel Gillet i Uppsala.

Local EAT Award är en del av initiativet EAT Stockholm Food Forum. Under konferensen i fjol samlades världens främsta inom näringsliv, politik och akademi för att diskutera vägar till en mer hälsosam och hållbar matindustri.

Bland deltagarna fanns tidigare president Bill Clinton och professor Jeffrey Sachs direktör för the Earth Institute.

Under årets Local EAT Award kommer en jury bestående av Petter Stordalen, Caroline Eriksson, kock på Clarion Hotel Grand i Östersund och Maria Rydlund från Naturskyddsföreningen Sverige kora fem regionala finalkandidater. Alla regionsvinnare får resa till Stockholm och deltagande på EAT Stockholm Food Forum. Där får de möjlighet att knyta kontakter med de främsta nyckelpersonerna i matbranschen både nationellt och internationellt samt få värdefulla inspel till sin verksamhet.

Läs mer om tävlingen, kriterier och prispengarna på www.eatforum.org.