platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
Nytt jobb
Sophie Ahlin
har tagit över Clarion Collection Hotel Temperance.
Fler än 2300 deltagare
Cvent Connect Europe
handlar om mångfald, jämställdhet och inkludering.
5 oktober 2022
Nick Shackleton-Jones:
Hur man skapar en arbetsplatskultur vid L&D-evenemang.
19 oktober, Stockholm
Årets största mötesplats
om hotell och hotellfastigheter.
2 december 2022
eComExpo gör endags transport- och energikonferens i Göteborg:
”Vi måste synka myndigheternas arbete för en fossilfri transportnäring
SmartBygd Event
Digitala lösningar och innovationer
visas på mässa i Dorotea.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt Stockholmshotell i 1600-talshus

Nu har dörrarna öppnats för Hotel Kungsträdgården, ett boutique-hotell i Stockholm city. Hotellet ligger i en anrik byggnad på Västra Trädgårdsgatan som under tre år genomgått en noggrann ombyggnad till hotell.

Hotellet ligger på en av de få gator i Stockholms city som klarade sig undan nybyggnadshysterin på 1970- och 1980-talen.

Bakom det nya hotellet står Jörgen Björnstad som tidigare varit vd för Hotel Stureplan och chef för Scandic Anglais i Stockholm.

– Hotellet motsvarar min egen dröm om ett charmigt boutiquehotell med hög klass mitt i city. Vi vill ge en upplevelse av Stockholm för internationella besökare. Målet är att bli ett hotell dit man återkommer och kanske har sitt eget favoritrum, säger Jörgen Björnstad.

Alla de 98 rummen har olika prägel, men har en gemensam gustaviansk grundidé och en känsla av en svunnen tid.

I hotellet öppnar också nya Brasseri Makalös, en storsatsning på elegant, fransk husmanskost, signerad krögaren Yohan Adell, en svensk kock och författare med åtskilliga uppdrag bakom sig som restauratör i Sverige, Norge och Frankrike.

Yohan Adell har arbetat på flera välkända krogar i Frankrike och år 2001 tilldelades han Cordon Bleus medalj för sitt arbete med svensk gastronomi.