nyheter
Säkerhet
Internationella CPTED
organisationens kongress 2021 till Helsingborg.
Hide and Seek
Högskolan Kristianstad
nominerad till Stora Kommunikationspriset.
hållbar stadsutveckling
Avsiktsförklaring mellan Johanneberg Science Park
och Landvetter Södra Utveckling AB.
hotellnytt
Första Radisson Individuals i Baltikum
öppnar sina dörrar i Tallinn.
nytt jobb
Anna Wallén
ny näringspolitisk chef på Visita.
Börjar 7 maj
Kändistätt på Lund Hotel Music tour
visas på egna YouTube-kanalen.
hotellnytt
Countryside Hotels:
70-plussare bokar weekends i maj.
skapar engagemang
Facilitatorhuset
utbildade 1600 deltagare på digitala möten.
skapar långsiktig samverkan
Stockholm utvecklar mötesindustrin
med 1,3 miljoner.
ökad säkerhet
Skånska Möten ingår avtal med StaySafe Hospitality
för att Covid-19 certifiera sina medlemsanläggningar.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt Stockholmshotell i 1600-talshus

Nu har dörrarna öppnats för Hotel Kungsträdgården, ett boutique-hotell i Stockholm city. Hotellet ligger i en anrik byggnad på Västra Trädgårdsgatan som under tre år genomgått en noggrann ombyggnad till hotell.

Hotellet ligger på en av de få gator i Stockholms city som klarade sig undan nybyggnadshysterin på 1970- och 1980-talen.

Bakom det nya hotellet står Jörgen Björnstad som tidigare varit vd för Hotel Stureplan och chef för Scandic Anglais i Stockholm.

– Hotellet motsvarar min egen dröm om ett charmigt boutiquehotell med hög klass mitt i city. Vi vill ge en upplevelse av Stockholm för internationella besökare. Målet är att bli ett hotell dit man återkommer och kanske har sitt eget favoritrum, säger Jörgen Björnstad.

Alla de 98 rummen har olika prägel, men har en gemensam gustaviansk grundidé och en känsla av en svunnen tid.

I hotellet öppnar också nya Brasseri Makalös, en storsatsning på elegant, fransk husmanskost, signerad krögaren Yohan Adell, en svensk kock och författare med åtskilliga uppdrag bakom sig som restauratör i Sverige, Norge och Frankrike.

Yohan Adell har arbetat på flera välkända krogar i Frankrike och år 2001 tilldelades han Cordon Bleus medalj för sitt arbete med svensk gastronomi.