platsannonser
nyheter
kunskapsförädling
Internationellt intresse
för snabbväxande eHälsobransch gav rekord för Vitalis.
hotellnytt
Radisson Blu Metropol
rekryterar världens första Director of Crazy.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels rebellkedja
Comfort Hotel tar mark på hotellscenen i Stockholm.
hotellnytt
Ulrika Andersson
blir ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
nytt jobb
Martin Åkesson
Ny vd på Radisson Blu Hotel, Malmö
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt Stockholmshotell i 1600-talshus

Nu har dörrarna öppnats för Hotel Kungsträdgården, ett boutique-hotell i Stockholm city. Hotellet ligger i en anrik byggnad på Västra Trädgårdsgatan som under tre år genomgått en noggrann ombyggnad till hotell.

Hotellet ligger på en av de få gator i Stockholms city som klarade sig undan nybyggnadshysterin på 1970- och 1980-talen.

Bakom det nya hotellet står Jörgen Björnstad som tidigare varit vd för Hotel Stureplan och chef för Scandic Anglais i Stockholm.

– Hotellet motsvarar min egen dröm om ett charmigt boutiquehotell med hög klass mitt i city. Vi vill ge en upplevelse av Stockholm för internationella besökare. Målet är att bli ett hotell dit man återkommer och kanske har sitt eget favoritrum, säger Jörgen Björnstad.

Alla de 98 rummen har olika prägel, men har en gemensam gustaviansk grundidé och en känsla av en svunnen tid.

I hotellet öppnar också nya Brasseri Makalös, en storsatsning på elegant, fransk husmanskost, signerad krögaren Yohan Adell, en svensk kock och författare med åtskilliga uppdrag bakom sig som restauratör i Sverige, Norge och Frankrike.

Yohan Adell har arbetat på flera välkända krogar i Frankrike och år 2001 tilldelades han Cordon Bleus medalj för sitt arbete med svensk gastronomi.