nyheter
digitalisera mera
Visit Stockholm och Tillväxtverket
satsar 8,3 miljoner på besöksnäring.
idéer som skapar möten
Karlstad: Nära 10 miljoner
fördelas till föreningar och organisationer 2021
NY detaljplan krävs
Lunds kongresshus
ett steg närmare förverkligandet
sammanslagning
BokningsBolaget och Compro Möten & Event
går samman blir Mice BokningsBolaget AB.
automatisk bokningsbekräftelse
Nordic Choice Hotels
utökar möjligheterna till digitala mötesbokningar.
satsning för ökad konkurrenskraft
​Stor omställningsinsats
för skånska mötesanläggningar.
400 startande
10-årsjubileum för vintersim i Skellefteå
arrangeras av Föreningen För Mörkrets och Kylans Glada Vänner.
Portulans Institute och Unesco
Sverige etta i världen
på digital samhällsomvandling.
Framtidens mötesbransch
Besöksnäringens omställning
stöttas genom ny finansiering.
DEBATT DEBATT DEBATT
Svenska Möten
har erbjudit digital konferensbokning sedan 2015.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt Stockholmshotell i 1600-talshus

Nu har dörrarna öppnats för Hotel Kungsträdgården, ett boutique-hotell i Stockholm city. Hotellet ligger i en anrik byggnad på Västra Trädgårdsgatan som under tre år genomgått en noggrann ombyggnad till hotell.

Hotellet ligger på en av de få gator i Stockholms city som klarade sig undan nybyggnadshysterin på 1970- och 1980-talen.

Bakom det nya hotellet står Jörgen Björnstad som tidigare varit vd för Hotel Stureplan och chef för Scandic Anglais i Stockholm.

– Hotellet motsvarar min egen dröm om ett charmigt boutiquehotell med hög klass mitt i city. Vi vill ge en upplevelse av Stockholm för internationella besökare. Målet är att bli ett hotell dit man återkommer och kanske har sitt eget favoritrum, säger Jörgen Björnstad.

Alla de 98 rummen har olika prägel, men har en gemensam gustaviansk grundidé och en känsla av en svunnen tid.

I hotellet öppnar också nya Brasseri Makalös, en storsatsning på elegant, fransk husmanskost, signerad krögaren Yohan Adell, en svensk kock och författare med åtskilliga uppdrag bakom sig som restauratör i Sverige, Norge och Frankrike.

Yohan Adell har arbetat på flera välkända krogar i Frankrike och år 2001 tilldelades han Cordon Bleus medalj för sitt arbete med svensk gastronomi.