platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt Stockholmshotell i 1600-talshus

Nu har dörrarna öppnats för Hotel Kungsträdgården, ett boutique-hotell i Stockholm city. Hotellet ligger i en anrik byggnad på Västra Trädgårdsgatan som under tre år genomgått en noggrann ombyggnad till hotell.

Hotellet ligger på en av de få gator i Stockholms city som klarade sig undan nybyggnadshysterin på 1970- och 1980-talen.

Bakom det nya hotellet står Jörgen Björnstad som tidigare varit vd för Hotel Stureplan och chef för Scandic Anglais i Stockholm.

– Hotellet motsvarar min egen dröm om ett charmigt boutiquehotell med hög klass mitt i city. Vi vill ge en upplevelse av Stockholm för internationella besökare. Målet är att bli ett hotell dit man återkommer och kanske har sitt eget favoritrum, säger Jörgen Björnstad.

Alla de 98 rummen har olika prägel, men har en gemensam gustaviansk grundidé och en känsla av en svunnen tid.

I hotellet öppnar också nya Brasseri Makalös, en storsatsning på elegant, fransk husmanskost, signerad krögaren Yohan Adell, en svensk kock och författare med åtskilliga uppdrag bakom sig som restauratör i Sverige, Norge och Frankrike.

Yohan Adell har arbetat på flera välkända krogar i Frankrike och år 2001 tilldelades han Cordon Bleus medalj för sitt arbete med svensk gastronomi.