platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter

Rekryteringsevent arrangeras i Västerås
för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare.
nytt jobb
Anna Westerberg
blir ny Hotelldirektör för Yasuragi.
flygnytt
Arlanda
återöppnar terminal fyra.
Mässor skapar möten
Succé
på första samlade mötesplatsen inom hållbarhet.
flygindustrin
Emirates finkammar världen
efter kabinpersonal – besöker trettio städer under sex veckor.
Helsingborg
Samhällstung vecka
med flera ministrar till H22 City Expo.
mot nytt uppdrag
Marie Jacobsson,
lämnar Meetx.
Turismen fördubblades mellan 2000-2018
Så vill metropolerna
få bukt med partyturismen.
Steg framåt
Sveriges DMO:er
tar nya kliv som aktiv och enad part inom svensk besöksnäring.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Sous Vide-kock 2015: Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger

Direkt efter att Malmö Mässrestauranger fått strålande kritik av deltagarna under Mötesindustriveckan, miv15, fick de också stående ovationer från de internationella toppnamnen som genomförde Meetings MasterClasses så kommer nästa framgång. Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2015 blev nämligen Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger.

Finalen av Årets Sous Vide-kock 2015 blev jämn men till slut var det Daniel Pembert som tog hem segern när tävlingen avgjordes under Restaurangexpo på Kistamässan. Till vardags arbetar han som köksmästare på Malmö Mässrestauranger.

– Det känns jättebra. Det är en bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb, säger han efter prisutdelningen då han även blev ägare till en Smart Car.

Vinnarrätten bestod av fläskläggklubba i modern tappning med pumpa i olika texturer, silverlök, gröna linser och svartkål. Till det serverades Kravmärkt skogschampinjon från Hällestad, senapskräm, rostad mandel, tempererad krasseolja och brynt kycklingbuljong.

 

Juryns motivering löd:

”Genom att skapa en genuin harmoni mellan krispigt och krämigt, mellan syra och sötma och dessutom tillaga fläsklägget på ett sätt som mer än väl lever upp till sous vide-metoden, lägger segraren grunden för att bli Årets Sous Vide-kock 2015. Presentationen var även elegant och modern."

 

– Jag utgick från klassiska smaker på ett modernt sätt, säger Daniel Pembert.

Förra året kom han tvåa i Årets Sous Vide-kock och tidigare har han han även vunnit guldmedalj i Culinary World Cup 2014 med laget Skåne Kulinar och har tävlat i semifinalen av Årets Kock 2015 och 2005.

 

Tävlingsgeneralen Håkan Emilsson summerar dagen:

– Jag är grymt nöjd. Alla tre finalister gjorde ett enormt bra jobb. Det var hårfint mellan ettan och tvåan.