platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Sous Vide-kock 2015: Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger

Direkt efter att Malmö Mässrestauranger fått strålande kritik av deltagarna under Mötesindustriveckan, miv15, fick de också stående ovationer från de internationella toppnamnen som genomförde Meetings MasterClasses så kommer nästa framgång. Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2015 blev nämligen Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger.

Finalen av Årets Sous Vide-kock 2015 blev jämn men till slut var det Daniel Pembert som tog hem segern när tävlingen avgjordes under Restaurangexpo på Kistamässan. Till vardags arbetar han som köksmästare på Malmö Mässrestauranger.

– Det känns jättebra. Det är en bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb, säger han efter prisutdelningen då han även blev ägare till en Smart Car.

Vinnarrätten bestod av fläskläggklubba i modern tappning med pumpa i olika texturer, silverlök, gröna linser och svartkål. Till det serverades Kravmärkt skogschampinjon från Hällestad, senapskräm, rostad mandel, tempererad krasseolja och brynt kycklingbuljong.

 

Juryns motivering löd:

”Genom att skapa en genuin harmoni mellan krispigt och krämigt, mellan syra och sötma och dessutom tillaga fläsklägget på ett sätt som mer än väl lever upp till sous vide-metoden, lägger segraren grunden för att bli Årets Sous Vide-kock 2015. Presentationen var även elegant och modern."

 

– Jag utgick från klassiska smaker på ett modernt sätt, säger Daniel Pembert.

Förra året kom han tvåa i Årets Sous Vide-kock och tidigare har han han även vunnit guldmedalj i Culinary World Cup 2014 med laget Skåne Kulinar och har tävlat i semifinalen av Årets Kock 2015 och 2005.

 

Tävlingsgeneralen Håkan Emilsson summerar dagen:

– Jag är grymt nöjd. Alla tre finalister gjorde ett enormt bra jobb. Det var hårfint mellan ettan och tvåan.