platsannonser
Eventkoordinator
till Tekniska Museet
nyheter
awarded
Årets Ekoturismpris
till Mörrums Kronolaxfiske.
Omvärldsanalys
Uppsala ökar starkt
inom kongresser, konferenser och möten.
mat och möten
KOKS i Torshavn, Färöarna,
behåller Michelin-stjärnan.
politisk strid
Härnösands kommun överklagar
domen om hotellbygget.
Omvärldsanalys
Mattias Goldmann
till Sveriges Innovationsriksdag 2018.
Omvärldsanalys
Flygande start på 2018
för Svenska Möten.
möten skapar affärer
Traditionell japansk svärdritual
återinvigde Yasuragi.
På nytt uppdrag
Vanessa Butani
ny Director of Sustainable Business på Scandic Hotels.
möten är affärer
Fortsatt ökning
för kommersiella gästnätter i Borås.
möten delar kunskap
Sverige värd
för global jämställdhetskonferens 15–17 april.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Sous Vide-kock 2015: Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger

Direkt efter att Malmö Mässrestauranger fått strålande kritik av deltagarna under Mötesindustriveckan, miv15, fick de också stående ovationer från de internationella toppnamnen som genomförde Meetings MasterClasses så kommer nästa framgång. Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2015 blev nämligen Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger.

Finalen av Årets Sous Vide-kock 2015 blev jämn men till slut var det Daniel Pembert som tog hem segern när tävlingen avgjordes under Restaurangexpo på Kistamässan. Till vardags arbetar han som köksmästare på Malmö Mässrestauranger.

– Det känns jättebra. Det är en bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb, säger han efter prisutdelningen då han även blev ägare till en Smart Car.

Vinnarrätten bestod av fläskläggklubba i modern tappning med pumpa i olika texturer, silverlök, gröna linser och svartkål. Till det serverades Kravmärkt skogschampinjon från Hällestad, senapskräm, rostad mandel, tempererad krasseolja och brynt kycklingbuljong.

 

Juryns motivering löd:

”Genom att skapa en genuin harmoni mellan krispigt och krämigt, mellan syra och sötma och dessutom tillaga fläsklägget på ett sätt som mer än väl lever upp till sous vide-metoden, lägger segraren grunden för att bli Årets Sous Vide-kock 2015. Presentationen var även elegant och modern."

 

– Jag utgick från klassiska smaker på ett modernt sätt, säger Daniel Pembert.

Förra året kom han tvåa i Årets Sous Vide-kock och tidigare har han han även vunnit guldmedalj i Culinary World Cup 2014 med laget Skåne Kulinar och har tävlat i semifinalen av Årets Kock 2015 och 2005.

 

Tävlingsgeneralen Håkan Emilsson summerar dagen:

– Jag är grymt nöjd. Alla tre finalister gjorde ett enormt bra jobb. Det var hårfint mellan ettan och tvåan.