platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter

Lounge Summit 4 april i Göteborg.
Nu är programmet presenterat, nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
- ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
Event skapar möten
Strategi för bättre evenemang till Luleåborna
Ska vara klar i maj/juni.
Möten skapar affärer
Årets Mötespris går till Uddeholms AB
Självklara vinnare 2019.
nya kunskaper
Meeting Design Week
den 10 och 11 april i Helsingfors.
Omvärldsanalys
Nytt från Las Vegas:
Hotellrobotar, interaktiva golfbanor och världens första robotbartender
Kongress
Ungas utsatthet diskuteras
när Riksförbundet för fältarbetare träffas i Borås.
norskt bolag till sverige
Get Together öppnar i Stockholm
– 
ny aktör inom gruppresor och event.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Sous Vide-kock 2015: Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger

Direkt efter att Malmö Mässrestauranger fått strålande kritik av deltagarna under Mötesindustriveckan, miv15, fick de också stående ovationer från de internationella toppnamnen som genomförde Meetings MasterClasses så kommer nästa framgång. Vinnaren av Årets Sous Vide-kock 2015 blev nämligen Daniel Pembert från Malmö Mässrestauranger.

Finalen av Årets Sous Vide-kock 2015 blev jämn men till slut var det Daniel Pembert som tog hem segern när tävlingen avgjordes under Restaurangexpo på Kistamässan. Till vardags arbetar han som köksmästare på Malmö Mässrestauranger.

– Det känns jättebra. Det är en bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb, säger han efter prisutdelningen då han även blev ägare till en Smart Car.

Vinnarrätten bestod av fläskläggklubba i modern tappning med pumpa i olika texturer, silverlök, gröna linser och svartkål. Till det serverades Kravmärkt skogschampinjon från Hällestad, senapskräm, rostad mandel, tempererad krasseolja och brynt kycklingbuljong.

 

Juryns motivering löd:

”Genom att skapa en genuin harmoni mellan krispigt och krämigt, mellan syra och sötma och dessutom tillaga fläsklägget på ett sätt som mer än väl lever upp till sous vide-metoden, lägger segraren grunden för att bli Årets Sous Vide-kock 2015. Presentationen var även elegant och modern."

 

– Jag utgick från klassiska smaker på ett modernt sätt, säger Daniel Pembert.

Förra året kom han tvåa i Årets Sous Vide-kock och tidigare har han han även vunnit guldmedalj i Culinary World Cup 2014 med laget Skåne Kulinar och har tävlat i semifinalen av Årets Kock 2015 och 2005.

 

Tävlingsgeneralen Håkan Emilsson summerar dagen:

– Jag är grymt nöjd. Alla tre finalister gjorde ett enormt bra jobb. Det var hårfint mellan ettan och tvåan.