platsannonser
Destination Halmstad
söker en projektledare till Halmstad Convention Bureau.
Projektledare
till Akademikonferens SLU i Uppsala.
Uppsala Konsert & Kongress
söker medarbetare till konferensavdelningen!
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter
nytt jobb
Elite Hotels
satsar på Göteborg med topprekrytering.
omvärldsanalys
Storstäder mest innovativa
– visar ny statistik.
flygnytt
Nya delen av avgångshallen
på Bromma Stockholm Airport öppnad.
safety & Security
PwC:s storsatsning inom cybersäkerhet
- 24 nya medarbetare inför hösten.
Nytt jobb
Christian Woronka
ny vd för Vienna Convention Bureau.
Omvärldsanalys
10:e kongressen för Europeiska FACEnetwork
kommer till Kristianstad 10-12 oktober.
strategisk utveckling
Trollhättan tar över ordförandeskapet
för Swedish Network of Convention Bureaus.
hotellnytt
Första spadtaget
för nytt Nordic Choice hotell i Sickla.
nytt jobb
Christina Kilström
Stockholmsmässans nya marknadsdirektör.
Omvärldsanalys
Växande städer
utmanar logistikbranschen.
RSS
rss_icon
Länkar
Visita: Casino Cosmopol snedvrider konkurrensen

Svd Opinion idag skriver Eva Östling, vd för Visita, om Svenska Spels etablering av restaurang och sportbar i direkt anslutning till Casino Cosmopol.

Enligt Stefan Lundin, chefsjurist för Visita, bör det inte ligga i ett statligt bolags uppdrag att driva restaurang och sportbar. När man gör det och dessutom har ett kasino via ett statligt spelmonopol så snedvrids konkurrensen, menar han.

– Det är ett statligt bolag vars uppdrag handlar om att verka på den reglerade spelmarknaden. När vi har ett spelmonopol så är det inte rimligt att det statliga spelbolaget också driver restauranger i konkurrens med andra aktörer som inte tillåts ha samma utbud, säger Stefan Lundin.

Eva Östling säger att det finns en irritation hos en del företagare över att tvingas tävla mot ett exklusivt statligt spelmonopol.

– Jag tycker man kan ifrågasätta om Svenska Spels uppdrag verkligen går ut på att erbjuda julbord och nyårssupé? Om syftet är att ge gästerna ett större utbud snarare än att konkurrera på restaurangmarknaden så borde man upphandla tjänsten, säger hon.