platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Visita: Casino Cosmopol snedvrider konkurrensen

Svd Opinion idag skriver Eva Östling, vd för Visita, om Svenska Spels etablering av restaurang och sportbar i direkt anslutning till Casino Cosmopol.

Enligt Stefan Lundin, chefsjurist för Visita, bör det inte ligga i ett statligt bolags uppdrag att driva restaurang och sportbar. När man gör det och dessutom har ett kasino via ett statligt spelmonopol så snedvrids konkurrensen, menar han.

– Det är ett statligt bolag vars uppdrag handlar om att verka på den reglerade spelmarknaden. När vi har ett spelmonopol så är det inte rimligt att det statliga spelbolaget också driver restauranger i konkurrens med andra aktörer som inte tillåts ha samma utbud, säger Stefan Lundin.

Eva Östling säger att det finns en irritation hos en del företagare över att tvingas tävla mot ett exklusivt statligt spelmonopol.

– Jag tycker man kan ifrågasätta om Svenska Spels uppdrag verkligen går ut på att erbjuda julbord och nyårssupé? Om syftet är att ge gästerna ett större utbud snarare än att konkurrera på restaurangmarknaden så borde man upphandla tjänsten, säger hon.