platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
innovativt drag
Nordic Choice Hotels
digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram.
kunskapsmöte
Associations World Congress & Expo
på Svenska Mässan 7-10 april.
fullspäckat utvecklingsprogram
En tidigare munk,
en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt.

Lounge Summit i Göteborg presenterar
Spännande program med nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
Ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
Event skapar möten
Strategi för bättre evenemang till Luleåborna
Ska vara klar i maj/juni.
Möten skapar affärer
Årets Mötespris går till Uddeholms AB
Självklara vinnare 2019.
nya kunskaper
Meeting Design Week
den 10 och 11 april i Helsingfors.
RSS
rss_icon
Länkar
Visita: Casino Cosmopol snedvrider konkurrensen

Svd Opinion idag skriver Eva Östling, vd för Visita, om Svenska Spels etablering av restaurang och sportbar i direkt anslutning till Casino Cosmopol.

Enligt Stefan Lundin, chefsjurist för Visita, bör det inte ligga i ett statligt bolags uppdrag att driva restaurang och sportbar. När man gör det och dessutom har ett kasino via ett statligt spelmonopol så snedvrids konkurrensen, menar han.

– Det är ett statligt bolag vars uppdrag handlar om att verka på den reglerade spelmarknaden. När vi har ett spelmonopol så är det inte rimligt att det statliga spelbolaget också driver restauranger i konkurrens med andra aktörer som inte tillåts ha samma utbud, säger Stefan Lundin.

Eva Östling säger att det finns en irritation hos en del företagare över att tvingas tävla mot ett exklusivt statligt spelmonopol.

– Jag tycker man kan ifrågasätta om Svenska Spels uppdrag verkligen går ut på att erbjuda julbord och nyårssupé? Om syftet är att ge gästerna ett större utbud snarare än att konkurrera på restaurangmarknaden så borde man upphandla tjänsten, säger hon.