platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
16-17 juni 2020
Internationell kongress
om 3D-printing till Örebro.
bra initiativ
Turistrådet Västsverige
hjälper besöksnäringen att behålla anställda.
omställningen är här
Internationell konferens
för framtidens handel kommer till Stockholm.
500 000 drabbade
EXPO2020 i fara
- hotell och restauranger är nere på 20 procents beläggning.
08.45 - 11.00
Upplev Trädgårdsmässan LIVE
hemifrån i morgon.
ett gött initiativ
”För ditt Göteborg”
stöttar lokala besöksnäringen.
Lastbilbranschen enig
Elmia Lastbil
flyttas fram till 2021.
fint initiativ
Elite Hotels sträcker ut handen
till 70+ och vårdpersonal.
tidig statistik
Konkurser inom hotell- och restaurang
väntas öka med 57 % i mars månad.
20-22 oktober
GastroNord tar nya tag i oktober
bokningarna var de största hittills.
RSS
rss_icon
Länkar
Yasuragi Hasseludden ultrafiltrerar

Ökat badantal och högre krav på vattenreningsprocessen skapade behovet att investera i ny vattenrening på Yasuragi Hasseludden i Nacka. Vattnet i den stora bassängen renas sedan ett par månader tillbaka av absolut senaste teknik. Den nya ultrafiltreringen är oerhört effektiv och vattensnål.

Det var i början av 2008 som det blev aktuellt att byta ut reningsanläggningen till den stora bassängen. Dels var anläggningen gammal och underdimensionerad och krävde en hel del handpåläggning av driftpersonal. Driftekonomin var hög på grund av mängden vatten som man skiftade ut för att kompensera för den då undermåliga reningen. Yasuragi har valt en teknik som heter ultrafiltrering eller UF-filtrering, berättar Henrik Janson, teknisk chef på Processing Gruppen som har levererat och installerat utrustningen.

– Den nya tekniken blev lite av en räddande ängel i det här fallet, eftersom det var trångt och begränsat med utrymme för en rätt dimensionerad sandfilterrening. Dessutom var rören till poolen för små för att klara av cirkulationen som ett sandfilter kräver. Här har vi kunnat lösa det med ny modern teknik plus att allt är modulbyggt, vilket också gör det enklare att montera in utrustningen i befintliga utrymmen, säger Henrik Janson.

– Vi har med trygghet kunnat sänka klorvärdet i vattnet vilket både våra gäster, personal och fastigheten mår bra av. Vattnet är också betydligt klarare tack vare utrustningens höga reningskapacitet.