platsannonser
Eventkoordinator
till Tekniska Museet
nyheter
mat och möten
KOKS i Torshavn, Färöarna,
behåller Michelin-stjärnan.
politisk strid
Härnösands kommun överklagar
domen om hotellbygget.
Omvärldsanalys
Mattias Goldmann
till Sveriges Innovationsriksdag 2018.
Omvärldsanalys
Flygande start på 2018
för Svenska Möten.
möten skapar affärer
Traditionell japansk svärdritual
återinvigde Yasuragi.
På nytt uppdrag
Vanessa Butani
ny Director of Sustainable Business på Scandic Hotels.
möten är affärer
Fortsatt ökning
för kommersiella gästnätter i Borås.
möten delar kunskap
Sverige värd
för global jämställdhetskonferens 15–17 april.
mässor skapar möten
Nolia Karriär i Umeå
en av de största hittills.
Awarded
Scandic får tillgänglighetspris
och inbjudan att tala vid FN-kontoret i Wien.
RSS
rss_icon
Länkar
Yasuragi Hasseludden ultrafiltrerar

Ökat badantal och högre krav på vattenreningsprocessen skapade behovet att investera i ny vattenrening på Yasuragi Hasseludden i Nacka. Vattnet i den stora bassängen renas sedan ett par månader tillbaka av absolut senaste teknik. Den nya ultrafiltreringen är oerhört effektiv och vattensnål.

Det var i början av 2008 som det blev aktuellt att byta ut reningsanläggningen till den stora bassängen. Dels var anläggningen gammal och underdimensionerad och krävde en hel del handpåläggning av driftpersonal. Driftekonomin var hög på grund av mängden vatten som man skiftade ut för att kompensera för den då undermåliga reningen. Yasuragi har valt en teknik som heter ultrafiltrering eller UF-filtrering, berättar Henrik Janson, teknisk chef på Processing Gruppen som har levererat och installerat utrustningen.

– Den nya tekniken blev lite av en räddande ängel i det här fallet, eftersom det var trångt och begränsat med utrymme för en rätt dimensionerad sandfilterrening. Dessutom var rören till poolen för små för att klara av cirkulationen som ett sandfilter kräver. Här har vi kunnat lösa det med ny modern teknik plus att allt är modulbyggt, vilket också gör det enklare att montera in utrustningen i befintliga utrymmen, säger Henrik Janson.

– Vi har med trygghet kunnat sänka klorvärdet i vattnet vilket både våra gäster, personal och fastigheten mår bra av. Vattnet är också betydligt klarare tack vare utrustningens höga reningskapacitet.