platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Snabb tillväxt
IACC
får 63 nya medlemmar i Danmark.
forskning skapar möten
Vetenskapsrådet ger pengar
till forskarskola för lärare i idrott och hälsa.
prisbelönta
Hotell Kristina i Sigtuna
är vinnare av Ekoutmaningen 2018.
forskning skapar möten
Köpenhamn får globalt forskningscenter
mot antibiotikaresistens.
events skapar möten
Åre 2019 ISO-certifierade som hållbart event
Förväntas få 700 miljoner TV-tittare och locka 120 000 besökare.
innovationsfrämjare
Idag invigs Comfort Hotel Kista
och sänder Sveriges längst Businesspodd.
samordning och långsiktighet
Kreativa industrin växlar upp
med ny organisation.
Awardswinning
Göteborg toppar världsranking
i hållbarhet för tredje året.
Events skapar möten
​Para-EM i bordtennis
till Helsingborg 2019.
hotellnytt
Massivt engagemang för att namnge Mölndalshotell
Det nya namnet är Quality Hotel The Weaver.
RSS
rss_icon
Länkar
Nordenpremiär för Jamie’s Italian i Stockholm

På torsdag öppnar Nordens första Jamie’s Italian på Scandic Anglais i Stockholm. Merparten av huvudrätterna kostar under 200 kronor.

Restaurangen med 195 sittplatser och en stor bar ska servera prisvärda, enkla, rustika italienska rätter gjorda på lokalproducerade och ekologiska råvaror i kombination med dagsfärsk, egenproducerad pasta.

Ulrika Garbrant är koncernansvarig för Scandics restauranger. Hon säger att kombinationen mellan hotellkoncernen och stjärnkocken är perfekt eftersom de delar samma grundvärderingar.

Lokalproducerade och ekologiska råvaror med utgångspunkt i bra djurhållning har stor betydelse för restaurangen och bygger på en medveten syn på kvalitet, hållbarhetsfrågor och samhällsansvar. Leverantörerna är noga utvalda.

– Ambitionen är att expandera Jamie’s Italian till Scandichotell i hela Norden, men just nu fokuserar vi på den här första restaurangen, säger Ulrika Garbrant.

Restaurangkedjan startades i samarbete mellan Jamie Oliver och hans italienska mentor Gennaro Contaldo, vilka öppnade sin första restaurang i England 2008.

Det är idag en av de snabbast växande restaurangkedjorna och finns bland annat i Australien, Ryssland, Singapore och Turkiet.

Gemensamt för krogarna är förmågan att skapa sköna mötesplatser, både inspirerade av den italienska matkulturen och miljön på plats.