nyheter
tyskland ligger före
Köln är redo för nya affärsevent
mässor är oöverträffade som affärsmöten.
covid-19
Emirates återbetalar över 500 miljoner dollar
fortfarande 500 000 som inte fått sina pengar.
Säkerhet i första rummet
Ras Al Khaimah
blir den första staden i världen som certifieras som säker av Bureau Veritas.
samverkan och dialog
Elmiadalen gav 515 941 kronor
till Världens Barn.
evenemang skapar möten
Uppsala
välkomnar SM på cykel.
Tyska events ligger före
Ny kongressfond
stärker Berlins evenemangsindustri.
Europa öppnar
Starkt 2019 på Austria Center Vienna
- höstsäsongen avgör om 2020 skapar en tvärnit.
Årsrapport
Fler idrottsevent
längre kongresser och 184 miljoner kr till Uppsala 2019.
i krisens kreativa spår
​Hjulen kommer att börja snurra igen
3-4 februari 2021 kommer Fastfood Expo till Kistamässan.
hållbar flygutveckling
Finavia påskyndar införandet
av elektriska flygplan i Finland.
RSS
rss_icon
Länkar
Nordenpremiär för Jamie’s Italian i Stockholm

På torsdag öppnar Nordens första Jamie’s Italian på Scandic Anglais i Stockholm. Merparten av huvudrätterna kostar under 200 kronor.

Restaurangen med 195 sittplatser och en stor bar ska servera prisvärda, enkla, rustika italienska rätter gjorda på lokalproducerade och ekologiska råvaror i kombination med dagsfärsk, egenproducerad pasta.

Ulrika Garbrant är koncernansvarig för Scandics restauranger. Hon säger att kombinationen mellan hotellkoncernen och stjärnkocken är perfekt eftersom de delar samma grundvärderingar.

Lokalproducerade och ekologiska råvaror med utgångspunkt i bra djurhållning har stor betydelse för restaurangen och bygger på en medveten syn på kvalitet, hållbarhetsfrågor och samhällsansvar. Leverantörerna är noga utvalda.

– Ambitionen är att expandera Jamie’s Italian till Scandichotell i hela Norden, men just nu fokuserar vi på den här första restaurangen, säger Ulrika Garbrant.

Restaurangkedjan startades i samarbete mellan Jamie Oliver och hans italienska mentor Gennaro Contaldo, vilka öppnade sin första restaurang i England 2008.

Det är idag en av de snabbast växande restaurangkedjorna och finns bland annat i Australien, Ryssland, Singapore och Turkiet.

Gemensamt för krogarna är förmågan att skapa sköna mötesplatser, både inspirerade av den italienska matkulturen och miljön på plats.