platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
RSS
rss_icon
Länkar
Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2015 i Halmstad
Årets Kock 2015 har i år fått in 122 anmälningar. Av dem har juryn valt ut 24 kockar som ska mötas i två semifinaler med 12 kockar i varje tävling. Först ut är semifinalen i Halmstad den 14 oktober.

Två semifinalister i Halmstad har chansen att gå vidare direkt till finalen i Göteborg. Det beror på att antalet finalplatser ökat från sex till åtta, vilket innebär att åtta kockar gör upp om titeln den 5 februari.

 

Kockarna som tävlar i Halmstad:

• Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm.

• Daniel Pembert, Mässrestauranger i Malmö, Malmö.

• Emma Erlandsson, Oaxen krog och slip, Stockholm.

• Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad.

• Christofer Johansson, Krakas krog, Gotland.

• Dennis Säwström, l’Ecurie, Falkenberg.

• David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm.

• Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg.

• Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg.

• Anders Isaksson, Lilla Ego, Stockholm.

• Lukas Lindbom, EAT – European Asian Taste, Stockholm.

• Jimmy Johannesson, Sigtunahöjden hotell och konferens, Sigtuna.

Den 13 oktober offentliggörs vilka 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Borlänge den 24 oktober. Lottning avgör vilka kockar som ska tävla i Halmstad respektive Borlänge. samt Sista chansen i Umeå den 11 november.

Alla bidrag till årets tävling har bedömts anonymt av en jury bestående av några av landets mest välmeriterade kockar. Först när resultatet av juryns arbete var klart offentliggjordes kockarna bakom tävlingsrätterna.

Tävlingsuppgiften var att kreera en varmrätt med sej som huvudråvara samt att rätten måste innehålla en produkt från Arla.

 

Bilden: Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, som ganska nyligen också vann titeln "Årets Mästerkock". Han är en av de kockar som tagit sig till semifinalen i Halmstad i "Årets Kock".