platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
flygnytt
Flybe
blir Virgin Connect.
sju gånger pengarna
​Malmöfestivalens turister
genererar 153 miljoner kronor till staden i turistekonomi.
FLygnytt
Finnair i nytt samarbete
med Fiji Airways.
18-19 november 2020
Ny heltäckande hi-techmötesplats
lanseras i Kista.
18-20 oktober
Borås
har RFSL-kongressen 2019
möten utvecklar sin stad
Uppsala Convention Bureau får utökade resurser
Kommunen vill värva fler möten och evenemang.
mat och möten
Sigtunahöjden
sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling.

500 hotell kan tvingas stänga
på grund av Thomas Cooks konkurs.
17-18 oktober i Malmö
Honungs”champagne”
och närproducerat kan ge utländska besökare unika matminnen.
Fredag den 15 november
Talarfestivalen
återigen i Malmö, nu på Turning Torso.
RSS
rss_icon
Länkar
Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2015 i Halmstad
Årets Kock 2015 har i år fått in 122 anmälningar. Av dem har juryn valt ut 24 kockar som ska mötas i två semifinaler med 12 kockar i varje tävling. Först ut är semifinalen i Halmstad den 14 oktober.

Två semifinalister i Halmstad har chansen att gå vidare direkt till finalen i Göteborg. Det beror på att antalet finalplatser ökat från sex till åtta, vilket innebär att åtta kockar gör upp om titeln den 5 februari.

 

Kockarna som tävlar i Halmstad:

• Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm.

• Daniel Pembert, Mässrestauranger i Malmö, Malmö.

• Emma Erlandsson, Oaxen krog och slip, Stockholm.

• Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad.

• Christofer Johansson, Krakas krog, Gotland.

• Dennis Säwström, l’Ecurie, Falkenberg.

• David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm.

• Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg.

• Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg.

• Anders Isaksson, Lilla Ego, Stockholm.

• Lukas Lindbom, EAT – European Asian Taste, Stockholm.

• Jimmy Johannesson, Sigtunahöjden hotell och konferens, Sigtuna.

Den 13 oktober offentliggörs vilka 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Borlänge den 24 oktober. Lottning avgör vilka kockar som ska tävla i Halmstad respektive Borlänge. samt Sista chansen i Umeå den 11 november.

Alla bidrag till årets tävling har bedömts anonymt av en jury bestående av några av landets mest välmeriterade kockar. Först när resultatet av juryns arbete var klart offentliggjordes kockarna bakom tävlingsrätterna.

Tävlingsuppgiften var att kreera en varmrätt med sej som huvudråvara samt att rätten måste innehålla en produkt från Arla.

 

Bilden: Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, som ganska nyligen också vann titeln "Årets Mästerkock". Han är en av de kockar som tagit sig till semifinalen i Halmstad i "Årets Kock".