platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2015 i Halmstad
Årets Kock 2015 har i år fått in 122 anmälningar. Av dem har juryn valt ut 24 kockar som ska mötas i två semifinaler med 12 kockar i varje tävling. Först ut är semifinalen i Halmstad den 14 oktober.

Två semifinalister i Halmstad har chansen att gå vidare direkt till finalen i Göteborg. Det beror på att antalet finalplatser ökat från sex till åtta, vilket innebär att åtta kockar gör upp om titeln den 5 februari.

 

Kockarna som tävlar i Halmstad:

• Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm.

• Daniel Pembert, Mässrestauranger i Malmö, Malmö.

• Emma Erlandsson, Oaxen krog och slip, Stockholm.

• Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad.

• Christofer Johansson, Krakas krog, Gotland.

• Dennis Säwström, l’Ecurie, Falkenberg.

• David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm.

• Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg.

• Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg.

• Anders Isaksson, Lilla Ego, Stockholm.

• Lukas Lindbom, EAT – European Asian Taste, Stockholm.

• Jimmy Johannesson, Sigtunahöjden hotell och konferens, Sigtuna.

Den 13 oktober offentliggörs vilka 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Borlänge den 24 oktober. Lottning avgör vilka kockar som ska tävla i Halmstad respektive Borlänge. samt Sista chansen i Umeå den 11 november.

Alla bidrag till årets tävling har bedömts anonymt av en jury bestående av några av landets mest välmeriterade kockar. Först när resultatet av juryns arbete var klart offentliggjordes kockarna bakom tävlingsrätterna.

Tävlingsuppgiften var att kreera en varmrätt med sej som huvudråvara samt att rätten måste innehålla en produkt från Arla.

 

Bilden: Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, som ganska nyligen också vann titeln "Årets Mästerkock". Han är en av de kockar som tagit sig till semifinalen i Halmstad i "Årets Kock".