platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades
på IBTM World Barcelona 2021.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
- prisbelönta designstudion Formafantasma är en av veckans keynote speakers.
Resa i Sverige
Svenskarnas intresse
för att fortsätta upptäcka Sverige är stort - 8 av 10 vill se mer.
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
RSS
rss_icon
Länkar
Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2015 i Halmstad
Årets Kock 2015 har i år fått in 122 anmälningar. Av dem har juryn valt ut 24 kockar som ska mötas i två semifinaler med 12 kockar i varje tävling. Först ut är semifinalen i Halmstad den 14 oktober.

Två semifinalister i Halmstad har chansen att gå vidare direkt till finalen i Göteborg. Det beror på att antalet finalplatser ökat från sex till åtta, vilket innebär att åtta kockar gör upp om titeln den 5 februari.

 

Kockarna som tävlar i Halmstad:

• Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm.

• Daniel Pembert, Mässrestauranger i Malmö, Malmö.

• Emma Erlandsson, Oaxen krog och slip, Stockholm.

• Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad.

• Christofer Johansson, Krakas krog, Gotland.

• Dennis Säwström, l’Ecurie, Falkenberg.

• David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm.

• Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg.

• Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg.

• Anders Isaksson, Lilla Ego, Stockholm.

• Lukas Lindbom, EAT – European Asian Taste, Stockholm.

• Jimmy Johannesson, Sigtunahöjden hotell och konferens, Sigtuna.

Den 13 oktober offentliggörs vilka 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Borlänge den 24 oktober. Lottning avgör vilka kockar som ska tävla i Halmstad respektive Borlänge. samt Sista chansen i Umeå den 11 november.

Alla bidrag till årets tävling har bedömts anonymt av en jury bestående av några av landets mest välmeriterade kockar. Först när resultatet av juryns arbete var klart offentliggjordes kockarna bakom tävlingsrätterna.

Tävlingsuppgiften var att kreera en varmrätt med sej som huvudråvara samt att rätten måste innehålla en produkt från Arla.

 

Bilden: Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, som ganska nyligen också vann titeln "Årets Mästerkock". Han är en av de kockar som tagit sig till semifinalen i Halmstad i "Årets Kock".