Torsdagen den 30 oktober börjar Mitt kök på Svenska Mässan i Göteborg. En vecka senare öppnar samma koncept på Stockholmsmässan.
I år väntas upp emot 30 000 besökare till mässdagarna i Göteborg respektive 40 000 till dagarna i Stockholm.
Nytt för i år är att den som vill slippa välja själv i utbudet av aktiviteter kan köpa olika färdigkomponerade upplevelsepaket så att besökaren ska få ut bästa möjliga mat- och dryckesupplevelse under besöket.
Programmet under de fyra mässdagarna bjuder på scenframträdanden, vinprovningar, matprofiler, provsmakningar och utställande företag. Dessutom får besökaren möjlighet att träffa stjärnkockar, vinproducenter och andra kända profiler.
I år samarbetar Mitt Kök-mässorna med restaurang Sjömagasinet där man kan träffa Gustav Trägårdh och Ulf Wagner, stjärnkockarna som står bakom restaurangen,
I Matlabbet, som ligger mitt i mässområdet, erbjuds besökarna att laga mat tillsammans med kockarna på Sjömagasinet, men även med andra kända profiler.
Ett av de mest populära inslagen på Mitt Kök i Stockholm är Kockarnas krog, ett evenemang som arrangeras för sjunde året i rad. Sju av landets främsta kockar visar upp sina talanger och specialkomponerar en rätt var.
Bilden: Ulf Wagner och Gustav Trägårdh från Sjömagasinet i Göteborg. Under Mitt Kök Stockholm uppför de en egen restaurang där deras specialiteter serveras.