platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Och vinnaren är:
Sigtunahöjden
Årets Hållbara Företag 2019
Events skapar möten
Dreamhack Masters
återvänder till Malmö.
HOTELLNYTT
Nu öppnar Åby Hotel
i Göteborg/Mölndal.
omvärldsanalys
150 nya lyxhotell
öppnade i Grekland år 2018.
Hållbarhet
Framgångsrikt miljöarbete
på Meetx.
omvärldsanalys
Thomas Frostberg
om ekosystemet för innovation 2019.
mat och möten
Niclas Jansson, Sigtunahöjdens köksmästare,
vann internationell kocktävling.
nya uppdrag
Johan Svensson ny ordförande
för Countryside Hotels.
events skapar möten
Evenemang genererade 213 miljoner till Kristianstads näringsliv
Åhus Beachhandboll drog flest eventbesökare till Kristianstad 2018.
Digimania
Svensk framgång på Hannover Messe
skapar nya samarbeten för Svenska Mässan.
RSS
rss_icon
Länkar
Nyrenoverat Grythyttan lanserar nytt restaurangkoncept

I maj tog familjen Spendrup över förvaltningen och driften av gästgivaregården i Grythyttan och en månad senare påbörjades renoveringarna av gården. Bland annat har man restaurerat köket samt målat och tapetserat i salongerna. Även de 54 individuellt inredda hotellrummen har fräschats upp.

En av nyheterna är att gäster redan vid bokningen kan välja vilket rum de vill sova i.

En annan nyhet är det nya restaurangkonceptet ”Familjen Spendrups vinkök”, där målet är att i största möjliga mån arbeta med närproducerade råvaror.

Köksmästaren Erik Lindeberg, som även ansvarar för köket på Loka Brunn, har uppgiften att skapa en meny som förändras i takt med säsongerna.

Kombinationen av mat, dryck och miljö står i fokus och möjliggörs av ett nära samarbete mellan köket och utbudet i gästgivaregårdens vinkällare med 3 000 flaskor från hela världen.

– Vi har velat sätta vår egen prägel på gästgivaregården och samtidigt respektera den historiska miljön. Målet är att ta hand om våra gäster med ett personligt värdskap så att de kan njuta av mat- och vinupplevelser här, säger vd Mia Spendrup.

Bilden: Salongen. Fotograf: Karin Foberg.