nyheter
hotellindustri i förändring
Var femte svensk
vill ha hotellrum med kök.
kunskapsstatistik
UIA placerar Sydkorea och Seoul
högst upp på listan för första gången någonsin.
hotell
Elite Hotels
är tilltänkt operatör för kulturhushotellet i Skellefteå.
events kapar möten
Nytt stort ridsportevenemang
till Stockholm 2019.
på nytt jobb
Jessica Norberg
ny hotelldirektör på Haymarket by Scandic.
Hotellnytt
Scandic tecknar avtal
för nytt hotell i Helsingfors.
Umeå
Konferens med fokus på glädje i matematiken
lockar 800 deltagare från 49 länder.
möten skapar events
Estlands största vetenskapliga kongress någonsin,
EGOS, öppnar idag.
events skapar möten
Halmstad står som värdstad
för SM-veckan 2020.
Möten är kunskapsöverföring
Stockholm
värd för världens största AI-konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Nyrenoverat Grythyttan lanserar nytt restaurangkoncept

I maj tog familjen Spendrup över förvaltningen och driften av gästgivaregården i Grythyttan och en månad senare påbörjades renoveringarna av gården. Bland annat har man restaurerat köket samt målat och tapetserat i salongerna. Även de 54 individuellt inredda hotellrummen har fräschats upp.

En av nyheterna är att gäster redan vid bokningen kan välja vilket rum de vill sova i.

En annan nyhet är det nya restaurangkonceptet ”Familjen Spendrups vinkök”, där målet är att i största möjliga mån arbeta med närproducerade råvaror.

Köksmästaren Erik Lindeberg, som även ansvarar för köket på Loka Brunn, har uppgiften att skapa en meny som förändras i takt med säsongerna.

Kombinationen av mat, dryck och miljö står i fokus och möjliggörs av ett nära samarbete mellan köket och utbudet i gästgivaregårdens vinkällare med 3 000 flaskor från hela världen.

– Vi har velat sätta vår egen prägel på gästgivaregården och samtidigt respektera den historiska miljön. Målet är att ta hand om våra gäster med ett personligt värdskap så att de kan njuta av mat- och vinupplevelser här, säger vd Mia Spendrup.

Bilden: Salongen. Fotograf: Karin Foberg.