platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Swedish Network of Event Destinations
Visit Blekinges destinationsutvecklare
tar plats i nationell nätverksstyrelse.
I bästa sällskapet
Events Industry Council
belönar svenska Lotta Boman, Sigtunahöjden.
100 mest inflytelserika
Rösta på Atti Soenarso, Chefredaktör på Meetings International
Nominerad till Eventex Index 2021 De 100 mest inflytelserika personerna inom eventindustrin.
letar nyckeltal
Visita i nytt samarbete för nationell evenemangsstatistik
Sora aktörer tar fram relevant och pålitlig statistik för att stärka kunskapen om branschen.
Thought Leadership Hub
The ACF – Audite, Cogitare, Facite lovar att lyssna, tänka och göra
Ska hjälpa organisationer och destinationer att nå sin fulla potential genom business events.
ökat belgiskt intresse
Göteborg knyter band med Flandern
Avsiktsförklaring att stärka innovationssamarbetet mellan regionerna.
Dörrarna öppnas
Borås fylls av besökare igen
tre kongresser samma vecka plus EM-kval i fotboll för F16.
27 oktober
Ny dansk-svenskjobbmässa
på Malmömässan.
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
RSS
rss_icon
Länkar
Nyrenoverat Grythyttan lanserar nytt restaurangkoncept

I maj tog familjen Spendrup över förvaltningen och driften av gästgivaregården i Grythyttan och en månad senare påbörjades renoveringarna av gården. Bland annat har man restaurerat köket samt målat och tapetserat i salongerna. Även de 54 individuellt inredda hotellrummen har fräschats upp.

En av nyheterna är att gäster redan vid bokningen kan välja vilket rum de vill sova i.

En annan nyhet är det nya restaurangkonceptet ”Familjen Spendrups vinkök”, där målet är att i största möjliga mån arbeta med närproducerade råvaror.

Köksmästaren Erik Lindeberg, som även ansvarar för köket på Loka Brunn, har uppgiften att skapa en meny som förändras i takt med säsongerna.

Kombinationen av mat, dryck och miljö står i fokus och möjliggörs av ett nära samarbete mellan köket och utbudet i gästgivaregårdens vinkällare med 3 000 flaskor från hela världen.

– Vi har velat sätta vår egen prägel på gästgivaregården och samtidigt respektera den historiska miljön. Målet är att ta hand om våra gäster med ett personligt värdskap så att de kan njuta av mat- och vinupplevelser här, säger vd Mia Spendrup.

Bilden: Salongen. Fotograf: Karin Foberg.