nyheter
statistik eller bevis?
Hotell i Kina
visar tidiga tecken på återhämtning.
vi ställer inte in - vi ställer om
Strategikongress
samlar energibranschen digitalt den 5-6 maj.
efter restriktionerna
Visit Linköping & Co
varslar i spåren av Corona.
omvärldsanalys
JMIC skapar portal
för åtkomst till covid-19-kunskaper.
Omvärldsanalys
USA rapporterar 22,6 procents hotellbeläggning
för veckan fram till 28 mars - 2020.
Island står enat
Meet in Reykjavík:
United With Strength.
innovationer skapar möten
De tio mest innovativa entreprenörerna
i Sverige 2020.
omsättningen minus 70-80 procent
Färsk statistik från UC:
Konkurser inom hotell- och restaurang ökar med 123 procent.
positivt besked
Nordiska Hissmässan
samlar hela hissbranschen i Stockholm hösten 2020.
innovationer skapar möten
Fem innovationer
som kommer att revolutionera modeindustrin tilldelas en miljon euro.
RSS
rss_icon
Länkar
Nyrenoverat Grythyttan lanserar nytt restaurangkoncept

I maj tog familjen Spendrup över förvaltningen och driften av gästgivaregården i Grythyttan och en månad senare påbörjades renoveringarna av gården. Bland annat har man restaurerat köket samt målat och tapetserat i salongerna. Även de 54 individuellt inredda hotellrummen har fräschats upp.

En av nyheterna är att gäster redan vid bokningen kan välja vilket rum de vill sova i.

En annan nyhet är det nya restaurangkonceptet ”Familjen Spendrups vinkök”, där målet är att i största möjliga mån arbeta med närproducerade råvaror.

Köksmästaren Erik Lindeberg, som även ansvarar för köket på Loka Brunn, har uppgiften att skapa en meny som förändras i takt med säsongerna.

Kombinationen av mat, dryck och miljö står i fokus och möjliggörs av ett nära samarbete mellan köket och utbudet i gästgivaregårdens vinkällare med 3 000 flaskor från hela världen.

– Vi har velat sätta vår egen prägel på gästgivaregården och samtidigt respektera den historiska miljön. Målet är att ta hand om våra gäster med ett personligt värdskap så att de kan njuta av mat- och vinupplevelser här, säger vd Mia Spendrup.

Bilden: Salongen. Fotograf: Karin Foberg.