platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
RSS
rss_icon
Länkar
Safehotels skriver avtal med Asian Rugby Football Union om ökad hotellsäkerhet i Asien

Svenska Safehotels Alliance har tecknat avtal med det asiatiska rugbyförbundet, ARFU. Safehotels ska se till att spelare och andra alltid bor på säkra hotell.

Safehotels affärsidé är att utvärdera och höja säkerheten på hotell och konferensanläggningar runt om i världen samt certifierar de hotell som lever upp till Safehotels säkerhetsstandard. Nu har det asiatiska rugbyförbundet, ARFU, ingått samarbete med Safehotels för att säkerställa att spelare och andra aktiva inom asiatisk rugby alltid bor på säkra hotell under sina resor. ARFU genomför 30 turneringar per säsong i regionen med över 4 000 spelare och ledare som reser runt i de 29 medlemsländerna. Det här är samtidigt ett internationellt genombrott för Safehotel som satsar på att bli ett globalt företag och redan idag finns representerade i flera världsdelar, som Mellanöstern och Afrika.

För att möta den växande oron hos många av dagens affärsresenärer när det gäller hotellsäkerhet har Safehotels skapat en objektiv tredjepartsutvärdering av affärshotell och konferenshotells säkerhetsstandarder i hela världen. Den omfattande utvärderingen täcker alla viktiga aspekter av hotell och konferenssäkerhet.

Safehotels har skapat sin "Global Hotel Security Standard" för att tillgodose behovet av att mäta hotell- och konferenssäkerhet och för att matcha efterfrågan från alltfler affärsresenärer som vill se en global säkerhetsstandard för hotell. ’The Global Hotel Security Standard’ innehåller oberoende utvärderingar från resenärer och partnerorganisationer i sin analys av hotell och konferensanläggningar över hela världen.

– Safehotels är hedrad över detta strategiska samarbete med det asiatiska Rugbyförbundet. Idag är global sport big business. Internationella organisationer som ARFU, delar samma oro som andra industrier runt om i världen när det gäller säkerheten för sina idrottare och lag, säger Hans Kanold, Safehotels. Detta kommer ju också på sikt att vara bra för våra svenska affärsresrnärer som i Sverige börjar efterfråga våra certifering allt oftare på svenska hotell. Nu kan de också börja hitta fler certifierade hotell runt om i världen.

– ARFU har genom detta avtal visat att vi tar våra resenärers oro på fullt allvar. Säkerhetsfrågorna kommer alltmer i centrum för våra idrottare och tjänstemän. Nu ser vi fortsättningsvis genom detta samarbetsavtal med Safehotels Alliance till att vi i så hög grad som möjligt kommer att använda hotell som har certifierat sig genom Safehotels, säger Trevor Gregory, President for ARFU.

– Genom samarbetet med ARFU kan vi samtidigt berätta att inte bara den asiatiska rugbyfamiljen utan även flera globala idrottsorganisationer vill se hotell- och mötes- och eventindustrin investera i sina gästers säkerhet. De hotell som är medlemmar i Safehotels Alliance kommer att gynnas och bli en prioriterad partner till viktiga sammanslutningar som ARFU runt om i världen.

Genom denna innovativa relation med Safehotels Alliance, blir ARFU nu en ledare för att säkerställa antagandet av enhetliga säkerhetsnormer kring sina evenemang i regionen", tillade Hans Kanold, vd och ordförande i Safehotels Alliance styrelse.

Som en del av sponsoravtal, kommer den asiatiska Rugby Football Union bidra till utvärderingen efter hotell som vill uppnå 'Global Hotel Security Standard'.

ARFU är en idealisk partner för Safehotels Alliance. Eftersom det styrande organet för Rugby i regionen, ARFU värdar över 30 turneringar per säsong, flytta över 4000 spelare och ledare runt de 29 medlemsländerna i den asiatiska Rugby Football Union på årsbasis.

Avtalet säger också att ARFU kommer att påverka sina hotell runt om i Asien att certifiera sig genom Safehotels för att på sikt skapa ett brett utbud av säkerhetscertifierade hotell i Asien för att hjälpa till att utveckla och utvidga fotavtryck genom Safehotels 'Global Hotel Security Standard' i hela regionen.

– Säkerheten för våra spelare och ledare är definitivt allra högsta prioritet för den asiatiska rugbyunionen. Ett samarbete med Safehotels Alliance AB hjälper ARFU att se till att de officiella hotellen vi använder för våra turneringar runt om i Asien delar vår syn på säkerhet vid våra arrangemang och events. Vår starka geografisk räckvidd och det stora antalet idrottsmän och tjänstemän som arbetar med oss i Asien positionerar oss samtidigt starkt för att öka Safehotels Alliance utvärderingar av regionala hotell. Vi ser fram emot att samarbeta med Safehotels Alliance för att säkerställa säkrast möjliga förutsättningar för affärsresenärer i regionen, säger Trevor Gregory.

 

Fakta:

ARFU grundades 1968, då med åtta medlemsförbunden. Under det senaste decenniet har medlemskapet tredubblats till 28 fullvärdiga och associerade medlemsförbund, från Kazakstan i norr till Indonesien i söder och Libanon i väster till Guam i öster. ARFU täcker ett område på över 44 miljoner kvadratkilometer och området har fler än tre miljarder invånare. ARFU är den huvudansvariga för ’HSBC Asian 5 Nations, (Japan, Korea, Hong Kong, Filippinerna och Sri Lanka), som vart fjärde år fungerar som kvalserie inför Rugby-VM, men också för ’HSBC Asian Seven Series’, där fler länder medverkar, som genomfördes första gången under 2011. ARFU erbjuder också ett organiserat internationellt utvecklingsprojekt inom rugby för kvinnor och ungdomar i Asien.

För mer information besök: www.ARFU.com

Bilden: Till vänster Hans Kanold, vd för Safehotels Alliance och Trevor Gregory, President for ARFU.