platsannonser
Eventkoordinator
till Tekniska Museet
nyheter
Idéer som bär frukt
GMIC Swedens pris för årets hållbarhetsinsats
tilldelas Göteborgsvarvet.
omvärldsanalys
XL International Workshop:
25 ledande mötesorganisationer och –arenor träffas i Köpenhamn.
på nytt (tillfälligt) uppdrag
Göran von Arbin
blir hotellchef på nya Furuvik Havshotell.
Pris
Årets Ekoturismpris
till Mörrums Kronolaxfiske.
Omvärldsanalys
Uppsala ökar starkt
inom kongresser, konferenser och möten.
mat och möten
Koks på Färöarna
behåller Michelin-stjärnan.
politisk strid
Härnösands kommun överklagar
domen om hotellbygget.
Omvärldsanalys
Mattias Goldmann
till Sveriges Innovationsriksdag 2018.
Omvärldsanalys
Flygande start på 2018
för Svenska Möten.
möten skapar affärer
Traditionell japansk svärdritual
återinvigde Yasuragi.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystads Saltsjöbads Daniel Müllern är Årets köksmästare

Daniel Müllern, gastronomisk ledare och chefskock på Ystad Saltsjöbad, tog efter tolv veckors tävlande på bästa sändningstid den prestigefyllda titeln Årets köksmästare.

– Vinsten hade aldrig varit möjlig utan allt stöd från min familj och mina arbetskamrater. Tävlingsperioden har varit en berg- och dalbana fylld av motstånd, sjukdom, saknad efter familjen och underbara ögonblick tillsammans med de andra tävlande, säger Daniel Müllern som firade segern på Ystad Saltsjöbad med vänner, kollegor och hotellgäster.

Under våren har han tävlat mot tolv andra professionella kockar om att göra nya versioner av svensk husmanskost i Kanal 5:s Köksmästarna. Deras kreativitet och erfarenhet har varje vecka satts på prov genom att ta fram nya versioner av klassiska rätter som bedömts av en professionell jury.

– Förutom att få laga mat till en gästjury av rang i finalen så betydde familjemiddagen mest för mig. Den delsegern gav mig en nytändning och då började jag tro på mig själv. Det värsta var lagtävlingen när vi inte fick prata med varandra. Då var jag på väg hem.

Sedan förra året storsatsar Ystad Saltsjöbad på gastronomi. Förutom två nya restauranger anställdes Daniel Müllern som stjärnkock och gastronomisk ledare med ansvar för restaurangerna och köket. Dessutom arrangeras den uppskattade Matresan varje vår och höst där hotellets gäster besöker gårdar i närområdet och lagar mat tillsammans med hotellets kockar.

– Vi ska sätta hotellet på landets gastronomiska karta och resan dit har börjat mycket bra.

Daniel Müllern bestämde sig redan som tioåring för att bli kock. Han tog examen år 1992 från Restaurangskolan i Malmö.

Genom åren har han arbetat på erkänt bra krogar i Malmö, Göteborg och Stockholm, inklusive Operakällaren. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman.

Under året har Daniel Müllern hittills blivit både Årets möteskock och Årets köksmästare.