platsannonser
nyheter
mat och möten
Göteborg är en av världens bästa matdestinationer!
enligt National Geographic.
kunskapsförädling
Internationellt intresse
för snabbväxande eHälsobransch gav rekord för Vitalis.
hotellnytt
Radisson Blu Metropol
rekryterar världens första Director of Crazy.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels rebellkedja
Comfort Hotel tar mark på hotellscenen i Stockholm.
hotellnytt
Ulrika Andersson
blir ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystads Saltsjöbads Daniel Müllern är Årets köksmästare

Daniel Müllern, gastronomisk ledare och chefskock på Ystad Saltsjöbad, tog efter tolv veckors tävlande på bästa sändningstid den prestigefyllda titeln Årets köksmästare.

– Vinsten hade aldrig varit möjlig utan allt stöd från min familj och mina arbetskamrater. Tävlingsperioden har varit en berg- och dalbana fylld av motstånd, sjukdom, saknad efter familjen och underbara ögonblick tillsammans med de andra tävlande, säger Daniel Müllern som firade segern på Ystad Saltsjöbad med vänner, kollegor och hotellgäster.

Under våren har han tävlat mot tolv andra professionella kockar om att göra nya versioner av svensk husmanskost i Kanal 5:s Köksmästarna. Deras kreativitet och erfarenhet har varje vecka satts på prov genom att ta fram nya versioner av klassiska rätter som bedömts av en professionell jury.

– Förutom att få laga mat till en gästjury av rang i finalen så betydde familjemiddagen mest för mig. Den delsegern gav mig en nytändning och då började jag tro på mig själv. Det värsta var lagtävlingen när vi inte fick prata med varandra. Då var jag på väg hem.

Sedan förra året storsatsar Ystad Saltsjöbad på gastronomi. Förutom två nya restauranger anställdes Daniel Müllern som stjärnkock och gastronomisk ledare med ansvar för restaurangerna och köket. Dessutom arrangeras den uppskattade Matresan varje vår och höst där hotellets gäster besöker gårdar i närområdet och lagar mat tillsammans med hotellets kockar.

– Vi ska sätta hotellet på landets gastronomiska karta och resan dit har börjat mycket bra.

Daniel Müllern bestämde sig redan som tioåring för att bli kock. Han tog examen år 1992 från Restaurangskolan i Malmö.

Genom åren har han arbetat på erkänt bra krogar i Malmö, Göteborg och Stockholm, inklusive Operakällaren. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman.

Under året har Daniel Müllern hittills blivit både Årets möteskock och Årets köksmästare.